Φροντίδα Σκέπασμα κλουβιού καλοκαίρι

@Tony Forpus συμφωνώ απολύτως στο ότι εάν οι άλλοι Παρανομούν δεν είναι σε καμμία περίπτωση άλλοθι για να το κάνεις κ εσύ. Όμως κατ' εμέ είναι γελοίο να θεωρείται παραβίαση της κοινής ησυχίας κ ηχορύπανση το τραγούδι ενός καναρινιού σε ένα κόσμο γεμάτο κόρνες, γκάζια, φωνές, κλπ. Κ όσο για το πεζοδρόμιο που έγινε πάρκινγκ, ναι είναι άσχετο με το κελάηδισμα στις 3 το μεσημέρι, δεν ήταν επιχείρημα υπέρ του ωχαδερφισμού, ίσα ίσα είναι ο ωχαδερφισμός (= η αδιαφορία προς τον συνάνθρωπο για να αποφύγουμε τις υποχρεώσεις μας) που δείχνει τον τρόπο που βλέπουμε κ νοιαζόμαστε για τους άλλους. Κ επειδή οι διατάξεις συντάσσονται από ανθρώπους, ας δώσουν το σωστό βάρος σε κάθε "παρανομία" κ να μην θεωρείται "ηχορύπανση" το τραγούδι ενός ή δύο καναρινιών, και να μην κάθεται στο εδώλιο ο φροντιστής τους όπως ο φίλος μας στο ποστ που επισυναψες για τα δύο αρσενικά καναρινάκια που είχε στο μπαλκόνι του. Καλημέρα.
 
@MARY58

Kαλημερα!

Κατα τον ιδιο τροπο που θεωρειται ηχορυπανση το γαβγισμα ενος σκυλου,το ιδιο συμβαινει και με ενα καναρινι ή εναν παπαγαλο Μαρια.
Το οτι οτι το δικο μας αυτι απολαμβανει το τραγουδι ενος καναρινιου,δεν θα πρεπει να σημαινει οτι το απολαμβανουν και τα αυτια των υπολοιπων.
Αν ισχυε αυτο θα ακουγαμε ολη την ιδια μουσική πχ.
 
@Tony Forpus καλό το επιχείρημα! Άρα αφού για κάποιον ηχορύπανση μπορεί να είναι το κελάηδισμα του καναρινιου ακριβώς όπως το γαυγισμα του σκύλου, κ αυτό όπως λες, ισχύει γιατί δεν ακούμε όλοι την ίδια μουσική, τότε θέλω εισιτήρια για την συναυλία με τα γαυγίσματα!.😏😇 Νόμιζα ότι η έννοια της ηχορύπανσης είχε κάποιες σταθερές. Μy mistake! Κ πάλι ναχεις καλή μέρα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πάντως εγώ, ΟΣΟ κι αν λατρεύω το Τζέρι μου, ΟΣΟ κι αν είναι η χαρά της ζωής μέσα στο σπίτι μου, ΟΣΟ κι αν αγχώνομαι αν για λίγο σκεφτώ πως δεν ακούγεται το κελάηδημά του.. είναι φορές, ειδικά το μεσημέρι που δεν αντέχω το κελάηδημα μέσα στο αυτί μου! Είναι πάρα πολλά τα ντεσιμπέλ! 🤣
 
Έχω βάλει στο πρόγραμμα να του πάρω μεγαλύτερο κλουβί την ζευγαρωστρα
@Pikika ωραίο το κάλυμμα αλλά μικρό το κλουβί! Καλό θα ήταν να του πάρεις μια 60 ρα Ζευγαρώστρα να είναι πασάς στα Γιάννενα! Είναι οικονομική κ θα σε βολέψει.
 
@MARY58 όντως τον είδα ότι πεταριζει τα φτερά κια του να πετάξει και κατάλαβα ότι θέλει άλλο κλουβί. Θα πάρω την ζευγαρωστρα και λέω του χρόνου που θα είμαι και πιο διαβασμένη, να του πάρω κ κορίτσι! 🤪
 
αι λέω του χρόνου που θα είμαι και πιο διαβασμένη, να του πάρω κ κορίτσι!
Κατά τον Οκτώμβρη πάρε του κορίτσι, ώστε να το προετοιμάσεις διατροφικά, αλλά κυρίως για να βρεις κάποια "αξιόπιστη" υγιή και δυνατή σύντροφο για το αγόρι σου. Όσο θα προχωρά το έτος προς τη λήξη του ή στην αρχή της επόμενης χρονιάς τόσο θα αυξάνονται τα (για άλλους λόγους) ανεπιθύμητα κορίτσια προς διάθεση.
 
@ianos αν την πάρω Οκτώβρη θα την έχω ξεχωριστά σωστά? πότε θα την βάλω μαζί του? Μετά μπορούν να ζήσουν μαζί στο κλουβάκι τους? Δεν έχω μελετήσει αρκετά 🤪🤔 μέχρι Οκτώβρη κάτι παραπάνω θα ξέρω.
 
Καλημέρα! Θα μπορούσα να σας ρωτήσω; Θα λείπουμε όλη μέρα κ θα γυρίσουμε την επόμενη. Είναι προτιμότερο να πάρουμε με μαζί μας το budgie η να μείνει στον χώρο του;
 
@Pikika 40 μέρες καραντίνα και μετά μπορουν μαζί ναι αρκεί να είναι αρκετά μεγάλο το κλουβί τους !

@MatouDim δεν παθαίνει κατι για μια μέρα , άστο σε ένα μέρος με φυσικο φως μην μείνει δηλαδή σε κάνα δωμάτιο με σκοταδι. Βάλε τροφή νερό και είσαι έτοιμη.
 
αν την πάρω Οκτώβρη θα την έχω ξεχωριστά σωστά?
Ναι, θα πρέπει να την βάλεις ξεχωριστό κλουβί
.
πότε θα την βάλω μαζί του?
Θα τα βάλεις μαζί στις αρχές Μαρτίου, αφού πρώτα θα έχουν κάνει την κατάλληλη διατροφική προετοιμασία.
Μετά μπορούν να ζήσουν μαζί στο κλουβάκι τους?
Εφόσον ολοκληρωθεί ο κύκλος της αναπαραγωγής θα πρέπει να τα χωρiσεις.
Δεν έχω μελετήσει αρκετά
Ευκαιρία για μελέτη.
 
@Vada ευχαριστώ πολύ! 😁
[automerge]1653727792[/automerge]
Εφόσον ολοκληρωθεί ο κύκλος της αναπαραγωγής θα πρέπει να τα χωρiσεις
Ακόμα κ αν θέλω απλά να είναι Χαρούμενα και όχι για να γίνω εκτροφεας1?
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ακόμα κ αν θέλω απλά να είναι Χαρούμενα και όχι για να γίνω εκτροφεας1?
Τα καναρίνια θεωρούνται μοναχικά πτηνά. Ζουν μόνα τους και ενίοτε σε μικρά σμήνη, για μικρά χρονικά διαστήματα αναλόγως της φάσης του κύκλου της ζωής τους.
Στα αρχικά ερωτήματα που έθεσες καλύφθηκα πλήρως από τις απαντήσεις του Βάιου. Αυτό όμως που με προβλημάτισε είναι το
Σε γενικές γραμμές το κλουβί πρέπει να είναι όσο το δυνατό μεγαλύτερο (σε μήκος τουλάχιστον). Μήπως θα μπορούσες να μας ανεβάσεις μια φωτό στην οποία να φαίνεται το κλουβί και μάλιστα η εσωτερική του διάταξη ώστε αν χρειάζεται να σου προταθούν αλλαγές / βελτιώσεις;
 
@MARY58 είναι από την κλουβοτεχνικη με σκαφακι όπως κ αυτό που έχω τώρα. Διπλάσιο σε μέγεθος, έχει κ ένα χώρισμα που μπαινοβγαινει. Πρπει να είναι έτσι. 36ε μου είπε.
[automerge]1653743676[/automerge]
@MARY58 θα το βγάλω φώτο στην βίλα του και θα ανοίξω νέα συζήτηση γιατί μάλλον ξέφυγε εδώ από τον τίτλο🤪
 

Συνημμένα

  • 001654-1.webp
    001654-1.webp
    51,1 KB · Προβολές: 5
Τελευταία επεξεργασία:
@Pikika εάν το έχεις μόνο του δεν το θες το χώρισμα. Το φυλάς μέχρι να του φέρεις την κοπελιά. Εκτός κ αν αγχώνεται πολύ όταν τον καθαρίζεις, όποτε τον απομονώνεις την μια πλευρά κ κάνεις δουλειά στην άλλη μεριά (αλλάζεις νερό, τροφές κλπ). Το έχεις παραγγείλει; Για να ψάξω στον googlιδη για καλύτερη τιμή
 
@MARY58 ναι στο πετ σοπ της γειτονιάς μου. Το χώρισμα θα το βγάλω το ξέρω, θα το βάλω όταν πάρω την μαντάμ. 😍Όμως έως τότε θα έχει πολύ χώρο για τα φτεράκια του και να του βάλω κ την κούνια που έβγαλα γιατί έβλεπα ότι δεν έχει χώρο.
[automerge]1653748344[/automerge]
δες καναρινοκοσμο. Τοχει σε λευκό στα 30 ευρώ κ σε χρώμα νίκελ 35 ευρώ
Εεε το έχω παραγγείλει ήδη στην γειτονιά, δεν έχει μεγάλη διαφορά. Τα καναρινακια τα είχε ακριβά κατά τη γνώμη μου αλλά τροφές κλουβάκια κτλπ είναι σε καλές τιμές κ καθαρά. Ένας άλλος πάλι στην γειτονιά έχει κλουβιά που έχουν πάνω στάνταρ ευλογία και των πιθηκων🙄 δεν τολμουσα να μπω ακόμα κ όταν ειχα γάτα να της πάρω άμμο κτλπ.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top