Φροντίδα Σκέπασμα κλουβιού τη νύχτα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης vickyl
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

vickyl

PB New Member
Εγγραφή
18 Απρ 2014
Μηνύματα
196
Πόλη
Καστοριά
Καλησπέρα σε όλους! Ήθελα να ρωτήσω πόσο σημαντικό είναι να σκεπάζουμε το κλουβί των παπαγάλων μας το βράδυ. Τους λίγους μήνες που το έχω το σκεπάζω κάθε βράδυ ανελλιπώς. Παρατήρησα όμως οτι στο παπαγαλάκι μου αρέσει να κοιμάται κρεμασμένο στα κάγκελα του κλουβιού ή πάνω στον κρίκο ακουμπώντας το προσωπάκι του στα κάγκελα. Όταν πάω να το σκεπάσω αγχώνεται, φοβάται και σκύβει για να με δει αλλάζοντας και θέση γιατί το ενοχλεί η πετσέτα. Πειράζει καμιά φορά να μην το σκεπάζω τη νύχτα;
 
Σκεπάζουμε τα κλουβιά το βράδυ όταν βρίσκονται σε σημείο που ενοχλούνται τα πουλιά από τυχόν φώτα.
Αν στο σημείο που είναι το κλουβί μπορεί το πουλάκι να κοιμάται ήσυχο από την δύση ως την ανατολή δεν χρειάζεται σκέπασμα.
Διαφορετικά μπορείς να σκεπάζεις ένα μέρος του κλουβιού (καλύτερα εμποδίζοντας την προέλευση της πηγής φωτός) , δημιουργώντας μια σκιά σκοτεινιάς και ασφάλειας.
Κανένα ζώο δεν επιθυμεί να κοιμάται υπό απόλυτο σκότος. Λίγο χαμηλό φως είναι απαραίτητο και να μπορεί να διακρίνει τον χώρο που βλέπει συνήθως.
Η δε πετσέτα ως υλικό είναι πολύ βαρύ για το καλοκαίρι, καλύτερα ένα πιο ελαφρύ και αέρινο ύφασμα για σκέπασμα.
 
Πετσέτα έγραψα; Ένα ελαφρύ και αέρινο τραπεζομάντιλο της έχω. Συγγνώμη. Της είχα ένα φωτάκι νυκτός όμως την άκουγα να πεταρίζει στον ύπνο της και σκέφτηκα οτι μάλλον φοβάται. Δεν ξέρω. Τώρα της έχω ένα πορτατίφ ακριβώς απέναντι από το κλουβί, όχι κολλητά, γύρω στα 4 μέτρα. Σίγουρα χρειάζεται σκέπασμα με το συγκεκριμένο, είναι αρκετά έντονο το φως. Το κλουβί είναι ακριβώς δίπλα στην μπαλκονόπορτα. Δεν κλείνω παντζούρια ούτε κουρτίνες. Έχει φως. Θα δοκιμάσω να την αφήσω ξεσκέπαστη το βράδυ με το φωτάκι νυκτός όμως. Μόνο να μην φοβάται και νιώθει ανασφάλεια. Ευχαριστώ Μαρία!
 
Back
Top