Γενικά Σκέφτομαι να αγοράσω ένα παπαγαλάκι μπάτζι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης panos_har
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

panos_har

PB New Member
Εγγραφή
23 Μαρ 2012
Μηνύματα
184
Πόλη
Πατήσια
Καλημέρα σε όλη την όμορφη παρέα.
Μετά από τόσα χρόνια λατρείας για τα καναρίνια αποφάσισα να πάρω ξανά ένα φίλο απ τα παλιά. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα παπαγαλάκι μπάτζι. Θέλω όμως να καταφέρω να το εξημερώσω αλλά λόγω ωρών εργασίας δεν μπορώ να το ταίζω στο χέρι. μπορώ να πάρω ένα παπαγαλάκι που να τρώει μόνο του και να το εξημερώσω μετα; τι ηλικία θα πρέπει να προτιμήσω; σε πετ σοπ τα βρήσκω 10ε, σε εκτροφέα 5 αν είναι μωρο, 25 αν το εχει ταισει και τωρα τρωει μονο του, 8-10 αν δεν το ταισε ποτε τι να προτιμήσω; δεν θέλω να δώσω και πολλά χρήματα.
 
Εγώ προτείνω σίγουρα εκτροφεα που ξέρεις ηλικία, και πως έχει μεγαλώσει. Σίγουρα θα είναι πολύ εύκολο να σε μάθει και να αναπτύξετε μια όμορφη σχέση! :D τα παπαγαλάκια είναι πολύ κοινωνικά ζωάκια!

Από πετ σοπ ούτε να το συζητάς. Δε ξέρεις από πού έχει έρθει, την ηλικία του, τι έχει περάσει και τις περισσότερες φορές επειδή ζουν μέσα στη βρώμα και την αδιαφορία είναι άρρωστα... Άσε το πόσο φοβικα ή επιθετικά μπορεί να βγουν..

Όσο για το μωρό που θα σου δώσει αυτός που θέλει να λέγεται εκτροφεας να ταΐσεις εσύ με 5 ευρώ δεν έχω να πω κάτι... Ντροπή του και μόνο που στο πρότεινε! Όλα για τα λεφτά! Μπράβο του! Εγώ γενικότερα είμαι υπέρ της φύσης.. Τα παπαγαλάκια(όπως και όλα τα ζωάκια) πρέπει να τα μεγαλώνουν και να τα ταΐζουν οι γονείς του που προφανώς ξέρουν πολύ καλύτερα από εμάς και τους δίνουν και τα απαραίτητα αντισώματα για μια ζωή. Αφού απογαλακτιστουν τότε μπορούν να απομακρυνθουν από τους γονείς τους. Και φυσικά δεν τα βάζω μαζί σου αλλά με τον "εκτροφεα" που στο βωμό του χρήματος θυσιάζει αθώες ψυχές. Για 5 ευρώ... Αίσχος!
 
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση. εγω δυστυχώς δεν γνωριζω πολλα σχετικα με παπαγαλακια περα απο ενα μπατζι που ειχα μια φορα και εναν καιρο :) γι αυτο ρωταω τι ειναι καλυτερο. Πιστευεις πως αν το παρω απογαλακτισμενο αλλα οχι ταισμενο στο χερι θα μπορεσω να το εξημερωσω και να εχω επαφη μαζι του; τι ηλικιας πρεπει να προτιμήσω για αγορα; Ποιο φύλο μπορει να ειναι πιο ευκολο; γτ αν δειχαζονται οι αποψεις οπως με τον ανθρωπο καήκαμε :)
 
Αν πάρεις ένα μόνο του, καλύτερα να πάρεις αρσενικό.
Αν είναι μικρό, περίπου 3 μηνών ώστε να έχει απογαλακτιστεί πλήρως, ακόμα και αν δεν έχει ταϊστεί από ανθρώπινο χέρι, θα ημερέψει εύκολα. Και σε μεγαλύτερο μπορεί να συμβεί αυτό αλλά όσο μικρότερο τόσο καλύτερα.
Αυτά που έχει ταϊσμένα στο χέρι, πρέπει να τον ρωτήσεις αν έχουν ταϊστεί κάποιο διάστημα από τους γονείς τους. Αυτό είναι επιθυμητό γιατί έτσι μόνο αποκτούν τα απαραίτητα αντισώματα τα πουλάκια και είναι γερά και υγιή στο μέλλον.
Διάβασε και κάποια χρήσιμα θέματα Εκπαίδευση Παπαγάλων - εκπαίδευση παπαγάλων | PetBirds .
Με το καλό να πάρεις το παπαγαλάκι σου και μην παραλείψεις να μας το παρουσιάσεις Παρουσιάσεις Πουλιών | PetBirds .
 
Τελικα μολις εφερα σπιτι την ομορφη Ατζη(λογω ημερας) εχει μοβ χαλινο, γραμμες σε ολοκληρο το κεφαλι κ ολομαυρα ματια. Ολα αυτα δ δειχνουν ενα νεαρο θυληκο; Πηρε κ μια φιλη μ ενα αρσενικο κ τα φεραμε μαζι κ ηταν ηρεμα. Τωρα το ζευγος χωρισε κ πηγαμε σπιτια μας. Ειναι πολυ ηρεμη και μπορω να την αγκιξω αλλα δ αλλαζει θεση μαλλον λογω φοβου. Δ ειναι ταισμενη στο χερι! Μια τελευταια χαζι απορια. Αναμικτη τροφη καναρινιων δ μπορει να τρωει; Μονο αυτη που μ εδωσαν για παπαγαλους;
 
Να την χαίρεσαι! Αν και δεν είναι σίγουρο από την περιγραφή ότι είναι θηλυκό, σίγουρα είναι νεαρό πουλάκι. Από εκτροφείο την πήρες; Ναι είναι φοβισμένη από την αλλαγή του χώρου και κάθεται ακίνητη. Όχι δεν μπορεί να τρώει τροφή καναρινιών και η τροφή για παπαγαλάκια που θα παίρνεις να είναι πάντα συσκευασμένη. Βάλε μας καμιά φωτογραφία να δούμε.
 
Ποτε θα περασει αυτο το σοκ γιατι σκιαζομαι οπως ειναι σαν αγαλμα! :ρ
 
Δυο τρεις μέρες αλλά κάθε μέρα θα είναι και καλύτερα. Άφησέ το σε ήσυχο μέρος και εσύ επίσης μην το πιέζεις τις πρώτες μερες.
 
Απο εκει κ περα τι μπορω να κανω για να το πλησιασω; Σκεψου τωρα την αγγιζω και δεν μετακινειται καν. Θα ηθελα καποια στογμη να φτασουμε σε σημειο να μπορω να την βγαζω απ το κλουβι αλλα φοβαμαι πως δ θα το καταφερω. Υπαρχει καμια λιχουδια να την δελεασω;
 
Κατ' αρχήν διάβασε πολύ προσεκτικά τα θέματα του λινκ που σου έβαλα πιο πάνω.
Ως λιχουδιά εκπαίδευσης χρησιμοποιούμε το κεχρί σενεγάλης ή millet σε τσαμπί. Βάλε μισό τσαμπί στο κλουβί να το δοκιμάσει να δει ότι του αρέσει και μετά άρχισε να το δίνεις με το χέρι σου.
Μην αγχώνεσαι αρχή είναι ακόμα. Οι σχέσεις δεν θέλουν άγχος :)
upload_2014-11-9_9-36-50.webp
 
Αυτο το βρίσκουμε σε ολα τα πετ σοπ? σε αυτη τη σχεση δεν θα κανω λαθη, θα με παντρευτει θελει δεν θελει! Χα χα χα
 
Ναι, σε όλα απλά κατά καιρούς παρουσιάζεται έλλειψη. Μην αγοράσεις ένα που κυκλοφορεί σε συσκευασία κουτιού, να προτιμήσεις αυτά που είναι σε σακκουλάκι.
 
Σημερα ειναι λιγο πιο δραστηρια αλλα παλι οταν με βλεπει καθεται αγαλματακι. απλα με φοβίζει που δεν την βλεπω να τρωει. Βεβαια δεν δειχνει αρρωστη, καθε αλλο, παμπονηρη θα ελεγα ειναι. Εγω μετα απο ποσες μερες μπορω να την πλησιασω; να κανω δλδ αυτο με τα στικακια.
 
Κάτσε να περάσουν 5-6 μέρες. Εν τω μεταξύ να κάθεσαι στο ίδιο δωμάτιο και να της μιλάς χωρίς να την πολυπλησιάζεις ώστε να συνηθίζει την φωνή και την παρουσία σου.
 
Ενα μεγαλο θεμα ειναι πως την εχω σπιτι. Δ την ενοχλουν τα φωτα το βραδυ η ο ηχος της τηλεορασης;
 
Βεβαίως την ενοχλούν. Και ελπίζω να μην καπνίζετε στο δωμάτιο. Το πουλάκι πρέπει να κοιμάται από δύση μέχρι ανατολή με ένα φωτάκι νυκτός μόνο αναμμένο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Μονος μενω και δ καπνιζω η τηλεοραση ειναι σε αλλο δωματιο αλλα δ ειναι δυνατο να μην ακουγονται θορυβοι κ φωτα σε ενα σπιτι ουτε να εχει δικο της δωματιο!
 
Οι οικιακοί ήχοι από άλλα δωμάτια δεν ενοχλούν. Δεν υπάρχει απόλυτο σκότος και απόλυτη ησυχία στην φύση. Τουλάχιστον εν ζωή :)
 
Σημερα ηταν πολυ δραστηρια, ακουγε τα καναρινια εξω και κελαιδουσε κ αυτη γυριζε ολο το κλουβι (την εβγαλα απο τετραγωνο και την εβαλα σε στρογγυλο) οταν την πλησιαζα φβναζε αγριεμενη :ρ τη θα κανω με αυτη τη γυναικα. Θα με τρελανει :)
 
Back
Top