Γενικά Σκέφτομαι να αγοράσω ένα παπαγαλάκι μπάτζι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης panos_har
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Η κυρια μας λοιπον μετα απο 15 μερες περιπου μαζι μ, αρχησε να με συνιθιζει. Τρωει ενω ειμαι κοντα της κ σημερα καταφερα μετα απο 3 ωρες προσπαθειας της εμαθα να ανεβαινει στο χερι μ μεσα στο κλουβι παντα. Της εκανα το κολπο με την πατηθρα κ επιασε. Ειναι τελειως αρνητικη στο να την χαιζεψω ομως και δ τρωει καμια λιχουδια για να την ταισω στο χερι. Τι μπορω να κανω γι αυτο; Τι παστελια. Τι κεχρι σε τσαμπι. Τι μηλο... Αυτη τπτ! Κ μεσα στο κλουβι δ τα τρωει.
 
Νομίζω πως πιέζεις το πουλί αρκετά. Η υπομονή είναι ο μοναδικός σου σύμμαχος και αν δεν τη "σεβαστείς" θα χάσεις και τη μάχη. Να δώσεις χρόνο στο πουλί να σε μάθει, να μη σε φοβάται και θα κάνει αυτό την κίνηση να έρθει σε σένα.
 
Και όσα πρέπει να τρώει εσύ θα συνεχίζεις να τα δίνεις και ας τα πετάς στην αρχή. Κάποτε θα ξεκινήσει και θα τα τρώει όλα. Έτσι κάναμε όλοι στην αρχή.
 
Δεν την πιεζω την αφηνω να φαει μεχρι εκει που θελει. Οταν την ενοχλω την αφηνω γτ το δειχνει. Οταν ειναι ηρεμη την προσεγκιζω και ανταποκρινεται απλα με στενοχωρει το οτι δ τρωει τπτ αλλο περα απο τροφη γτ δ εχω τπτ να την δελεασω! Κ το κεχρι σε τσαμπι τσαμπα το βαζω δ το. Τρωει...
 
απλα με στενοχωρει το οτι δ τρωει τπτ αλλο περα απο τροφη γτ δ εχω τπτ να την δελεασω!
Δεν χρειάζεται στεναχώρια αλλά επιμονή και υπομονή.
Πάντως αν θέλεις οπωσδήποτε να στεναχωρηθείς, κάντο για τις διατροφικές της ελλείψεις και όχι για το εργαλείο εκπαίδευσης :)
 
Χα χα νομιζω πως ενα παστελι κ να μη το φαει δ με νοιαζει για την διατροφη της αλλωστε στα καναρινια τα αποφευγω παντα. Τα αλλα οντως της χρειαζονται κ θα τα φαει σιγα σιγα απλα θα εχει χαθει πολυτιμος χρονος. Θα ηθελα να την καλοπιασω οσο ειναι μικρη και μπορει να ειναι πιο δεκτικη. Οι γυναικες αλλωστε σαν βγουν απο την κουνια αντε πιαστες χα χα
 
Δοκίμασε με χορταρικά μικρόφυλλα, άνηθο, φρέσκια ρίγανη τρελλαίνονται γι αυτήν. Ξέρεις τα πουλιά έχουν άλλη γνώμη για τις λιχουδιές από εμάς :)
 
Που να την βρω την φρεσκια ριγανη βρε μαρακι; Να παω στο χωριο να μαζεψω αλλα δ ειναι εποχη της :) τον ανιθο τον τρωνε; Δ τους ενοχλει που εχει τοσο εντονο αρωμα; Τι αλλο τους αρεσει;
 
Πας σ' ένα φυτώριο ή στον Σκλαβενίτη που πουλάει στην μαναβική και αρωματικά βότανα σε γλαστράκια με 1,90, αγοράζεις μέντα, δενδρολίβανο, ρίγανη, βασιλικό (νομίζω δεν έχει τώρα αλλά έχουν τα φυτώρια τον χειμωνιάτικο), θυμάρι και ό,τι άλλο βρεις και τα βάζεις στο μπαλκονάκι σου, στην βεράντα σου, ακόμα και στην προεξοχή του παραθύρου σου, σε μια ζαρντινιερούλα και δίνεις φρέσκα φρέσκα στο πουλάκι και απαλλαγμένα από κάθε φάρμακο. Εύκολο είναι, μόνο νερό θέλουν και μέρος να τα βλέπει ο ήλιος.
Η Διατροφή των πουλιών και η συμβολή της στην καλή υγεία τους | PetBirds
Καλλιέργεια φυτών στο σπίτι για τα πτηνά και την οικογένειά μας | PetBirds
 
Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια Μαρια μου. Ολα αυτα μπορει να τα φαει ομως γτ κατι μου λεει πως τσαμπα θα τα παρω η δικια μου ειναι κυρια μονο τροφη τροει ουτε καν το παστελι που υποτιθεται ειναι πιο γλυκο και τα τραβαει. 2 βασικες αποριες... 1ον αυτα τα φυτα μπορουν να τα φανε και τα καναρινια; να πιασει τοπο το θερμοκηπιο :Ρ και 2ον ολα αυτα μπορω να της τα δινω στην χουφτα μου η πρεπει να της τα δωσω πρωτα στο κλουβι να τα μαθει; στην παλαμη μου ανεβαινει παντως. το αρσενικο που πηρε την ιδια μερα η φιλη μου και το χαιδευει και τρωει απο την παλαμη της ενα ολοκληρο κλαδι κεχρι. αλλο πραγμα οι αντρες παιδι μου!
 
Κάνουν φυσικά και παρακάνουν και για τα καναρίνια. Εγώ τους τα κρεμάω με μανταλάκι στο κλουβί. Να βάζεις μπόλικη ποσότητα γιατί τους πέφτει και κάτω. Όταν θα δει ότι της αρέσει θα έρχεται και από το χέρι σου να το τρώει. Εγώ μόλις πλησιάσω στο κλουβί πέφτουν πάνω ενώ το κρεμάω.
 
Eυχαριστω πολυ βρε Μαρακι μπας και δω ασπρη μερα με την κυρια παραξενιδου :ρ εσυ τι προτιμας περισσοτερο απο αυτα που μου προτεινες;
 
Πρώτη επιλογή η ρίγανη και μετά άνηθος και μετά δενδρολίβανο. Αυτή είναι η σειρά των γευστικών επιλογών των δικών μου, τα οποία βέβαια τρώνε και πολλά άλλα.
 
οκ ευχαριστω με την πρωτη ευκαιρια θα αγορασω μερικα και θα δοκιμασω. Θα τα πουμε με νεοτερα. :)
 
Kαλησπερα σε ολη την παρεα.
τελικα αγορασα και ριγανη και θυμαρη αλλα η κυρια τελειως ακαταδεκτη ουτε να τα δει δεν θελει, εκανε κινησεις να δαγκωσει ριγανη αλλα λες και την ανατριχιαζει δεν το δαγκωνει και τιναζεται. ευτυχως αρχησε να τρωει το κλαδι με το κεχρι και πλεον το τρωει και ενω το κραταω. ανεβαινει στο χερι μ ενω το κραταω και το δαγκωνει αλλα απο την χουφτα αν ρηξω σπορακια δεν τρωει ακομη. κατι που μου εκει κανει φοβερη εντύπωση ειναι πως στο χερι μ ανεβαινει μονο απο ενα συγκεκριμένο σημειο του κλουβιου αν καθεται αλλου και την πλησιασω με αγριευει, αν καθεται στο συγκεκριμενο σημειο και την πλησιασω ανεβαινει στο χερι μ. Πως εξηγείται αυτο; για εξοδο απο το κλουβι ουτε καν ακομη, σωστα;
 
Αυτές οι λεπτομέρειες της συμπεριφοράς της έχουν να κάνουν με τις προσωπικές της ασφάλειες και ανασφάλειες. Ίσως αν βλέπαμε τα σημεία να μπορούσαμε να πούμε κάποια γνώμη. Δεν έχει σημασία πάντως. Όπως την βολεύει, να ξεκινήσει η σχέση. Συνέχισε εσύ τα χόρτα και ας τα πετάς. Κάποτε θα τα φάει μετά βεβαιότητας.
 
τι να πω ελπιζω να τα φαει καποια στιγμη γτ αλλιως με κοβω να τρωω καθε μερα μπριζολιδια με τοση ριγανη 😛
 
Λιγη προσοχη στα γλαστρακια με τα αρωματικα που αγοραζετε. Αλλαξτε τους γλαστρα και αφηστε τα κανενα μηνα πριν τα χρησιμοποιησετε, ποτιζοντας τα τακτικα. Ο λογος που το λεω ειναι επειδη γνωριζω πως ποτιζονται με συστημα βροχης στα θερμοκηπια με λιπασμα μεσα στο νερο σε αρκετη συχνοτητα. Να πλενετε εξαιρετικα καλα τα μερη που χρησιμοποιειτε ειτε για δικη σας καταναλωση ειτε για τα πουλια. Μετα απο την παροδο ενος ευλογου διαστηματος δεν υπαρχει ιδιαιτερος λογος ανησυχιας.
 
Back
Top