Αναπαραγωγή Σκέφτομαι να πάρω ένα ζευγάρι ringneck για αναπαραγωγή

Pavloss001

PB New Member
Εγγραφή
27 Φεβ 2019
Μηνύματα
5
Καλησπέρα σε όλους σας! Σκέφτομουν να πάρω ένα ζευγάρι ringneck και ο στόχος θα είναι να καταφέρω να τα κάνω να αναπαραχθούν! Υπάρχει κανείς που να μπορεί να με βοηθήσει σε διάφορες απορίες που έχω; διαστάσεις κλουβιού, φωλιάς, διατροφική προετοιμασία, πότε και πως θα ξέρω ότι είναι έτοιμα αναπαραγωγικά τα πουλιά; Επίσης και τι χρώματα να επιλέξω να βάλω μαζί για να βγάλω μπλου η λουτινο; Ευχαριστώ :)
 
O μόνος τρόπος για να ξέρεις σίγουρα πότε ένα ζευγάρι είναι έτοιμο, είναι να πάρεις έτοιμο ζευγάρι που ήδη έχει επιτυχημένες αναπαραγωγές. Ποιος ο λόγος βιασύνης όμως; Εννοώ, τι απώτερο σκοπό έχεις; Να μεγαλώσεις τα μικρά και να τα δώσεις, να κάνεις άλλα ζευγάρια;

Σχετικά με το κλουβί χρειάζεσαι αρκετά μεγάλο με ξεχωριστή πόρτα για εξωτερική φωλιά. Όσο για τα χρώματα που ζητάς μιας κι είναι υπολειπόμενα τα γονίδια που τα ελέγχουν θα πρέπει και τα δύο πουλιά να είναι τουλάχιστον split(ετεροζύγωτα) για τα χρώματα αυτά (ώστε να υπάρχει πιθανότητα να βγουν και μερικά μπλε ή κίτρινα) αν όχι κανονικές μεταλλάξεις και τα ίδια.

Ένας καλός οδηγός υπολογισμού των χρωμάτων των απογόνων είναι αυτός. http://www.gencalc.com/gen/eng_genc.php?sp=0PsitIR
 
Τελευταία επεξεργασία:
Έχω budgie και θέλω να δοκιμάσω να αποκτήσω και λίγα ringneck :) ευχαριστώ για την απάντηση σου Φοίβο
αλλη διαχειριση χρειαζονται τα μπατζι και αλλη τα ρινγκνεκ! Απο αποψη χωρου συμπεριφορας, φωνης, εχουν πολλες διαφορες τα δυο ειδη! Οπως επισης θα πρεπει να σκεφτεις οτι κ τα μικρα θα πρπει να μπουν σε κλουβι ευρυχωρο οταν μεγαλωσουν! Δε ξερω πως το εχεις σκεφτει, αν θες πες μας δυο πραγματα για τη σκεψη σου!
 
Από χωρο είμαι εντάξει μπορώ να κάνω μερικές κλούβες. Ούτε η κραυγές τους θα με ενοχλούν. Η σκέψη μου είναι να ασχοληθώ με το ίδιος αυτό! Μου αρέσουν πολύ τα ringneck ιδικά θα χαρώ πολύ αν μπορέσω να βγάλω μπλου ή λουτινο επειδή είναι πανέμορφα πουλιά!Χρειάζομαι όμως πληροφορίες, έχω αρχίσει και ψάχνω στο ίντερνετ διαφορά για αυτά τα πουλιά
 
Back
Top