Φροντίδα Σκέφτομαι να πάρω ένα παπαγαλάκι Κοκατίλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης jimsim
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

jimsim

PB New Member
Εγγραφή
4 Αυγ 2017
Μηνύματα
314
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γεια σας είμαι νέος στο Forum :) Λοιπόν σκέφτομαι να πάρω ένα παπαγαλάκι κοκατίλ! Άλλα το πρόβλημα μου ειναι οτι ειναι πρωτη φορα που περνω ενα πουλι για κατικοιδια και ποσο μαλλον ενα παπαγαλο. Ετσι θελω να μου δωσετε μερικες συμβουλες ως αρχαριο με τα πουλια (και συγκεκριμενα με τα κοκατιλ) και να μ δωσετε απαντησεις σε μερικες αποριες που εχω. Αρχικα θελω να μου πειτε περιπου ποσοσ θα κοστισουν ολα μαζι (κλουβι, παιχνιδια, κοκατιλ,τροφη και τιχον λιχουδιες). Επιτα θελω να μου πειτε λιγα πραγματα σχετικα με υην συμπεριφορα μου προς αυτο τις προτες μερες στο σπιτι. Κατι αλλο που με απασχολη ειναι η σχεση του στην αρχη με τα υποληπα μελοι τισ οικογειας και τους φιλους. Μηπος χρειαζετε πρωτα να το εκπαιδευσω και μετα να το φερω σε επαφη με αλους ανθρωπους;Ευχαριστω για τυχων απαντησεις και συμβουλες.
 
Να το πάρεις βεβαίως και με το καλό! 🙂
Ας ξεκινήσουμε από το οικονομικό. Το ίδιο το πουλί κυμαίνεται σε κόστος αγοράς γύρω από τα 50 ευρώ-70. Καλύτερα να ψάξεις πουλί από κάποιον εκτροφέα και όχι από μαγαζί. Επίσης επειδή είσαι αρχάριος, καλύτερα να πάρεις αρσενικό, αποφεύγοντας τις άγονες ωοτοκίες που κάνουν τα θηλυκά.
Για τα σωστά κλουβιά, διάβασε εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Κλουβιά-για-παπαγάλους.29086/ Ένα ιδανικό κλουβί, κοστίζει γύρω στα 150 ευρώ, σαν αυτό

upload_2017-8-4_18-25-9.jpeg
Μπορείς ωστόσο να ξεκινήσεις με κάτι οικονομικότερο γύρω στα 60 ευρώ σαν αυτό
http://www.birdmarket.gr/kloubia-pouliwn/kloybia-papagalvn/Κλουβι -Παπαγαλου.

Για παιχνίδια μην χαλάσεις χρήματα, εύκολα και σχεδόν ανέξοδα μπορείς να φτιάξεις δικά σου που είναι και καλύτερα https://community.petbirds.gr/tags/parrot-toys/ & https://community.petbirds.gr/threads/Παιχνίδια-για-παπαγάλους.17868/
Από λιχουδιές να πάρεις μόνο κεχρί σενεγάλης - millet, όλα τ' άλλα είναι σκουπίδια.
Για το προφίλ του πουλιού μπορείς να ενημερωθείς εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγάλοι-Κοκατίλ-cockatiel-nymphicus-hollandicus.1431/.
Υπάρχει ο οδηγός φροντίδας παπαγάλων, όπου έχουμε συγκεντρώσει τα περισσότερα άρθρα και θέματα που αφορούν την σωστή φροντίδα των παπαγάλων μας.
Δεν διαβάζεται με μία φορά, θα τον κρατήσεις και θα ανατρέχεις γιατί έχει απαντήσεις στα περισσότερα θέματα που θα σε απασχολήσουν https://community.petbirds.gr/threads/Οδηγός-φροντίδας-παπαγάλων.26295/
Ωστόσο επειδή όταν είμαστε στην αρχή οι πολλές πληροφορίες μας ζαλίζουν, για όσα θέλεις μη διστάζεις να ρωτάς άμεσα :)
 
Mηπος μπορείς να μου πεις αν το κλουβί που φενετε στην φωτογραφία ειναι ενειεο με το καροτσι με τα ροδακια η αν ειναι ξεχωριστο:
 
Mηπος μπορείς να μου πεις αν το κλουβί που φενετε στην φωτογραφία ειναι ενειεο με το καροτσι με τα ροδακια η αν ειναι ξεχωριστο:
Εννιαίο τι εννοείς; Μπορείς να μην βάλεις το κομμάτι με τη σχάρα και τα ροδάκια αν θέλεις (συνδέονται με βίδες) αλλά τότε πρέπει να ακουμπήσεις το κλουβί σε έπιπλο γιατί στο πάτωμα δεν κάνει να βρίσκονται τα πουλιά.
 
Ευχαριστω αυτο ενοουσα και κατι ακομα λες αρχικα δηλαδη μεχρι ποια ηλικια να του εχω αυτο το κλουβι;Και κατι ακομα αμα μπορεις να μου προτεινεις καποιον εκροφεο και μια πληροφορια για το κοκατιλ χρειαζετε να το πηγενω σε κτηνηατρω(ενωω για απλα εναν ελεγχω η κατι τετιο) και γιατι δεν προτιματε απο pet shop;
 
Μπορείς ωστόσο να ξεκινήσεις με κάτι οικονομικότερο γύρω στα 60 ευρώ σαν αυτό
κατι ακομα λες αρχικα δηλαδη μεχρι ποια ηλικια να του εχω αυτο το κλουβι;
Αυτό εννοείς λέγοντας "αρχικά"; Αν το πουλί βγαίνει 1-2 ώρες την ημέρα εκτός κλουβιού, μπορείς να το κρατήσεις και διαχρονικά εφόσον θα πετάει και θα γυμνάζεται εκτός κλουβιού. Με λίγα λόγια, όσο περισσότερη ώρα εντός κλουβιού, τόσο μεγαλύτερο κλουβί χρειαζόμαστε.
γιατι δεν προτιματε απο pet shop;
Κυρίως επειδή αγνοούμε το ακριβές παρελθόν ενός πουλιού και τις εμπειρίες που το επηρέασαν ψυχολογικά κατά τις αλλαγές τόπων διαμονής, κάτι στο οποίο είναι ευαίσθητα τα πουλιά, στρεσσάρονται, αγριεύουν, καταγράφουν αρνητικές συμπεριφορές. Ακόμα μέσα στα μαγαζιά επιβαρύνονται μικροβιακά και μπορεί να μην φαίνεται αυτό κατά την στιγμή της αγοράς.
Χωρίς να ισχυρίζομαι πως οι εκτροφείς είναι "άγγελοι", ωστόσο συνήθως μπορείς να έχεις υποστήριξη με πληροφορίες και διευκρινίσεις για το πουλί σου και σε δεύτερο χρόνο μετά την αγορά του και φυσικά η μετάβαση από τον ένα χώρο στον άλλο γίνεται από εσένα, μεθοδευμένα και μαλακά για την ψυχολογία του πουλιού.
μπορεις να μου προτεινεις καποιον εκροφεο
Δυστυχώς δεν έχει τύχει να έχω πληροφορίες για εκτροφείς στη Θεσσαλονίκη, περίμενε μήπως γνωρίζει κάποιος άλλος και εν τω μεταξύ ρώτησε εδώ (Κατερίνη), δεν ξέρω αν έχει αλλά πολύ πιθανόν και αν δεν έχει θα γνωρίζει κάποιον των γύρω περιοχών να σε συστήσει https://www.facebook.com/stam.pantel?ref=ts&fref=ts
το κοκατιλ χρειαζετε να το πηγενω σε κτηνηατρω(ενωω για απλα εναν ελεγχω η κατι τετιο)
Η σωστή απάντηση είναι: "Ναι χρειάζεται".
Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι ανατρέχουμε στο γιατρό κατόπιν εορτής, με άγχος και βιασύνη όταν έχουμε ν' αντιμετωπίσουμε κάποιο επείγον περιστατικό. Αυτό είναι λάθος και εγκυμονεί κινδύνους, από το να μην προλάβουμε έως το να "πέσουμε" στον λάθος γιατρό.
Καλό είναι έγκαιρα να εντοπίσεις έναν κτηνίατρο με πείρα στα πτηνά και να έχεις μια συνεργασία μαζί του.
Θα ξεκινήσεις με μια πρώτη επίσκεψη γενικής οπτικής και με ψηλάφηση του πουλιού εξέτασης καθώς και μικροβιολογική ανάλυση των κουτσουλιών του.
Έτσι θα είναι σε θέση και ο γιατρός να εντοπίσει τυχόν αλλαγές στο βάρος, την ποιότητα πτερώματος και συμπεριφοράς του πουλιού σε επόμενη επίσκεψη.
Καλό είναι αυτό να γίνεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο και έτσι θα έχεις τον συνεργάτη σου και την ευχαίρεια να επικοινωνήσεις μαζί του ακόμα και τηλεφωνικά σε περίπτωση ανάγκης.
Διάβασε ανάλογους προβληματισμούς εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/
 
Για γιατρό δες απο την λίστα...
Είναι ο Σαντοριναιος στην Ανάληψη.
Κοκατιλ έχει αυτός... Κάνε μια ερώτηση αν θέλεις...
https://www.facebook.com/gkoresdiamanthsb
Καλη συνέχεια! 🙂
 
παρτον. μη σε απασχολη το οτι δεν ειχες ποτε. Ολοι καποτε σχεδον ξεκινησαμε ενω δεν ειχαμε ποτε. η γνωη μου ειναι απραο εκτροφεα, τιμη δεν γνωριζω. Οι παπαγαλοι ειναι πουλια που σου προσφερουν αγαπη απλοχερα. καλη αρχη.
 
Να το πάρεις ειναι αξιολάτρευτα
Η φροντίδα τους δεν ειναι δύσκολη αλλα απαιτούν πολυ καλή διατροφή
Όσο για εκτροφέα αν ακόμα ψάχνεις πες μου να σου δώσω το τηλέφωνο της κυρίας που πήρα το δικό μου ταϊσμένο στο χέρι ημεροτατο και υγιέστατο 😛
 
επισης @maria p μου προτεινες ενα κλουβι που ειναι στρογγιλο πανω αλλα εχω διαβασει οτι ειναι καλυτερα με γωνιες
 
επισης @maria p μου προτεινες ενα κλουβι που ειναι στρογγιλο πανω αλλα εχω διαβασει οτι ειναι καλυτερα με γωνιες
Δεν είναι στρογγυλό το κλουβί, η οροφή του απλά κάνει καμπύλη συγκλείνοντας, είναι διαφορετικό.
Λέμε στρογγυλό κλουβί είναι ακατάλληλο γιατί το πουλί θέλει γωνία για να καταφεύγει και να νιώθει ασφάλεια. Δεν έχει θέμα με τις καμπύλες.
 
Πουλαω εγω τον φιλο μου ρομεο εαν ενδιαφερεσαι μιας και φευγω για Γερμανια και δεν θα εχω χρονο και χωρο. Παρε με αν θες να μιλησουμε 30 ευρω τον πουλαω γιατι φευγω σε 2 βδομαδες τηλ.[removed].
 
απο παιχνιδια τι πρεπει να εχει μεσα το κλουβι ποσα και ποια πρεπει να αποφυγω;
 
Back
Top