Φροντίδα Σκέφτομαι να πάρω ένα παπαγαλάκι Κοκατίλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης jimsim
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
απο παιχνιδια τι πρεπει να εχει μεσα το κλουβι ποσα και ποια πρεπει να αποφυγω;
Πάρε σκάλα, κούνια, κανένα κρίκο είτε από σκοινί, είτε τους πλαστικούς, πατηθρες ξύλινες και όχι πλαστικές και όσο μπορείς να αποφεύγεις τα παιχνίδια με τοξικά χρώματα..
Της nobby και της ferplast είναι οκ...
Μπορείς επίσης εκτός κλουβιού να του δίνεις να παίζει με χαρτί κουζίνας και καλάμακια...
 
Αναλογος το κλουβι... Εγω ας πουμε βάζω απο δυο,τρια κάθε φορά... Μην πιάνουν και χώρο για να μπορούν να πετάνε.
 
νομιζω ενα δυο παιχνιδια ειναι καλα, και οπως σου ειπαν ποιο πριν εξαρτατε απο το μεγεθος του κλουβιου, ο παπαγαλος πρεπει να ειναι ανετος σε χωρο μαζι με τα παιχνιδια, να κοινειται ανετα. Οσο για τα παιχνιδια να μην ειναι τοξικα. εγω προσωπικα βαζω κυριως ξυλινα, διοτι αυτα τους αρεσουν.
 
και κατι αλο θελω να σας ρωτησω τι μπορω να δωσω στο πουλι εκτως απο την τροφη απο φρουτα και λαχανικα το θεμα ειναι οτι ειμαι λιγο καχιποπτος για το να του δωσω κατο αλλο εκτος απο την τροφη γιατι πριν 2 εβδομαδες πεθανε το χαμστερ μου και πριν το παρω ειχα διαβασει πολα αρθρα για το τι λαχανικα μπορουμε να τους δωσουμε και ετσι οταν ρωτησα στο pet shop μου ειπα καλυτερα να μην του δωσω γιατι μπορει να κανει διαρεια μετα δεν ξερω τι ισχυει για τους παπαγαλους για αυτο σας ρωταω
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Τα χάμστερς ζουν λίγο και όταν δεν το γνωρίζεις εκ των προτέρων αιφνιδιάζεσαι δυσάρεστα.
Στους παπαγάλους μπορούμε να δίνουμε πολλά χορταρικά, φρούτα και λαχανικά σε μικρότερες ποσότητες.
Για την γενικότερη διατροφή τους διάβασε εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Η-διατροφή-των-παπαγάλων-από-τον-tony-silva.22447/
για το ποια πράσινα επιτρέπονται και ποια απαγορεύονται, διάβασε εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Ασφαλή-και-τοξικά-φυτά-και-καρποί-για-τα-πουλιά.26454/.
Εκείνο που πρέπει να προσέξεις είναι πως πρέπει να προσφέρεις πάντα ένα-ένα τα καινούργια τρόφιμα και ποτέ 2 ή περισσότερα μαζί, γιατί κάποιο μπορεί να του προκαλεί δυσανεξία ή αλλεργία, πρέπει να είσαι σε θέση να γνωρίζεις ποιο είναι αυτό.
Επίσης ξεκίνησε τη γνωριμία με τα νέα χορταρικά από λεπτόφυλλα, όπως χλωρή ρίγανη, άνηθο κτλ. Είναι πιο ελκυστικά και τα κάνουν να δοκιμάζουν ευκολότερα νέες γεύσεις.
 
Back
Top