Γενικά Σκεψη για αγορα νεου παπαγαλου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης arkan13
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
καλησπερα σε ολουσκαι εγω αδυνατω να καταλαβω γιατι ζητησε τοσα πολλα λεφτα για το ζακουδακι. (μαλλον τοσα του ελειπαν)και για ενα πουλι που ειναι δυσκολο να πουληθει εωσ αδυνατο. Μακαρι να βρεθει καποιοσ που να μπορεσει να δωσει τα λεφτακαι να αποκτησει το ζακουδακι μια οικογενεια
 
δυστυχώς έχεις δίκιο... Ο κόσμος (όχι μόνο ο πέτσοπας) έχει καταντήσει πολύ κακός και πολύ βλάκας..λέει ότι νάναι και κάνει ότι ναναι..
Δυστυχώς το πουλί είναι στο έλεος του.. Αλλά δε βαριέσαι..όσον αφορά το πουλί κάποια στιγμή θα βαρεθεί ο πετσοπάς να είναι "κακός" ή θα σφίξουν πολύ τα πράγματα και το πουλί θα βρει την τύχη του, ελπίζω να είναι καλή.
Οσον αφορά τον πετσοπά, "you live by the sword, you die by the sword".

Που θα πάει όμως... Θα γυρίσει και ο τροχός 😉
 
Παιδια ετσι ειναι οι πετ σοπαδες.. Τους νοιαζει μονο το χρημα..
Εγω παω σε ενα πετ σοπ τα τελευταια 10 χρονια..
Πουλησα ενα καρδερινοκαναρο το οποιο ελεγε μονο καρδερινα και ειχε ενα ελαχιστο φωναγμα στα καναρινια.. Και μου λεει θα στο παρω 30 ευρω. Του λεω οκ.. Ακουσετο και μετα πες μου μια τιμη, και το αφησα 2 μερες εκει.. Και με παιρνει τηλ και μου λεει 40.. Ειπα αφου εβγαλα δικα μου ας το δωσω τοσο..
Και μετα που πηγε ο θειος μου και των ρωτησε ποσο το δινει ειπε 100 ευρω γιατι λεει μονο καρδερινα..
Ε μετα τι του λες αυτουνου;!
 
Παιδια μπιζνα ειναι κακα τα ψεματα... Κερδος θελουν κ αυτοι.

Σιγουρα.. Αλλα σε εναν που πας 10 χρονια οπως εγω για παραδειγμα γιατι να μου το κανει εμενα;
Εγω τσαμπα το πηρα;
και μετα γυρνανε και σου λενε ξερεις τι.. Το ταιζα 3 μηνες μεχρι να το δωσω, το ειχα μονο του για να μην χαλασουν οι φωνες του απο τα αλλα, βιταμινη στο νερο κ οτι αλλο μπορεις να σκεφτεις..
Ε δεν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα..
Πως θα κρατησεις τον αλλον σαν πελατη μετα;
 
θα θυμησω κατι που ειχαμε σχολιασει παλιωτερα υπαρχουν απατεωνες αλλα και σοβαροι εκτρωφεις με απογαλακτισμενα πουλια με δακτυλιδι και εξεταση dna οπως ο εκτροφεας της ροδου και τοσοι αλλοι που γνωριζουν παιδια απο αδω και αρκετοι εχουν και προσωπικες εμπειριες απο αγορα τους.
 
συγνωμη φιλοι μου, αλλα πως να παρεισ ενα πουλι χωρισ να το δεις, χωρισ την πρωτη επαφη αναμεσα σε εσενα και το πουλι. Πως να διαλεξει καποιοσ αλλος το πουλι, που θα εχεις συντροφια για χρονια;. Προχθεσ πηγα σε ενα πετ στα γιαννενα, εχει ενα ζακουδακι σχεδον 8 χρονια, μεσα στην αθλιοτητα, μεσα στη βρωμια, χωρις να το εχει δει ηλιοσ ποτε, περιττο να σας πω οτι ητανε σαν κοτοπουλο, τοσο χοντρο, απο τα σποριακαι την ακινησια. Του εκανα κουβεντα να το παρω, του εξηγησα οτι το πουλι δεν ειναι σε καλη καταστασηκαι του ειπα οτι μπορω να του δωσω μεχρι 800 ευρω, η απαντηση του 1100, για να βουλωσω καμια τρυπα.ρε παιδια αναρωτιεμαι μηπως τα 800 ειναι λιγα και τους προσβαλω η ειναι ΜΑ... ΚΕΣ?
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
συγνωμη φιλοι μου, αλλα πως να παρεισ ενα πουλι χωρισ να το δεις, χωρισ την πρωτη επαφη αναμεσα σε εσενα και το πουλι. Πως να διαλεξει καποιοσ αλλος το πουλι, που θα εχεις συντροφια για χρονια;.προχθεσ πηγα σε ενα πετ στα γιαννενα, εχει ενα ζακουδακι σχεδον 8 χρονια, μεσα στην αθλιοτητα, μεσα στη βρωμια, χωρις να το εχει δει ηλιοσ ποτε, περιττο να σας πω οτι ητανε σαν κοτοπουλο, τοσο χοντρο, απο τα σποριακαι την ακινησια. Του εκανα κουβεντα να το παρω, του εξηγησα οτι το πουλι δεν ειναι σε καλη καταστασηκαι του ειπα οτι μπορω να του δωσω μεχρι 800 ευρω, η απαντηση του 1100, για να βουλωσω καμια τρυπα.ρε παιδια αναρωτιεμαι μηπως τα 800 ειναι λιγα και τους προσβαλω η ειναι ΜΑ... ΚΕΣ?

Συμφωνώ

... συζήτηση του 2008
 
παιδες καλησπερα, σασ ζαλισα, βρηκα ενα ζακουδακι 10 ετων,θα παω αυριο να το δω, ο κυριοσ που το εχει φαινεται λογικος. Για να δουμε. Θελω τη βοηθεια των παιδιων ειτε που εχουνε ζευγαρη παπαγαλων, η εχουνε παπαγαλους χρονια και εχουνε μια εμπειρια. Εαν το ζακο που αποκτησω δεν ειναι ΑΡΣΕΝΙΚΟ(εχω ΘΥΛΗΚΟ),θα υπαρξει προβλημα στη μετεπειτα εκατασταση τουσ σε ενα κλουβι;
 
.. Εαν το ζακο που αποκτησω δεν ειναι ΑΡΣΕΝΙΚΟ(εχω ΘΥΛΗΚΟ),θα υπαρξει προβλημα στη μετεπειτα εκατασταση τουσ σε ενα κλουβι;

Όχι. Άν δεν βιαστείς πιστεύω πως μπορείς να καταφέρεις 2 πουλιά του ίδιου φύλου να συζούν αρμονικά.
 
καλημερα σε ολους τελικα ο κυριοσ το εδωσε καπου αλου το ζακουδακι και τελικα δεν βρηκα παρεα για το δικο μου. Πριν λιγο μου προτεινε ενασ εκτροφεασ ενα αμαζον και μου ειπε οτι δεν εχει προβλημα συγκατικησεισ με το ζακο. Για αυτο το λογο θελω να ρωτησω τον φοιβο που εχει αμαζον και οποιον αλλο εχει γνωμη επι του θεματοσ. Μου προτεινε ενα εκτροφεασ την αγορα ενοσ αμαζον,3 μηνων με την προυποθεση καποια στιγμη να το κανω παρεα με το ζακο, δηλαδη να συγκατοικησουνε στο ιδιο κλουβι. Ειναι εφικτο; Και ενα δευτερο, φωναζουνε πολυ τα αμαζον; Εχουνε δυνατη φωνη; Ευχαριστω
 
καλημερα σε ολους τελικα ο κυριοσ το εδωσε καπου αλου το ζακουδακι και τελικα δεν βρηκα παρεα για το δικο μου. Πριν λιγο μου προτεινε ενασ εκτροφεασ ενα αμαζον και μου ειπε οτι δεν εχει προβλημα συγκατικησεισ με το ζακο. Για αυτο το λογο θελω να ρωτησω τον φοιβο που εχει αμαζον και οποιον αλλο εχει γνωμη επι του θεματοσ. Μου προτεινε ενα εκτροφεασ την αγορα ενοσ αμαζον,3 μηνων με την προυποθεση καποια στιγμη να το κανω παρεα με το ζακο, δηλαδη να συγκατοικησουνε στο ιδιο κλουβι. Ειναι εφικτο; Και ενα δευτερο, φωναζουνε πολυ τα αμαζον; Εχουνε δυνατη φωνη; Ευχαριστω

Ο γενικός κανόνας (για όλα τα είδη πουλιών) λέει ότι καλό είναι να μην συνδυάζουμε είδη από άλλες ηπείρους, είδη δηλαδή που δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα να συναντηθούν στο φύση. Τα δύο αυτά είδη που αναφέρεις έχουν και διαφορετική γλώσσα σώματος. Παρέα μπορούν να κάνουν κι απο 2 διαφορετικά κλουβιά κοντά μεταξύ τους τις ώρες που δεν θα είσαι παρών. Δυστυχώς δεν γνωρίζω αντίστοιχο παράδειγμα αλλά πιστεύω ότι εξαρτάται απο τον χαρακτήρα και το "δέσιμο" των 2 πουλιών σε κάθε περίπτωση αφού αυτό ισχύει και γαι 2 πουλιά του ίδιου είδους.

Ναι, οι αμαζόνες μπορεί να φωνάζουν πολύ. Έχουν διαφορετικού είδους κραυγές από τα γκρίζα όταν "κάνουν φασαρία".

Κατά τη δική μου γνώμη μη βιάζεσαι αφού ξεκίνησες να πάρεις γκρίζο. Ρίχνες συχνές ματιές σε αγγελίες, πολύ συχνά πωλούνται ενήλικα γκρίζα σε χαμηλή σχετικά τιμή.
 
Back
Top