Βότανα Σκορδόνερο στα πουλιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Isidoros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Isidoros

PB Member
Εγγραφή
1 Απρ 2007
Μηνύματα
512
Πόλη
Αθήνα
Διαβάζοντας το άρθρο που έχει γραφτεί παλαιότερα για τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται κάτά των έξωπαράσιτων θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα φυσικότατο προιόν που κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Αυτό λοιπόν το προιόν είνα το σκόρδο. Πολύ παλαιότεροι πουλάδες το χρησιμοποιούσαν αφού τότε ούτε λόγος για σπρέυ και διάφορα άλλα. Τρόπος χρήσης. Μέσα σε ένα μπουκάλι 1.5 λίτρου τοποθετούμε 6-7 σκελίδες σκόρδο. Τα αφήνουμε όλο το βράδυ μέσα στο νερό και την επόμενη μέρα ψεκάζουμε ή δίνουμε στα πουλιά να πιούν. Το σκόρδο από εμπειρία σας λέω κάνει πολύ καλή δουλειά.

Σχετικά θέματα
Σκόρδο στα πτηνά
Σκόρδο στα καναρίνια
 
Ισίδωρε κάπου διάβασα ότι χρησιμοποιείται και σαν φυσικό-φυτικό αντιβιοτικό. Είναι αλήθεια αυτό?
 
Κοίταξε. Οι περισσότεροι παλιοί πουλάδες το χρησιμοποιούσαν και σαν αντιβιοτικό γιατί με το σκόρδο σχεδόν αμέσως οτιδήποτε μικρόβιο καταστρέφεται. Αυτό που σου λέω είναι γεγονός. Βέβαια εγώ το χρησιμοποιώ σαν αντιβιοτικό σε πρώιμο στάδιο. Δηλαδή αν διαπιστώσω ένα πουλί ότι πάσχει από κοκίδια ας πούμε του χορηγώ σκόρδο μέσα στο νερό και βάζω και ρίγανη στην αυγοτροφή του. Σε πιο εξελιγμένο στάδιο τους χορηγώ αντιβίωση. Βέβαια εδώ θέλει λίγο προσοχή το όλο πράγμα. Και τι εννοώ. Με το να χορηγούμε σκόρδο στα πουλιά μας και αυτά να είναι καλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάζουμε. Τα πουλιά μπορεί να πάσχουν και από ασθένειες που το σκόρδο δεν κάνει τίποτα. Γι αυτό προσοχή. Η συχν'η παρατήρηση των πουλιών είναι το ασφαλέστερο αντιβιοτικό.
 
Το σκορδόνερο τους το χορηγώ και εγώ μια φορά το μήνα για 3 μέρες. Επαρκεί για πρόληψη ή χρειάζετε πιο πολύ Ισίδωρε; Τι λες;

Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν ξέρεις αν το σκορδόνερο βοηθάει και για το ακάρι της τραχειάς;
 
Βαγγέλη για το ακάρι της τραχειάς δε ξέρω αλλά αυτό που άκουσα εγώ είναι ότι προλαμβάνει τα σκουλήκια. Ελπίζω ο Ισίδωρος να μας διαφωτίσει!
 
Το σκορδόνερο εγώ το χρησιμοποιώ δύο φορές το μήνα ανά δεκαπέντε μέρες. Το αφήνω στην ποτίστρα δύο μέρες αν και πιστεύω ότι την δουλεία του θα την κάνει και αν το αφήσω και μία μέρα.

Το σκόρδο πολλοί εκτροφείς το χρησιμοποιούν για αντιμυκητιακό - τονωτικό - αντιοξειδωτικό - αντιβακτηριακό - αντιβιοτικό - απολυμαντικό. Για την καταπολέμηση των ακάρεων δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ γι αυτό και δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά. Ξέρω σίγουρα όμως ότι έχει ευεργετικές ιδιότητες στις αναπνευστικές διαταραχές και στα εντερικά. Αυτό οφείλεται σε μία ουσία την αλλισίνη που έχει σημαντικές ιδιότητες κατά των σκουληκιών του εντέρου και στην διάρροια.
 
Μια διαίρεση δια 3 ή 4 είναι ότι πρέπει στην περιπτωσή σου.
Οτι περισσέψει, στο ψυγείο, για να γεμίσεις την άλλη μέρα τις ποτήστρες.
 
Θέλω να σας ευχαριστήσω πολύ για αυτές τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες. Δοκίμασα το σκόρδο σε ένα γκλόστερ μου που είχε διάρροια από τον Γενάρη. Του είχα δώσει πριν διάφορες αντιβιώσεις, προβιοτικά..., του είχα αλλάξει την τροφή και του έχω κόψει τα λαχανικά και την αυγοτροφή μήνες πια. Τίποτα δεν γινόταν. Τα περιτώματά του ήταν σαν κλωστές και έκαναν χάλια το κλουβί. Το πουλάκι παρόλα αυτά ήταν ζωηρό, έτρωγε και τραγουδούσε αλλά λιγότερο και χαμηλόφωνα. Τώρα 5 μέρες μετά το σκόρδο είναι μια χαρά. Παρεπιπτώντος θέλω να ρωτήσω πια είναι η δοσολογία του Worm-mitte της Bogena γιατί στο pet shop μου είπαν 1 γρ. στα 50ml για 5 μέρες και μου φαίνεται υπερβολική η δόση. Ελπίζω να μη το χρειαστώ πια αλλά δεν ξέρεις ποτέ... Και πάλι ευχαριστώ πολύ.
 
Αν εννοείς το Wormmiddel η δοσολογία είναι ένα κουταλάκι του γλυκού σε μια ποτίστρα 50ml αν δεν κάνω λάθος, αλλά αναλυτικές οδηγίες θα βρεις το φυλλάδιο που συνοδεύει το σκεύασμα.

Έχεις ξεκινήσει τη χορήγηση του Wormmiddel και εάν ναι παράλληλα με τη χορήγηση το σκόρδου;
 
Δοκιμάζω σήμερα το σκορδόνερο που έχει αναφερθεί σε παλιότερο post. Μία παρατήρηση. Βρωμάει το νερό από μακριά (όχι ότι δεν το περίμενα). Φοβάμαι ότι δεν θα το πλησιάσουν τα πουλιά:D. Τέλος πάντων θα δείξει. Βάζω και στην κλούβα να δω αντιδράσεις.
 
Βασιλη το επαθα και εγω δοκιμαζοντας το σκορδονερο, μεχρι που εβγαλα τα κλουβια εξω απο το σπιτι για να μη φαω (παντοφλα). Παραδοξως ομως τα πουλια μου το δεχτηκαν και ηπιαν.
 
Μπορει να μυριζει παιδια αλλα ενα ειναι σιγουρο κανει αποτελεσματικη δουλεια.σκοτωνει ολλα τα σκουλικια και τους επικινδυνους μικροοργανισμους στο εσωτερικο των πουλιων. Εγω το βαζω μια φορα στις δεκα μερες.
 
Από ότι βλέπω δεν δείχνουν να ενοχλούνται. Μέχρι τώρα όλα καλά. Θα δείξει αύριο και στην κλούβα τι θα γίνει.
 
Προσωπικά τις τελευταίες ημέρες χρησιμοποιώ έλαια σκόρδου για περιστέρια. Βάσει των οδηγιών βάζω μερικές σταγόνες στο μείγμα σπόρων.

Η Εταιρεία παρασκευής του σκευάσματος αναφέρει ότι μετά από πολυετείς έρευνες που πραγματοποίησε ανακάλυψε ότι το σκορδόνερο δεν είναι δραστικό διότι η σκελίδα σκόρδου μέσα στο νερό χάνει τα ενεργά συστατικά της.

Οποιος θέλει βέβαια το πιστεύει! Ο γράφων προφανώς το πιστεύει!
 
Back
Top