Βότανα Σκορδόνερο στα πουλιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Isidoros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πως έφτιαξες το διάλυμα Βασίλη (αναλογίες);
Για 1 1/2 λίτρο 4 μεγαλούτσικες σκελιδες. Λίγο μικρότερη αναλογία από αυτήν που διάβασα εδώ αλλά το κάνω πολλές φορές αυτό (μικρότερη αναλογία) όταν δοκιμάζω κάτι νέο.
 
andreasrodos είπε:
Η Εταιρεία παρασκευής του σκευάσματος
Ποια είναι Ανδρέα;
Rainbow είπε:
Υπαρχει και ετοιμο σκευασμα της Natural 150ml 10 ευρω
Που πωλείται Δημήτρη, φαρμακεία ή πετ; Τρόπος χορήγησης;
 
λενε οτι ειναι και αντιπαρασιτικο, αν εχεις πουλια που ξυνουν τα φτερα τους με το ραμφος δοκιμασε να ψεκασεις με αυτο η βαλε σε καμια μπανιερα, μηπως και ησυχασουν

Που πωλείται Δημήτρη, φαρμακεία ή πετ; Τρόπος χορήγησης;

εδω εχει προιοντα natural Culpret.gr περισσοτερα δε ξερω, δεν το χω παρει
 
Ποια είναι Ανδρέα;

Είναι η ίδια εταιρεία που αναφέρει ο Rainbow!

Να πω λοιπόν επειδή πλέον το χρησιμοποιώ ότι βάζω 30 σταγόνες στο κιλό του μείγματος σπόρων. Δεν είναι βέβαια υποχρεωτικό να κάνω πάντα αναλογία με το κιλό. Η χορήγηση σε ημέρες εξαρτάται πάντα από την περίοδο που διανύουν τα πτηνά μας (προετοιμασία, αναπαραγωγή, πτερόροια, εκθέσεις κλπ).
 
Θα ήθελα να πω σε αυτό το σημείο ότι το σκορδόνερο το χρησιμοποιούμε κυρίως για λόγους πρόληψης. Κάνει πολύ καλή δουλειά σε αρχικό στάδιο όμως δεν επιμένουμε όταν τα συμπτώματα δεν υποχωρούν. Το λέω αυτό για να υπενθυμίσω ότι το σκορδόνερο δεν είναι το φάρμακο για όλες τις αρρώστιες γι αυτό να είμαστε λίγο προσεκτικοί.
 
Το σκορδόνερο το χρησιμοποιώ στο νερό των πουλιών σχεδόν καθημερινά.
Σε ένα μπουκάλι νερού 1,5 λίτρων βάζω τέσσερα κομματάκια σκόρδο και το κλείνω για 12 ώρες. Το νερό αυτό το χρησιμοποιώ βάζοντας 1/5 του νερού των πουλιών σκορδόνερο.

Στη βοτανολογία ισχύει ότι η μυρωδιά του ενός διαλύματος, μπορεί να εξουδετερωθεί από κάποιο άλλο, στην περίπτωση του σκορδόνερου είναι το ξύδι. Έτσι βάζω και μισό κουταλάκι (ή κάτι λιγότερο) ξύδι στην κάθε ποτίστρα και δεν μυρίζει τόσο πολύ.

Το ότι το χρησιμοποιώ χωρίς πρόβλημα, δεν σημαίνει ότι μπορούμε να επαναπαυτούμε, σε κάθε περίπτωση όταν πρωτοχρησιμοποιούμε κάτι, πρέπει να παρακολουθούμε για κάποιο διάστημα, για να βεβαιωνόμαστε ότι όλα πάνε καλά (τα πουλάκια πίνουν νερό χωρίς πρόβλημα).
 
Για δειτε και αυτο ελαια σκορδου φυσικο προιον
 

Συνημμένα

  • DSC00177.webp
    DSC00177.webp
    27,7 KB · Προβολές: 210
Μπορώ να κάνω το ίδιο για τα παπαγαλάκια μου (Budgerigar) και για το καναρίνι μου μια-δυο φορές το μήνα προληπτικά ή λέτε να τους κάνει κάποιο κακό (στο ένα ή και στα δύο είδη)...

Ευχαριστώ προκαταβολικά...
 
Genika to skordo einai kalo gia to aima ton poulion mas. Kai poli sosto skotonei ta skoulika pou bori na exei to pouli sta entera tou. Den pedi katholou rolo pio poulia exoume Kanarini, Poulia europaikon dasson, Peristeria i Papagalakia, se ola ta poulia boithai.

OMOS...an exete ta poulia meza sto spiti...PROSEXI. I broma einai terastio. Min na briskese me ta fterota filous sas ksaxnika sto dromo, giati o terri sas den agapai ta poulia toso poli na zi me afti tin broma sto spiti.
 
Να αναφερω κεγω τη προσωπικη μου γνωμη! Διαβαζα με ενδιαφερον το αρθρο αυτο κ ειπα να το δοκιμασω στα μικρα μου. Αφησω λοιπον για 12 ωρες ενα μεγαλο σκορδο σε μισο λιτρο νερου κ μετα για 2 μερες τους το εδινα. Παρατηρουσα εαν το πινουν κ τελικα μα χαρα το ηπιαν! Κ επειδη ειχε περισεψει σκεφτηκα να τους το βαλω ν ακανουν κ μπανακι! Εκαναν κ μπανιο με σκορδονερο λοιπον μια χαρα! Ετσι λεω να το κανω αυτο καθε 10 μερες χοντρικα, η οποτε μπορω! 🙄
 
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
.

Για όσους τα καταφέρνουν στα Αγγλικά και ασχολούνται και με περιστέρια από έναν δάσκαλο του είδους. Το συγκεκριμένο είναι για το σκόρδο αλλά δείτε και τα άλλα βίντεο που έχει ανεβάσει για έσάς που ασχολείστε με περιστέρια.
 
Να πω και κατι αλλο για τους περιστεραδες. Να πω ενα προιον γιατα περιστερακια ειναι και η γοπακαι λαδι με λεμονακι, ακομα και το μπεταντιν το οπιο το βαζουμε μεσα στο νερο... Το μπενταντιν το εχο δοκιμαση σε περιστερια που ειχα προβλημα με το φτερο τους οχι δλδ σε πληγη αλλα ετσι απο πανο, σε εμενα τουλαχιστον ειναι αποτελεσματικο. Θελω να πω με αυτο το τροπο οτι υπαρχουν κιαλα φισικα πραχματα που μπορουμε να τα παρεχου μου στα πουλακια μας χωρις να χρειαζετε να αγοραζουμε ακριβα φαρμακα... Και το ασβεστομα ειναι εξερετικο και απο τι ξερω αν καπιος εχει κλουβα με καναρινια και καρδερινες μπορι καλιστα να τα βγαλι αυτα τα πουλακια να το ασβεστοσι απο μεσα και να τα ξανα βαλι μεσα το ασβεστομα 8α καψη καπιους οργανισμους, διαφορα δλδ
 
3 σκυλίδες σκορδο σε ενα λίτρο νερό το αφήνω ολο το βράδυ και το πρωι το βαζω να το πιουν.Αυτο το κάνω δυο φορές τον μήνα εδώ και πολλά χρόνια. Επίσης το σκόρδο διώχνει τις ψείρες γι αυτο και βαζω κάτω απο την κλούβα πτήσης που εχω.
 
Καλημέρα, όσοι χρησιμοποιείτε σκορδόνερο... κάθε πότε και με πόσες επαναλήψεις την κάθε φορά; Ή μόνο για μία ημέρα ανά Χ μέρες;
 
Μπορω να δωσω στα καναρινια σκορδο αλλα σε μορφη σκονης; ή απλως τριμενη σκελιδα σκορδου;
Mπορείς, αλλά θα πρέπει να βγάλουμε δοσολογία στη σκόνη.. Πόσα mg θα πρέπει να μπουν στην ποτίστρα.

Μια διαίρεση δια 3 ή 4 είναι ότι πρέπει στην περιπτωσή σου.
Οτι περισσέψει, στο ψυγείο, για να γεμίσεις την άλλη μέρα τις ποτήστρες.

Απ'ότι λέει ένας ''γιατρός'' των φόρουμς, αν μείνει ώρες στο νερό, η αλλισίνη (βασικό συστατικό του σκόρδου) χάνει τις αντιμικροβιακές της, αντιμυκητιακές της ιδιότητες.
Οπότε βάζουμε το βράδυ τις σκελίδες στο νερό και την άλλη μέρα το πρωϊ το χρησιμοποιούμε.

Πάντως δεν θα το χορηγούσα λιγότερο από μια βδομάδα το μήνα αλλά και περισσότερο από 10 μέρες το μήνα... Κι αυτό όχι γιατί έχω διαβάσει κάποια μελέτη, αλλά το σκόρδο πολλές φορές ''πέφτει'' βαρύ και για μας (με αίσθημα καούρας η δυσφορίας) πόσο μάλλον για τα πουλάκια.
 
δηλαδη να βαλω 1-2 σκελιδες σε νερο( θερμοκρασιας δωματιου;) 375 μλ και να το δινω στο καναρινακι για ποσο καιρο; Και κα8ε ποσο;
 
Back
Top