Ασθένειες Σοβαρός τραυματισμός σε καναρίνι

χουανιτο

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιαν 2017
Μηνύματα
13
Πόλη
Λήμνος
καλη χρονια! Πώς μπορώ να βοηθήσω τραυματισμένο καναρίνι;δεν ξέρουμε πως χτυπησε κ ζει μόνο του σε κλουβί.έχει αίμα στα πάνω μέρος του ποδιού εκεί που υπάρχουν φτερά κ το δεξι του ποδι φαινεται να ειναι παραλυτο... Επίσηςτο ενα φτερό φαίνεται κι αυτό να έχει τραυματιστεί γιατι το έχει ανοιχτό. Παρόλο που υποφέρει πολύ, εξακολουθεί να προσπαθεί να πετάξει στα κλαδιά του κ στις ταιστρες. Του χουμε βάλει φαγητό κ νερό στον πάτο του κλουβιού κ τρώει κ πίνει. Υπάρχει περιπτώση να συνέλθει με κάποια ειδική φροντίδα;
 
Το καναρίνι δεν είναι δικό σας;
Είναι σε εξωτερικό τόπο το κλουβί του;
Ρωτάω για να ξέρουμε μήπως έχει δεχτεί επίθεση από κάποιο αρπακτικό
Πόσες μέρες έχει το πόδι του σ' αυτή την κατάσταση;
Εκτός από το αίμα πάνω στο πόδι του μήπως υπήρχαν φτερά τριγύρω;
Μπορείς να ψάξεις κάτω από το φτέρωμα (ακόμη και αν χρειαστεί να το βρέξεις) για αν δεις αν υπάρχει κάποια πληγή, κάποιο κάταγμα κλπ.
Μπορείς να μας ανεβάσεις μια δυο φωτογραφίες;
 
ευχαριστώ για την άμεση επικοινωνία! Δεν είναι δικό μου,το έχουν οι γονείς μου που ζουν σε νησί κ έτυχε να βρίσκομαι εδώ για διακοπές. Το έχουν σε εσωτερικό χώρο χειμώνα καλοκαίρι γιατι υπάρχουν πολλά αρπακτικά. Μέχρι χθες το βράδυ ήταν καλά κ το πρωί το παρουσίασε μετά απο την καθαριότητα του κλουβιού που του έκανε ο μπαμπάς μου κ φοβάται μήπως άθελά του έκανε κάτι κ το προκάλεσε γιατι δεν βλέπει πολύ καλά. Επειδή δεν συνηθίζουμε να το πιάνουμε φοβάμαι να το πιάσω μήπως τρομάξει κ γίνει χειρότερα... Επισης εδω οι κτηνιατροι δεν γνωριζουν για καναρινια κ δεν υπαρχει καποιος ειδηκος. Πριν από λίγο παρουσίασε μια μικρή βελτίωση γιατι κατάφερε να πετάξει στην ταιστρα του κ να κατσει εκεί για αρκετή ώρα. Θα σας στειλω και φωτογραφίες όταν βρεθεί σε θέση που να φαίνεται το επίμαχο σημειο.
 
Υπάρχει περίπτωση να είναι μικροτραυματισμός υπάρχει όμως και περίπτωση να είναι και κάποιο κάταγμα.
Θα πρέπει να πιάσεις το πουλί και να φωτογραφίσεις το πόδι του για να δούμε αν μπορούμε να βοηθήσουμε εμείς.
 
ναι έχει σταματήσει η αιμορραγία κ εχει ξεραθεί. Ξερω ότι είναι δύσκολο να μου δώσετε κάποια συμβουλή χωρίς φωτογραφία, μόλις βρω ευκαιρία θα σας στειλω. Απλά φοβάμαι μήπως του κάνω κακό αν το πιάσω γιατι δεν ξερω πως...
 
απλά φοβάμαι μήπως του κάνω κακό αν το πιάσω γιατι δεν ξερω πως...
Κακό θα του κάνεις αν δεν το βοηθήσεις.
Πήγαινε το πουλί σε μέρος με πολύ χαμηλό φωτισμό... ίσα που να βλέπεις εσύ. Μπορείς ακόμη και να σβήσεις το φως μέχρι να το πιάσεις.
Στη συνέχεια κι αφού ανάψεις πάλι το φως... με βρεγμένα δάχτυλα παραμερίζεις τα πούπουλα και το φωτογραφίζεις αφού θα έχεις έτοιμη τη φωτογραφική μηχανή.
Ακολουθώντας τις εδώ οδηγίες petbirds.gr/community/threads/Επισύναψη-αρχείου-σε-Μήνυμα.9996/ μας ανεβάζεις τις φωτογραφίες για να το δούμε.
 
.. Θα συμφωνήσω με τη Μαρία, φίλοι!
αρκετά πέρασε το πουλί...άστο απόψε να ξεκουραστεί και να ''ξεχάσει'' ότι πέρασε και το πρωί, ακολούθησε τις συμβουλές του Γιάννη ώστε όσοι γνωρίζουν να σε συμβουλέψουν στη συνέχεια..👍
 
άστο απόψε να ξεκουραστεί και να ''ξεχάσει'' ότι πέρασε και το πρωί,
Αν είναι κάταγμα Δημήτρη δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια χρόνου.
Πρέπει να μπει σε νάρθηκα αμέσως...
Αν είναι κάτι πιο απλό... Δεν θα πάθει τίποτε αν τα στο πόδι
με βρεγμένα δάχτυλα παραμερίζεις τα πούπουλα
και να το φωτογραφίσει.
Χρειάζεται να ενεργούμε άμεσα σε τέτοιες περιπτώσεις.
Και η Ιατρική βοήθεια απουσιάζει στην παρούσα περίπτωση.
Κάθε αναβολή είναι εναντίον του πουλιού.
 
εδω οι κτηνιατροι δεν γνωριζουν για καναρινια και δεν υπαρχει καποιος ειδικος
με αυτό το δεδομένο, συν του ότι..
πριν από λίγο παρουσίασε μια μικρή βελτίωση γιατι κατάφερε να πετάξει στην ταιστρα του κ' να κατσει εκεί για αρκετή ώρα..
.. Καλό θα του έκανε να ηρεμήσει λίγο το πουλί Γιάννηκαι το πρωί με το καλό ας ακολουθήσει τις συμβουλές σου! 🙂
 
Αν το πιάσει, έχει κανεις υπόψη του με τι αντισηπτικό θα μπορουσε να βρέξει την προσβεβλημένη περιοχή ώστε να καθαρίσει μεν για να μπορεί να δει περί τίνος προκειται, αλλά τουλάχιστον να μην προσβληθεί κατά την επαφή και να γίνει κάποια αντισηψία;
Τα άρρωστα πουλακια θέλουν επισης υψηλή θερμοκρασια, περίπου 28 βαθμών. Υπαρχει τέτοια θέση για το πουλακι σας στο σπίτι; Προσοχή η θερμοκρασια θα πρεπει να μετράται συνέχεια, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να ανεβεί πολυ ψηλότερα και να σκοτώσει το πτηνό.
Ακόμα, υπαρχει περίπτωση κάποιο αρπακτικό να εχει μπει μέσα στο σπίτι, έστω για λίγο; Ρωτώ διότι ενδεχομένως το πουλί, αν εχει γίνει επίθεση απο αρπακτικό, να χρειάζεται αντιβίωση.
 
έχετε δίκιο κ οι μεν οι δε! Ας ελπίσουμε ότι θα αντέξει λίγο ακόμα ώστε να το κάνω το πρωί τελικά γιατί ήδη κατάφερε να κατσει στο κλαδάκι του κ να κοιμηθεί κ ίσως ταραχθεί πολύ αν το πιάσω τώρα που ηρέμησε.. Σας ευχαριστώ πολυ όλους για τις συμβουλές σας! 🙂
 
Τα άρρωστα πουλακια θέλουν επισης υψηλή θερμοκρασια, περίπου 28 βαθμών. Υπαρχει τέτοια θέση για το πουλακι σας στο σπίτι; Προσοχή η θερμοκρασια θα πρεπει να μετράται συνέχεια, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να ανεβεί πολυ ψηλότερα και να σκοτώσει το πτηνό.

Ευχαριστώ για την παρατηρηση! Ευτυχώς είναι σε καλή θέση ζεστή αλλά όχι υπερβολικά. Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση να μπήκε κάποιο αρπακτικό, οπότε κάπου αλλού οφείλεται ο τραυματισμός. Δεν ξέρω αν φταίει που είναι πολύ ζωηρό κ στην καθαριότητα τρομάζει κ πετάει άτσαλα εδώ κ κει.
 
Ευχαριστώ για την παρατηρηση! Ευτυχώς είναι σε καλή θέση ζεστή αλλά όχι υπερβολικά. Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση να μπήκε κάποιο αρπακτικό,οπότε κάπου αλλού οφείλεται ο τραυματισμός. Δεν ξέρω αν φταίει που είναι πολύ ζωηρό κ στην καθαριότητα τρομάζει κ πετάει άτσαλα εδώ κ κει.
Αύριο κάνε και έναν καλό έλεγχο στο εσωτερικό του κλουβιού.
Μπορεί να προεξέχει κάποιο σιδεράκι σε πόρτα ή κάπου αλλού;)
 
γιατί ήδη κατάφερε να κατσει στο κλαδάκι του κ να κοιμηθεί
Αυτό είναι πολύ θετικό! Ίσως τραυματίστηκε μόνο του πεταρίζοντας στο κλουβί.. Αλλά το ότι ανέβηκε πάλι πάνω στο κλαδάκι για να κοιμηθεί είναι πολύ θετικό και μάλλον δεν είναι όσο σοβαρό "ακούστηκα" στο πρώτο σου μήνυμα! Μακάρι να μην είναι κάτι σοβαρό! Αλλά τις φώτο τις θέλουμε επειγόντως.. μπορεί να δούμε κάτι που σας ξέφυγε.

Κάτι άλλο που θέλω να πω είναι και τώρα που είναι αρρωστούλι αλλά και γενικότερα, πρέπει να κοιμάται καλά ένα καναρίνι και τι εννοώ με αυτό. Να κοιμάται όλες τις ώρες που είναι βράδυ και που έχει πέσει ο ήλιος. Και μιας το έχετε μέσα στο σπίτι πρέπει να σέβεστε ότι κατά τις 5 που δύει ο ήλιος τέτοια εποχή πρέπει να κοιμάται, και το πρωί με το πρώτο χάραμα να ξυπνάει. Έτσι θα παραμείνει υγιές και χαρούμενο! Και φυσικά θα καταλαβαίνει ότι διανύουμε την κάθε εποχή! 😉 Τι ώρες κοιμάται ο μικρός;
 
rsz_20170102_170138[1].webp

Γεια σας! Λοιπόν, αυτός είναι ο χουνιτο! Ελπίζω η φωτογραφία να βοηθάει κάπως! Έχει βελτιωθεί η κατάσταση του με την έννοια ότι πλέον μπορεί κ πετάει στα κλαδάκια του κ να κάθεται σ αυτά στηριζόμενος βέβαια μόνο στο ενα ποδαράκι... Επίσης συνεχίζει να τρώει κ να πίνει κανονικά.φαίνεται ομως ότι πονάει αρκετά κ είναι αδύναμος.
 
Δυστυχώς αυτό που φοβόμουν χτες επιβεβαιώνεται σήμερα.
Από τη θέση του ποδιού... κι από το ότι από το πόδι παραμένει σαν "παράλυτο" συμπεραίνω πως πρόκειται για κάταγμα ψηλά στο μηρό. Εκεί που υπάρχει το αίμα.
Αν υπάρχει ιατρική βοήθεια θα πρέπει άμεσα να πας να το δέσουν στη σωστή θέση και να παρακαλάς να κολλήσει γιατί καθυστερήσαμε και φοβάμαι πως αυτό προϊόντος του χρόνου γίνεται όλο και πιο δύσκολο.
Αν δεν υπάρχει κτηνίατρος που να μπορεί ή να θέλει να σε βοηθήσει πολύ φοβάμαι πως αυτό θα πρέπει να το κάνεις εσύ... με τις όποιες οδηγίες μπορούμε ως μη ειδικοί να σου δώσουμε.
Υπάρχει κτηνίατρος που θα βοηθήσει;
Μπορείς να προσπαθήσεις εσύ να το δέσεις;
Θέλεις να σε βοηθήσουμε σ' αυτό?
 
Back
Top