Ασθένειες Σπασμένο (?) πόδι καναρινιού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ace21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ace21

PB New Member
Εγγραφή
27 Δεκ 2017
Μηνύματα
350
Πόλη
Μυτιλήνη
Καλησπέρα φίλοι μου, μετά από αρκετό καιρό ξαναεπισκέπτομαι το φόρουμ για ένα ανησυχητικό θέμα. Ένα από τα δύο μου καναρίνια, το πιο γέρικο, έχει σαφέστατα πρόβλημα στο δεξί πόδι. Συγκεκριμένα, όταν το πατάει διπλώνει το μετατάρσιο και δεν στηρίζεται στα δάχτυλα αλλά ακριβώς εκεί, πάνω στη δίπλωση, με τα δάχτυλα λυγισμένα προς τα μέσα και κλειστά. Κινείται και εξυπηρετείται κανονικά αν και ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα ζωηρός, και δεν κελαηδάει.
Να σημειώσω ότι κατά την επάλειψη δεν έδειξε να πονάει ή να ενοχλείται κάτι που μάλλον δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, δεδομένου ότι μπορεί το πόδι να έχει "νεκρώσει".
Αυτό το παρατήρησα εδώ και τέσσερις ημέρες περίπου, έχω ήδη βάλει στα πόδια κρέμα epithol που όμως δε νομίζω πως θα βοηθήσει ιδιαίτερα. Αν είναι σπάσιμο ίσως να είναι από τα νύχια, διότι όταν τα κόβω τα κόβω πάντα λίγο μιας και είναι μαύρα και δεν μπορώ να δω τις φλεβίτσες οπότε ίσως παραείμαι προσεκτικός.
Το θέμα είναι τώρα αν μπορεί να γίνει κάτι, αν μπορώ να φτιάξω κάτι εγώ μιας και εδώ δεν έχουμε πτηνίατρο. Σας παραθέτω και φώτο η οποία τραβήχτηκε μόλις τώρα.

Πόδι_Καναρινιού.jpg

Υ. Γ.: Συγνώμη που χάθηκα, απλά έχω μείνει πλέον με δύο πουλάκια και δεν έχω ιδιαίτερες ανάγκες, συν τον περιορισμένο χρόνο. Να είστε όλοι καλά! 🙂
 
Θα μπορούσε να είναι και σπάσιμο, αλλά και κάτι νευρολογικής φύσεως. Θα ψάξω για ένα θέμα της Αλίκης που αν θυμάμαι σωστά ήταν παρόμοιο. Στη θέση σου η πρώτη μου σκέψη θα ήταν να το δέσω στο σώμα του καναρινιού για καμιά βδομάδα, αλλά περίμενε και τη γνώμη των άλλων μελών.
Κοίτα εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Κανάρα-έκανε-το-2ο-αυγό-και-ξαφνικά-πατάει-στραβά-το-πόδι-της.26828/
Κοίταξε για την περίπτωση που θα το δέσεις και το ποστ 20 του θέματος https://community.petbirds.gr/threads/Πόδι-μικρού-καναρινιού-δεν-γραπώνει.32718/#post-425161
εκεί βέβαια έχει πρόβλημα όχι το μετατάρσιο, οπότε το δέσιμο αν χρειαστεί να γίνει, θα πρέπει ίσως με κάποιον τρόπο να περιλαμβάνει και την ακινητοποίηση αυτού του σημείου
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα Αντώνη, χρόνια και ζαμάνια.
Υποθέτω ότι είναι 8-10 ετών. Τον είχα παρουσιάσει εδώ.

Στην ηλικια που ειναι και απο την στιγμη που δεν δειχνει να πονα και εχει βρει μονο του τον τροπο να το αντιμετωπίσει δεν θα προχωρουσα σε καποια "μηχανικη" παρεμβαση.
Ισως να εδινα βιταμινη Β σε περιπτωση που ολο αυτο ειναι νευρολογικης φυσεως.
 

Επειδή κοιτώντας στο θέμα κατάλαβα ότι το πρόβλημα είναι είτε διατροφικό είτε νευρολογικό και μιας και μιλάμε για την ίδια ακριβώς περίπτωση στρέβλωσης, θα κοιτάξω τι μπορώ να κάνω με διατροφή και αύξηση ασβεστίου. Κάτι μου λέει όμως πως δεν θα αλλάξει κάτι. Ευχαριστώ πάρα πολύ, αν έχει κάποιος άλλος να προτείνει κάτι πολύ ευχαρίστως να το ακούσουμε! 🙂
 
Back
Top