Γενικά Σταύρε, δεν τα λές καλά!!

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Homus
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Homus

Banned
Εγγραφή
13 Δεκ 2007
Μηνύματα
11
Φίλε Σταύρε,

Δεν τα λές καλά ή τα λές όπως σε συμφέρει ή υποκρίνεσε ή έχεις συμφέρον να τα λές έτσι. Ανάλογα με το τί δουλειά κάνεις.
Εγώ στο προφίλ μου και στο πρώτο μήνυμα που έστειλα συστήθηκα και σου λέω ότι δεν έχω καμία επαγγελματική σχέση με τα πουλιά, τα pets shop γενικά και ούτε με όλο το κύκλωμα των "νομίμως" αιχμαλωτισμένων πουλιών ή των παρανομούντων επιλεκτικά πιάνοντας ένα αγριοπούλι.
Δεν έχω κλούβες μικρές ή μεγάλες γεμάτες μαλινουά - πώς γίνεται αλήθεια να έχω σαράντα τέτοια καναρίνια - και να λέω όλα αυτά τα μεγάλα λόγια, ότι επιτρέπεται, ότι τα αγαπάω, ότι κακώς κάποιοι κακοί αιχμαλωτίζουν ένα αγριοπούλι.
Δεν πουλάω φάρμακα και είδη διατροφής
Δεν πλασάρω κάποιες μάρκες ώς κτάλληλότερες
Δεν έχω κλούβες μεγάλες με 50 - 100 αγριοπούλια
Δεν αναπαράγω - διασταυρώνω μαλινουά μέσα σε φυλακή - κλουβί
Δεν αναπαράγω - διασταυρώνω ΄καναρίνια΄και να καταλήγουν φίλε Σταύο να βγαίνουν μούλοι με τρία πόδια ή ένα μάτι
Δεν πουλάω πουλιά
Είμαι Οικονομολόγος, Διευθυντής σε μία μεγάλη ανώνυμη εταιρία και όπως σου είπα από την αρχή έχω αιχμάλωτο ένα φλώρο ή μία καρδερίνα. Ποτέ περισότερα και ποτέ το ίδιο πουλί για μεγάλο διάστημα. Κακώς το κάνω αυτό. Αλλά κακώς το κάνεις και εσύ με τα μαλινουά σου, επειδή ό νόμος θεωρεί τα μαλινουά σου ότι πρέπει να φυλακίζονται. Τα έπλασε ο θεός φίλε Σταύρο - Administrator - τα μαλινουά σου και είπε ότι αυτά θα ζούν μέσα σε κλουβιά επειδή θα έλθει στη γή κάποια μέρα ο Σταυράκης να έχει μία τεράστια κλούβα με καμιά σαρανταριά τέτοια πουλιά και για να μήν αισθάνεται ενοχές: Αυτά επιτρέπεται να αιχμαλωτίζονται, να μεταφέρονται μέσα σε κλούβες με αεροπλάνο από εκεί που ζούν στη γή του Σταυράκη για τα αγαπάει και να τα φροντίζει. Άνοιξε φίλε Σταύρο το κλουβί σου και να δείς ότι τα μαλινουά σου θα φύγουν και εάν μπορούσαν θα επέστρεφαν στο νησί που ζούσαν φισιολογικά.
Είναι ακριβώς το ίδιο φίλε Σταύρο η αιχμαλωσία των καναρινιών και των άγριων. Εκτός και εάν εσύ για άλλος λόγους φωνάζεις.
Σημασία έχει να είσαι καλός και όχι να φαίνεσαι νομίμως καλός.
Μήν μας παραπέμπεις λοιπόν κάθε φορά που ρωτάμε κάτι για ένα αγριοπούλι, σε όσα κατά καιρούς γράφεις.
Εγώ αισθάνομαι τι κάνω!
Μήν το κόψεις!
 
Άντε πάλι αρχίσαμε
Τι έγινε πάλι; Γιατί όλο αυτό? Γιατί μια τέτοια προσωπική επίθεση και που αποσκοπεί;

Δε θα μπω σε διαδικασία απάντησης γιατί και τα έχω ξαναπεί και δεν έχει κανένα νόημα.
Ένα θα πω μόνο αυτά που αναφέρεις δεν έχουν να κάνουν μόνο με το Σταύρο αλλά και με όσους έχουν καναρίνια. Δεν μπορείς να λες ότι είναι το ίδιο μια καρδερίνα που πιάστηκε χθες με τα καναρίνια που σχεδόν όλες αυτές οι ράτσες δεν υπάρχουν στη φύση.

Λυπάμαι πολύ για όλο αυτό.
Αν κάποιου δε του αρέσει μπορεί να την κάνει με ελαφρά και να μην μας πρίζει κάθε τόσο.

ΥΓ: Σταύρο συγνώμη που απαντάω πριν από εσένα αλλά φτάνει πια με όλο αυτά τα δήθεν επαναστατικά
 
Τι ναι αυτα που λες; Πας καλα; 😕

Που ακουσες οτι οι διασταυρωσεις μεταξυ ειδων βγαζουν πουλια με τρια ποδια κι ενα ματι; Μονος σου τα σκεφτεσαι; Εχω ασχοληθει με γενετικη σε εργαστηριο και οι μεταλλαξεις δεν εχουν καμια σχεση με τις δυειδικες διασταυρωσεις.

Και τι υφος ειναι αυτο; Νομιζεις οτι εισαι καποιος πιο σπουδαιος η πολυξερος απο τους αλλους; Δεν αναφερεται σε εμενα το ποστ αλλα αν εχεις προσωπικες διαφωνιες με καποιον θα επρεπε να ξερεις αφου εισαι και διευθυντης οπως λες (αν θελουμε το πιστευουμε) οτι αυτα τα θεματα λυνονται σε προσωπικο επιπεδο και οχι σε ενα δημοσιο φορουμ. Γι αυτο υπαρχουν και τα ΠΜ.
Η μηπως προσπαθεις να αναψεις φωτιες με θεματα που δεν υφιστανται.

ΕΙΣΑΙ ΑΚΥΡΟΣ !
 
Την παραπομπή στο παλαιότερο ποστ την έκανα εγώ και όχι ο Σταύρος.
Είναι ξεκάθαρο ότι το μηνυμα προέρχεται από εμένα και το έκανα γιατί κατά την κρίση μου το θέμα έρχεται σε αντίθεση με τον κανονισμό στον οποίο και παραπέμπω.
Οπότε είναι άδικη η επίθεση στο Σταύρο, μιας το μήνυμα ήταν δικό μου.
Σε κάθε περίπτωση δε, θεωρώ ότι δεν πρέπει να γίνονται προσωπικές επιθέσεις.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κρίνονται απόψεις και όχι πρόσωπα.
Είναι λυπηρό να διαβάζουμε στοχευμένες επιθέσεις κατά προσώπων.

Εννοώ ότι είναι θεμιτό να αντικρούσεις με επιχειρήματα τις απόψεις με τις οποίες δε συμφωνείς, αλλά δεν αρμόζει σε πολιτισμένους ανθρώπους η προσωπική επίθεση σε όποιον εκφράζει απόψεις τις οποίες δε συμμεριζόμαστε.
Είναι ανοιχτά πολλά σχετικά θέματα εντός των οποίων συζητείται το θεμιτό ή όχι της αιχμαλωσίας των πουλιών.
Επίσης, δεν νομίζω ότι το βιογραφικό του καθενός μας ενδιαφέρει τους υπολοίπους.
 
Τι ναι αυτα που λες; Πας καλα;(δις)..
Homus... Εισαι εκτος τοπου και χρονου...
Ποιος υποχρεωσε τον κυριο να κανει ενγραφη; Ποιος σε αναγκαζει να παραμεινεις;Και ποιος σου ειπε οτι εχουμε την διαθεση να διαβαζουμε τετοιου ειδους και υφους ποστ;
 
Κυριε Διευθυντα
θα απαντησω μονο σε ενα επιχειρημα σας για να μην δημιουργειτε λαθος εντυπωσεις και επειδη κατεχω καναρινια φυλακισμενα δηλαδη

αμα ανοιξεις το κλουβι σε καναρινι
παρολα τα 300 χρονια σκλαβιας και φυλακης

η το καναρινι θα στο φαει η γατα της γειτονιας
η θα πεθανει απο ασιτια
η θα κανεις χαρουμενο τον γειτονα που θα το αρπαξει
Η ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΞΩ

ΜΦΧ
Πανος
 
Εγώ δεν θα μπω στην διαδικασία διαξιφισμών ένα θα πω όταν κατά λάθος μου φύγει ένα καναρίνι 99% αφήνω ανοιχτό το κλουβί και επιστέφει μια καρδερίνα εκτροφής "δαχτυλιδώνομενη" αγόρασα μου έφυγε και δεν μου είπε ούτε αντίο...
τώρα αν δεν πρέπει τα πουλιά να ζουν στα κλουβιά ας αφήσουμε τότε και τα σκυλιά και τα γατιά και τα κουνελάκια και τα ψαράκια και οτιδήποτε άλλο έχουμε με στο σπίτι ξέχασα να πω έχω κάτι παπαρούνες θα τις πάω πίσω στο βουνό...
Υ. Γ. Δεν παίζει ρόλο που ζουν αλλά το πως
 
Κατά καιρούς γίνονται και θα γίνονται τέτοιες συζητήσεις. Ξέρετε γιατί;
Γιατί πολύ απλά πολλοί από εμάςδεν καταλαβαίνουμε στοιχειώδη πράγματα.
1ον. Είμαστε φιλοξενούμενοι σε ένα χώρο που κάποιος(Σταύρος)δημιούργησε με πολύ φροντίδα και προσοχή.
2ον. Οφείλουμε όλοι να συμορφωνόμαστε με τους κανόνες.
3ον. Σε όποιον δεν αρέσει φεύγει
4ον.΄Παιδιά πρέπει να υπάρχει και πολιτισμός σε μία κουβέντα. Όταν απευθυνόμαστε σε κάποιον λεξούλες όπως (σταυράκι-administratortl)καλό θα ήταν να παραλήπονται. Νομίζω ότι σε όλους δίνεται ο λόγος να πουν αυτό που θέλουν.
5ον. Υπάρχουν άνθρωποι εδώ στο PetBirds που ξεκίνησαν από το μηδέν και κάνουν τώρα θάυματα. Σεβαστείτε τους λοιπόν γιατί αυτόι πραγματικά νοιάζονται για τα πουλάκια τους.
6ον. Σεβαστείτε τέλος πάντων έναν άνθρωπο που το μόνο που είχε στο μυαλό του ήταν να φτιάξει ένα site για να ακούγονται πράγματα που θα μας κάνουν καλύτερος και όχι χειρότερους.
 
ενταξει ρε παιδια μην τον κρεμασουμε κ τον ανθρωπο.. Την αποψη του ειπε σε ενα δημοκρατικο site. Αν ειναι λαθος η σωστο ειναι στη κριση του καθενος.
κ γω θεωρω λαθος τη συγκριση αγριοπουλι με καναρινι που εκανε ο φιλος αλλα οκ μην τον λιθοβολησουμε.
 
Καταρχήν για να μην έχετε απορία ο @Homus αναφέρεται σε αυτό petbirds.gr/community/threads/Νεοπιασμένος-φλώρος-έχει-γύρω-από-το-μάτι-άσπρη-φουσκίτσα.2223/

Οφείλω μόνο τρεις απαντήσεις...
  1. Θα ήθελα να σας ενημερώσω λοιπόν, ότι στο εξής κάθε Θέμα ή κάθε Μήνυμα που θα δημοσιεύεται στο φόρουμ των Ιθαγενών Πουλιών και θα εκτρέπει την πορεία του από το στόχο, θα διαγράφεται χωρίς καμία προειδοποίηση. Με απλά λόγια, μηνύματα που θα περιέχουν τις λέξεις "έπιασα πρόσφατα", "αγόρασα μια πιασμένη/νο", "πώς να πιάσω", "πώς να ημερέψει" και γενικά μηνύματα που θα έχουν ως αποτέλεσμα να αφαιρέσουν παρά να προσθέσουν στη φύση, θα προκαλούν την άμεση διαγραφή τους... Σαφώς και όταν πεθαίνουν κάποια πουλιά από αρρώστια είναι δυσάρεστο γεγονός αλλά δεν θα πέθαναν εάν δεν βρισκόταν στα χέρια αυτού που αναζητεί πληροφορίες για να τα σώσει. Τέτοιου είδους μηνύματα δεν θα έχουν καμία τύχη όσο και αν λυπάμαι τα πουλιά. Κάντε σωστή χρήση και όχι κατάχρηση των πληροφοριών του φόρουμ και της διάθεσης που έχουν κάποιοι άνθρωποι να σας βοηθήσουν.
  2. Δεν εκπαιδεύω και δεν εγκλωβίζω malinois σε κλουβιά εκπαίδευσης και δεν συμμετέχω σε διαγωνισμούς. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με ό,τι αφορά τους διαγωνισμούς και τις εκπαιδεύσεις και δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά εφόσον γίνονται εκτός του PetBirds.
  3. Τα καναρίνια malinois δεν υπήρξαν ποτέ στη φύση και αν ανοίξω το κλουβί, το μόνο μέρος που θα καταλήξουν θα είναι το στόμα κάποιας γάτας.
Τέλος θα σε παρακαλούσα να εκφράζεσαι με κόσμιο τρόπο σαν άνθρωπος και να αφήσεις κατά μέρος την ειρωνεία όταν απευθύνεστε σε εμένα και οποιονδήποτε άλλον εδώ μέσα, εάν θες να συνεχίσει να ακούγεται η άποψή σου.
 
ενταξει ρε παιδια μην τον κρεμασουμε κ τον ανθρωπο.. Την αποψη του ειπε σε ενα δημοκρατικο site. Αν ειναι λαθος η σωστο ειναι στη κριση του καθενος.
κ γω θεωρω λαθος τη συγκριση αγριοπουλι με καναρινι που εκανε ο φιλος αλλα οκ μην τον λιθοβολησουμε.
Αναφαιρετο δικαιωμα η ελευθερια λογου... Ομως δειγμα ηθους ο σεβασμος στους αλλους.
 
Code:
 Είμαι Οικονομολόγος, Διευθυντής σε μία μεγάλη ανώνυμη εταιρία
και εγώ είμαι εργάτης... Τι να κάνω θεέ μου είναι και στην μόδα η αυτοκτονίες...
υ. Γ. Οι πλούσιοι και οι μορφωμένοι έχουν ξεχωριστή θέση στον παράδεισο😱
 
Φιλε Γιωργο,το θεμα της αιχμαλωσιας που αναφερεις ειναι πολυ σοβαρο και με μεγαλες προεκτασεις. Θεωρω οτι οσοι βρισκομαστε εδω εχουμε αγαπη για τα πουλια και σε προεκταση αγαπη για την φυση ακομα και αν σε ορισμενες περιπτωσεις την χρησιμοποιουμε και σαν επαγγελμα. Για την προσωπικη πικρια προς τον Σταυρο (δεν σας γνωριζω και τους δυο ) νομιζω πως δεν εχεις δικιο για εναν και μονο λογο. Η συγκεκριμενη σελιδα ειναι για ενημερωση και γνωριζουμε ολοι οτι < ευαισθητοποιημενος πολιτης ειναι ο ενημερωμενος πολιτης >. Η γνωμη μου ειναι οτι ολες οι αποψεις (αρνητικες και θετικες )πρεπει να καταγραφονται οχι ομως επι προσωπικου.
 
Επειδή κάτι τέτοιες τοποθετήσεις με εξιτάρουν και πιστεύω πως σε ένα δημόσιο φόρουμ πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις αλλά τεκμηριωμένες και όχι εν οίδη εντυπωσιασμού, του στύλ θα κερδίσει αυτός που θα φωνάξει περισσότερο και έχει και τα περισσότερα πτυχία ή καλύτερη ; Επαγγελματική αποκατάσταση, έχω να καταθέσω κι εγώ την άποψή μου.
Το χόμπυ της διατήρησης ή εκτροφής κάποιων πτηνών, την χρησιμοποιούμε όλοι μας και σε μεγάλο βαθμό,
Πρώτον, ώς αγχολυτικό για να ξεφεύγουμε από τα καθημερινά προβλήματα μας, γιατί είναι κάτι στο οποίο προσφέρουμε φροντίδα και σε ανταπόδωση δεχόμαστε το κελάιδημα των πουλιών και την διαδικασία αναπαραγωγής τους, την εμφάνιση νέας ζωής, από ένα είδος που δεν έχει την δυνατότητα να μας απειλήσει. Και που εξαρτάται αποκλειστικά από την δικιά μας μέριμνα.
Γι αυτό είναι αγχολυτικό.
Δεύτερον απλά, επειδή έτυχε, ίσως, και επιλέξαμε αυτό, ώς χόμπυ.
Τώρα αν στην πορεία κάποιοι αγοράζουν, ανταλλάσουν, χαρίζουν ή πωλούν πουλιά εκτροφής τους, αυτό είναι καθαρά, κατά την άποψή μου, προσωπικό τους θέμα.

Δεν έχει σημασία όμως στην ενασχόληση με αυτό το χόμπυ, "αγαπητό" στέλεχος, της εταιρείας στην οποία εργάζεστε, ούτε το εάν εγώ είμαι απόφοιτος Λυκείου, ή Πανεπιστημίου, ή απλός ένας, όχι και τόσο μορφωμένος πολίτης.
Άλλωστε για μένα η μόρφωση αποκτάται συνεχώς στην διάρκεια της ζωής, και μετατρέπεται σε σοφία.
Φαίνεται ότι τα δικά σας αγχολυτικά, πρέπει να είναι απαραιτήτως, άγρια.
Γιατί; Μήπως για να τεστάρετε τον δικό σας χαρακτήρα σε καταστάσεις επιβολής δύναμης και εξουσίας;
Όπως κι εγώ έχω ξαναπεί σε αυτό το φόρουμ, άν διατηρεί κάποιος ράτσες που είναι από εκτροφή - έχουν γεννηθεί και έχουν μάθει ότι το μοναδικό περιβάλλον τους, είναι το κλουβί - τότε δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα διαβίωσης, σε αυτό.
Όταν όμως είναι πιασμένα, τότε είναι, (ευθεία παραβολή), σαν να πάρουν εσάς από την άνεση που σας παρέχει η θέση σας και ο μισθός σας και τον τρόπο ζωής - που, με πολύ κόπο ίσως έχετε κατακτήσει - την γραφειάρα σας, με την γραμματέα σας απ' έξω, και να σας τοποθετήσουν, στο υπόγειο της εταιρείας σας, με ένα σκουπόξυλο να διώχνετε αράχνες.
Δεν είναι το ίδιο πράγμα. Θα σας πονούσε, σίγουρα, αφάνταστα.
Μην εξισώνετε λοιπόν σας παρακαλώ τα πάντα κάτω από το πρίσμα του δικού σας σκεπτικού, και μόνο. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν 10 ή 100 που ενστερνίζονται μία άποψη και να επιδιώκετε σώνει και καλά να αποδεχτούμε την 1 την δική σας.
Αγοράστε κάποιο ζώο που έχει προέλθει από εκτροφείο, και τότε θα είμαστε όλοι μαζί σας.
Μην κάνετε χρήση όμως της αγριότητας που σας δίνει το ψευδώνυμό σας, (Homus, σαπιενς; ), και να διατηρείτε πιασμένα πουλιά στο κλουβί. Κάτι που δυστυχώς και πάλι το κάνετε ακόμα πιό επίπονο μετά για τα ίδια. (Αν υποθέσουμε ότι τα απελευθερώνετε κάποια στιγμή). Αν και πάλι οι περιπτώσεις αυτές συνήθως δεν συμβαίνουν. Συνήθως τα πιασμένα πουλιά καταλήγουν στον θάνατο.
Τέλος δείτε πραγματικά το γενικότερο ύφος της παρούσας ιστοσελίδας, και αναλόγως πράξετε.
Όπως και κάποιοι πρίν από μένα σας δήλωσαν ότι δεν σας υποχρεώνει κανένας να μας ακούσετε.
Σας ζητάμε όμως να μην προκαλείτε και πάνω απ' όλα να μην επιτίθεστε σε κάποιον ο οποίος αν μη τι άλλο σας φιλοξενεί.
 
Καλημέρα,
Κατ΄ αρχήν πιάσατε μόνο τα αρνητικά στοιχεία του μηνύματος και τα αναδυκνύετε για να μην πάρετε θέση για το ζήτημα ουσίας: Η φυλακή είναι το ίδιο και για τα καναρίνια και για τα άγρια.
Και τα ήμερα και τα άγρια όταν ανοίξεις την πόρτα θα φύγουν. Επιστρέφουν γύρω από το κλουβί εθισμένα από τις τροφές - δυστυχώς μερικές είναι επικίνδυνες εθιστικές ουσίες. Εάν είμασταν σωστοί θα προσπαθούσαμε να τα επανεντάξουμε στο φυσικό τρόπο ζωής τους. Τότε να είστε σίγουροι μια χαρά θα έφευγαν.
Δεν παρουσίασα τα προσωπικά μου στοιχεία για να υποτιμήσω κανέναν. Τα ανέφερα για να δείξω ότι δεν έχω " επαγγελματική σχέση" με τα πουλιά. Απλά από ένα κακό "χόμπι" κρατάω και εγώ φυλακισμένο ένα αγριοπούλι και μάλιστα για ένα μικρό διάστημα. Πιστεύω ότι άλλη προσέγγιση έχει κάποιος στο θέμα που είναι ερασιτέχνης και άσχετος με την προσέγγιση που έχει κάποιος που έχει κάποια επαγγελματική σχέση με τα "πουλιά". Γιατί δεν μορεί να πετάς ψώφια καναρίνια που τα έχεις σε κλούβες προς πώληση και να λές ότι κακώς κάποιοι αιχμαλωτίζουν ένα αγριοπούλι.
Δεν ειρωνεύομαι τον Σταύρο σε αυτό το θέμα γιατί δεν ξέρω άν έχει κάποια επαγγελματική σχέση με το χώρο.
Όσο για το επιθετικό ύφος να το δούμε θετικά. Δημιουργεί ερεθίσματα για συζήτηση. Θα είναι κακό άν περιέχει ψέματα.
Δεν θέλω να θίξω κανέναν, ούτε να την κάνω οπως λέει κάποιος φίλος, θέλω να παίρνω και να δίνω στο forum. Να λέμε και να παραδεχόμαστε αλήθειες.
Εάν πάλι δεν βολεύει η αποψή μου, διαγράψτε με. Εγώ θα θα σας διαβάζω ως επισκέπτης.
 
Μηπως πρεπει να αλλαξει ο τιτλος;
Homus, δεν τα λές καλά!
Παρατηρωντας μια μεταστροφη κοινως κολοτουμπα στο αρχικο σου ποστ
νομιζω οτι θα ηταν ενδιαφερων να μας εξηγησεις πως θα κανουμε ενα καναρινι να ξαναγινει οπως ηταν πριν απο 300 χρονια οι προγονοι του.

Εμενα παντως καποια καναρινια που μου εφυγαν στον κηπο μια φορα και αργησα να το ανακαλυψω ειχαν διαφορες καταληξεις οπως σου προανεφερα, μεζες γατας, και μακαρι να πιασαν μερικα οι γειτονες.
Νομιζω οτι ειμαι ξεκαθαρος στην αποψη οτι
Η φυλακή ΔΕΝ είναι το ίδιο και για τα καναρίνια και για τα άγρια.



ΜΦΧ
Πανος
 
Back
Top