georgekouk
PB Member
Αφού εμείς είμαστε όλοι λίγο, "αρπαγμένοι", καταλαβαίνετε τι εννοώ, από παρατεταμμενη έκθεση στόν ήλιο ας πούμε, θα ήθελα πραγματικά να μου πείτε, εμένα προσωπικά, πού είναι τα θετικά που λέτε και δεν τα κατάλαβα, σε ότι έχει σχέση με το υβριστικό και με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς, και με σημεία χλευασμού, μήνυμά σας.
Αυτό που λέτε τώρα,
Αυτό που λέτε τώρα,
Κατ΄ αρχήν πιάσατε μόνο τα αρνητικά στοιχεία του μηνύματος και τα αναδυκνύετε για να μην πάρετε θέση για το ζήτημα ουσίας: Η φυλακή είναι το ίδιο και για τα καναρίνια και για τα άγρια.
Διαφωνώ γιατί θα σας θυμήσω τις φυλακισμένες έγκυες γυναίκες, που φέρνουν στον κόσμο ένα παιδί, και μαθαίνει δυστυχώς ότι ο κόσμος είναι το κελλί και το προαύλιο της φυλακής. Αν του δώσεις την ελευθερία του και αυτό θα φύγει και θα βγεί έξω, αλλά πού; Στην ζούγκλα της ζωής που ζούμε.
Τι νομίζετε; Θα επιβιώσει; Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα επανέλθει στη φυλακή, αυτή τη φορά ως τρόφιμος κανονικός. Αλλά είναι το υπέρτατο όν του πλανήτη. Είναι Ανθρωπος.
Με νού, σκέψη και λογική.
Τα πουλιά όμως τα άγρια αν απελευθερωθούν έχουν πιθανότητες, μικρές, επιβίωσης.
Το πουλί που γεννήθηκε και μεγάλωσε σε κλουβί έχει ένα απόλυτο μηδέν από άποψη πιθανοτήτων.
Δεν έχει αίσθηση της ελευθερίας γιατί απλά δεν την έζησε ποτέ.
Το άγριο όμως την έχει και την αποζητά συνεχώς και αδιαλλείπτως.
Σε καμία περίπτωση δεν είναι το ίδιο πράγμα.
Μόνο το ότι ανήκουν στα σπινοειδή σε κάποια κατηγορία - οικογένεια με σχετικά ίδιο φαινότυπο τα κάνει να μοιάζουν. Τίποτα άλλο.
Και εμπάς περιπτώσι, λύστε μου μια απορία.
Γιατί ένα εγκλωβισμένο πουλί άγριο όταν βγαίνει από το κλουβί εξαφανίζεται, ενώ όταν βγαίνει ένα οικόσιτο πουλί, χτυπιέται δεξιά και αριστερά και κάποιες φορές μέσα στον τρόμο του, επιστρέφει στο κλουβί;
Αφήστε θα σας το πώ εγώ. Γιατί το κλουβί είναι το περιβάλλον του. Το υπόλοιπο όλον είναι ξένη και κατά συνέπεια ενστικτωδώς, εχθρική περιοχή.
Και κάτι άλλο. Μήπως αντί να στρογγυλεύετε το θέμα και να προσπαθείτε να χρυσώσετε το χάπι, γιατί μάλλον δεν είστε κακός άνθρωπος, κατά βάθος, θα έπρεπε όπως δημόσια επιτεθήκατε στον Σταύρο, έτσι δημόσια να του ζητήσετε και μία συγγνώμη για την ανάρμοστη συμπεριφορά σας, Γιωργάκι συννονόματε;