Ασθένειες Στο κοκατίλ μου δεν μεγαλώνουν τα φτερά και πέφτουν

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης User23658
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
U

User23658

Guest
Καλησπέρα στην ομάδα. Παιδιά χρειαζομαι μια βοήθεια ο κοκιτο 1.5 έτους είναι σαν περιστέρι! Από τότε που έπεσαν τα πρώτα φτερά του δεν ξαναμεγαλωσαν με αποτέλεσμα να μη γινουν χιαστι Πίσω και η ουρα του να είναι κοντή! Βγάζει νέα φτερά αλλά με ένα πρρρ πέφτουν. Πήγα 2 φορές σε γιατρο όχι πτηνιατρο αλλά πολύ έμπειρο σε πτηνά κάναμε εξετάσεις φτερών και κουτσουλιτσων και παράσιτα δεν υπάρχουν ούτε εσω ούτε έξω. Μου έδωσε βιταμίνες δεν ξέρω πως λεγονται κόκκινη σκουρη ήταν με περίεργη μυρωδιά κ είδα μια ελάχιστη βελτίωση. Περιμένω να τον πάρω πάλι τηλέφωνο τη Δευτέρα να ψάξει κάτι χαρτιά από Αμερική για φτερά που βγαίνουν ανωμαλα. Έχετε κάτι στο νου που ίσως βοηθούσε;
[automerge]1582041541[/automerge]
Το περιστερουδι μου. 😍
 

Συνημμένα

  • 20200218_170932.webp
    20200218_170932.webp
    89,7 KB · Προβολές: 32
Μαίρη, υπάρχει περίπτωση το πουλάκι να "διαπράττει" πτεροφαγία, δλδ να τσιμπά τα φτερά του ή / και να τα βγάζει;
Μια άλλη περίπτωση είναι να ενοχλείται από τα νέα φτερά, όταν αυτά βγαίνουν και πάλι να τα τσιμπά και μία τελευταία πιθανότητα είναι τα νέα φτερά να σπάζουν πριν ολοκληρωθεί η ανάπτυξή τους, οπότε και σε αυτήν την περίπτωση παύουν να μεγαλώνουν, καθώς διακόπτεται η φυσιολογική τους τροφοδοσία από τον οργανισμό.
 
Ειλικρινά δεν ξέρω! βέβαια με παρα πολύ καιρό παρατήρησης νομίζω πως δεν τα βγάζει μόνος! Σίγουρα όμως όλη μέρα τα πειράζει! Σαν να μην έχουν σφιχτους πόρους να το πω; Και τα κάνει ευαίσθητα και με ένα πεταρισμα τσουπ πάει το φτερό.. συμφωνώ ότι κάποια έπεσαν και βγήκαν καινούρια αλλά έμειναν στάσιμα! Βιταμίνες πήρε από τροφή νομίζω πως είμαστε καλά σουπιοκοκκαλο έχει αυγό τρώει φρούτα κ λαχανικά το παλεύουμε μπάνιο τον κάνω εγώ κάθε πρωί φρέσκο νερό έχει ήλιο έχει κοιμάται στις ώρες του.. Μα τι έχει το παιδί; Γι αυτό κ είχα μπει στη διαδικασία να του βρω κοπέλα μήπως και του φταίει αυτό.
 
Δεν λείπουν μόνο τα φτερά της ουράς αλλά και οι οδηγοί στις φτερούγες. Με άλλα λόγια γι'αυτό δεν πετάει, επειδή δεν μπορεί.

Η εικόνα του μου θυμίζει αυτή του polyomavirus στην οποία τα πουλάκια απο την πρώτη έκπτυξη των κινητήριων φτερών της ουράς και των φτερούγων βγάζουν ανώμαλα φτερά τα οποία χάνουν κι έχουν ακριβώς το τυπικό "κούρεμα" που έχει το δικό σου. Χωρίς να είμαι γιατρός ή ειδικός σε ασθένειες θα σου πρότεινα να κάνεις ένα τεστ για να ξέρεις τι να κάνεις. Σε περίπτωση που το έχει καλύτερα να μην του βρεις ταίρι που ψάχνεις διότι μεταδίδεται.

Το τεστ μπορείς να το κάνεις και μόνη σου ονλαιν. https://www.tauros-diagnostik-shop.de/en/home/6-infektionsdiagnose.html
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
User23658 είπε:
Σε ευχαριστώ πολύ @Φοίβος να σου πω δεν κατάλαβα πως θα κάνω μόνη το τεστ;
Psittacine polyomaviruses (APV): blood or 3-4 freshly plucked feathers of at least 4cm
Μαίρη, όπως γράφει παραπάνω 3-4 φτερά. Στο site του πάνω έχει επιλογή να επικοινωνήσεις μαζί τους ώστε να λάβεις παραπάνω λεπτομέρειες σχετικά με το πως να στείλεις τα φτερά. Βασικά αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι εσύ απλά θα πληρώσεις και θα στείλεις τα δείγματα και ένα σου email, και σε λίγες ημέρες θα πάρεις την απάντηση.
 
Παιδια Έχουμε μια πρόοδο στο φτέρωμα. Περιμενω αυριο να μιλήσω με τον γιατρό ξανά να δούμε τι θα μου πει..ωστόσο έστειλα και μνμ στο λινκ στη Γερμανία και μου είπαν την διαδικασία..
 

Συνημμένα

  • 20200223_125506.webp
    20200223_125506.webp
    76,3 KB · Προβολές: 25
  • 20200223_124918.webp
    20200223_124918.webp
    57,8 KB · Προβολές: 25
  • 20200223_124812.webp
    20200223_124812.webp
    59 KB · Προβολές: 23
Μαιρη εστειλες δειγμα τελικα;
Όχι δεν εστειλα και δεν ξέρω αν στείλω Τελικά. Αρκετά έχω στεναχωρηθεί με όλο αυτό είναι η αλήθεια. Με 2 γιατρούς που μίλησα μου είπαν για PBFD .. Βέβαια ο κοκης μια χαρά είναι δόξα το Θεό.έχουμε καθαριότητα καλή διατροφή και κάθε μήνα βιταμίνες στο νερό. Είμαι σε σκέψη για το δείγμα. Και ξερεις και κάτι.άντε κ όντως είναι αυτό. Αφου δεν υπάρχει θεραπεία. Και ουτε ζευγάρι θα του πάρω φυσικά.
 
User23658 είπε:
. Με 2 γιατρούς που μίλησα μου είπαν για PBFD ..
Για εμένα αυτό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με PBFD. Δεν χάνεις τίποτα να κάνεις μια εξέταση για να ξέρεις τι έχει. Εγώ δεν θα άντεχα να μην στείλω φτερά.
 
Μαίρη, η στάση σου εξαρτάται από την ψυχολογία οπωσδήποτε, και προφανώς βρίσκεσαι ακόμα σε αναστάτωση με την ιδέα ότι μπορεί το πουλάκι να έχει κάτι σοβαρό. Παρόλα αυτά, λάβε υπόψη σου, ότι συχνά με την άρνηση του να γνωρίζουμε με βεβαιότητα, παρατείνεται (ύπουλα θα έλεγα) μια κατάσταση μαυρίλας, άγχους, στρες, η οποία δεν μπορεί να βοηθήσει κανέναν, παρά μόνο να τον συνθλίβει διαρκώς. Οπότε θα σου προτείνω, να πάρεις βαθιά ανάσα και να το στείλεις το δείγμα, ώστε να ξέρεις πως θα προχωρήσεις. Δεν ξέρω πως ακριβώς να το θέσω γραπτώς, αλλά η γνώση έστω και σε αρνητικές καταστάσεις, προσφέρει ακόμα και κάθαρση, και στα σίγουρα δεν παρατείνει το καθεστώς αβεβαιότητας που σταδιακά σε κατατρώει.
 
Ναι δεν έχετε άδικο. Κ με τόσα ζώα που έχω αλλοίμονο αν τα άφηνα στην τύχη. Τώρα με το πουλάκι δεν ξέρω αρνούμαι σε εισαγωγικά να πιστέψω πως έχει κάτι κ μπορεί να πεθάνει. Κ η αλήθεια είναι πως δε το έβαλα στο Πρόγραμμα να το κάνω το είχαπροσπεράσει. Μάλλον ήρθε η ώρα. Πραγματικά σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας!
 
Το να αρνεισαι μια κατασταση που δεν ξερεις αν υφισταται κιολγατεο2 δεν εχει νοημα!
Στειλε δειγμα για να εχεις εικονα.
Ναι φυσικά και σας το είπα κ πιο πάνω πως έχετε δίκιο και ταυτόχρονα σας είπα κ πως νιώθω. Πρέπει να το πάω εδώ στον γιατρό να μιλήσει με την κυρία Δουκάκη να παρει αίμα κ φτερά και να τα στείλει η ίδια όπως μου είπε.
 
User23658 είπε:
Ναι φυσικά και σας το είπα κ πιο πάνω πως έχετε δίκιο και ταυτόχρονα σας είπα κ πως νιώθω. Πρέπει να το πάω εδώ στον γιατρό να μιλήσει με την κυρία Δουκάκη να παρει αίμα κ φτερά και να τα στείλει η ίδια όπως μου είπε.
Γιατί να τα στείλει η κ. Δουκάκη τα δείγματα και όχι εσύ απευθείας στο site που σου έχει ο @Φοίβος , στο ποστ #5;
Τουλάχιστον ρώτησε το κόστος (και στις δύο περιπτώσεις) για να δεις τη διαφορά και επιπρόσθετα μίλα και στο τηλέφωνο με το εργαστήριο στην Κομοτηνή, μήπως και από εκεί σου πούνε κάποια άλλη λύση (ή πιο οικονομικό τεστ ή ότι το κάνουν οι ίδιοι)
 
Γιατί με το εξωτερικό κολλάω λίγο τους έστειλα μειλ να μου δωσουνε οδηγίες και μου απαντησαν να ανατρεξω στο σαιτ τους. Και δεν τα πάω καλά κ με τα "ξενικα" 😂 η κυρία Δουκάκη μου είπε πως τα στέλνει Ολλανδία με κόστος 50€.. και περιμενουμε γυρω στις 10 μερες. Ευχαριστώ θα μιλήσω κ με Κομοτηνή να δουμε απο εκει τι θα πουνε.
 
User23658 είπε:
Ναι φυσικά και σας το είπα κ πιο πάνω πως έχετε δίκιο και ταυτόχρονα σας είπα κ πως νιώθω. Πρέπει να το πάω εδώ στον γιατρό να μιλήσει με την κυρία Δουκάκη να παρει αίμα κ φτερά και να τα στείλει η ίδια όπως μου είπε.

Σε τρώει το χερι σου να πληρωσεις μεσάζοντα ε; 😛
Μια επιστολη στελνεις με το δειγμα και σου απαντανε με email.
 
Σε τρώει το χερι σου να πληρωσεις μεσάζοντα ε; 😛
Μια επιστολη στελνεις με το δειγμα και σου απαντανε με email.
Καθόλου όμως! Πιο ακριβό το φτερό απ το πουλί! Βέβαια ο κοκης έχει ανεκτίμητη αξία. Τον ακούω σήμερα κάτι μουρμουρίζει. Και τι είπε; Που είναι το μπουμπούκι μου; Μπουμπουκιιι.. 😍
 
Πάρε τηλέφωνο στο εργαστήριο στη Κομοτηνή Μαρία. Εξήγησε τους τη κατάσταση και θα σου πούνε ποια ακριβώς εξέταση θα είναι καλο να κάνεις οπως και πως θα πάρεις η ίδια το δείγμα για να τους το στείλεις. Ειναι αρκετά προσιτές οι τιμές τους αλλά είναι και πολύ καλοί οι γιατροί εκεί. Δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον. Όταν βγουν οι απαντήσεις δηλαδή δεν θα σου στείλουν απλά ένα μειλ με τις απαντήσεις. Θα σε πάρουν τηλέφωνο θα σου αναλυσουν τα αποτελέσματα και θα ακούσουν με προσοχή την οποία απορία σου.. Προσωπικά τους συνιστώ ανεπιφύλακτα για τη περίπτωση του μικρού σου.. Θα σου ζητήσουν να τους ενημερώνεις για την εξέλιξη της πορείας του και θα μπορείς φυσικά να τους συμβουλευτεις απλά για οτι αλλο σε απασχολήσει σχετικά.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top