Ασθένειες Στρες προσαρμογής ή κάτι άλλο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Argarg
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@Argarg ποιά είναι η συμπεριφορά του αρσενικού απέναντι στα θηλυκά;
Είναι φιλικός μαζί τους;
Τους καθαρίζει το φτέρωμα;
Τρώνε μαζί χωρίς να τσακώνονται;
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ ναι θεωρώ ότι ο αρσενικός έχει φυσιολογική συμπεριφορά. Δεν τσακώνεται και τον έβλεπα να τις προσέχει
[automerge]1594523064[/automerge]
Εάν χάσω κ αυτή το μόνο που σκέφτομαι είναι να πάρω ένα καινούριο ζευγάρι που θα το έχω στο κλουβί που είναι τώρα ο αρσενικός. Κ τον αρσενικό να τον έχω μόνο του σε δεύτερο ξεχωριστό κλουβί. Θεωρώ πως μόνο αυτή είναι η λύση εάν θέλω να έχω ζευγάρι
 
@Argarg , μπορεί η αρχική σου υπόθεση να ισχύει και το αρσενικό να ειναι φορέας κάποιου ας πουμε θανατηφόρου παράγοντα. Και μόνο με αυτήν την εικασία, δεν θα πρέπει να μπει άλλο πουλί στο ίδιο δωμάτιο, πόσο μάλλον στο κλουβί, έστω κι αν το αρσενικό έχει μετακινηθεί, προτού ξεκαθαριστεί το ζητημα. Θα μπορούσες λοιπόν να απευθυνθείς στο Εργαστήριο της Κομοτηνής για εξετάσεις και έπειτα βλέπεις και πραττεις ανάλογα με τα ευρήματα. Έχουν ήδη χαθεί αρκετά θηλυκά για να μείνει η αιτιολογία ασαφής, δεν χρειάζεται να υπάρξει η παραμικρή πιθανότητα για επόμενα.
 
Εαν πάρεις άλλα πουλιά γενικώς να κρατήσεις καραντίνα σε τελείως διαφορετικό χώρο (ιδανικά ούτε στο ίδιο σπίτι) για 40 ημέρες. Αν δεν υπάρχει αυτή η επιλογή απομόνωσε τα σε 2 διαφορετικά δωμάτια όσο πιο μακριά γίνεται το ένα απο το άλλο.
 
@ianos δεν έχω καμία σχέση με την Κομοτηνή όμως. Παρ όλα αυτά ευχαριστώ
[automerge]1594526507[/automerge]
@Φοίβος μιλάς για τα δύο καινούρια που σκέφτομαι να πάρω; Για πιο λόγο όμως να τα έχω καραντίνα εφ όσον θα τα αγοράσω από τον ίδιο χώρο;
 
Συγνώμη παιδιά που σας ζαλίζω. Αλλά επέστρεψα σπίτι από την δουλειά κ την βρήκα δραστήρια κ να έχει πλέον ισορροπία αναιβενει στα κλαδιά κλπ. Το μόνο που έκανα είναι να τοποθετήσω χθες κεχρί σε ένα ριχο πιατάκι στον πάτο του κλουβιού. Το μόνο θέμα που έχει πλέον είναι ότι φτετουγιζει αρκετά όταν στέκεται. Δείχνει κάτι αυτό?
 
Οι σπόροι στις ταΐστρες χρειάζονται καθημερινό έλεγχο γιατί τα ζεμπράκια έχουν το κακό συνήθειο να αφήνουν τα τσόφλια των σπόρων μέσα στις ταίστρες με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να βρουν τροφή και να μένουν νηστικά.
Έχεις παρατηρήσει αντίστοιχη συμπεριφορά στα δικά σου;
 
Έχω προσέξει ότι τρώνε μόνο κεχρί κ αφήνουν τους άλλους σπόρους και το ότι τρώνε μόνο από μια συγκεκριμένη ταιστρα. Δεν ξέρω που ωφειλεται αυτό. Παρ όλα αυτά υπήρχε κεχρί στις ταΐστρες τώρα τι έγινε δεν ξέρω πάντως από το πιατάκι έφαγε. Θα ήταν καλύτερο να τους βάζω σκέτο κεχρί αφού τα υπόλοιπα δεν τα τρώνε;
 
. Θα ήταν καλύτερο να τους βάζω σκέτο κεχρί αφού τα υπόλοιπα δεν τα τρώνε;
Θα πρέπει να τους έχεις μια επώνυμη συσκευασμένη τροφή για Ζεμπράκια η οποία περιέχει όλους τους σπόρους που χρειάζονται στην διατροφή τους.
ΔΕΝ είναι σωστό να τρώνε μόνο ένα είδος σπόρου γιατί θα παρουσιάσουν διατροφικές ελλείψεις και προβλήματα.
Να ελέγχεις και να φυσάς καθημερινά τα τσόφλια από τις ταΐστρες
Να εμπλουτίσεις την διατροφή τους με λαχανικά (περισσότερο) και φρούτα (λιγότερο).
τώρα τι έγινε δεν ξέρω πάντως από το πιατάκι έφαγε.
Ίσως να μην έχει μάθει να τρώει από τις ταΐστρες, τοποθέτησε μια ανοιχτή εσωτερική ταΐστρα επιπλέον στο κλουβί.
 
Μα δεν τρώνε άλλους σπόρους πως μπορώ να τους δεκεασω;
Θα γεμίζεις τις ταΐστρες μέχρι την μέση, θα φυσάς τα τσόφλια καθημερινά αυτά αφού φάνε τους αγαπημένους τους σπόρους αναγκαστικά λόγω πείνας θα φάνε και τους υπόλοιπους.
 
Να και οι σπόροι
[automerge]1594646939[/automerge]
Οι σπόροι

IMG_20200713_162813.webp
 
@Argarg αυτή η τροφή είναι πολύ φτωχή για ζεμπράκια. Χρειάζεσαι ένα καλό, επώνυμο μείγμα με σωστές αναλογίες. Προσωπικά χρησιμοποιώ αυτό της Deli nature και καλύπτει όλες τις απαιτήσεις στην διατροφή με σπόρους των zebra : https://community.petbirds.gr/threads/deli-nature-5-star-menu-tropical-finches.35994/
 
Back
Top