Φροντίδα Στρεσάρεται ο παπαγάλος με το γάβγισμα του σκύλου;

Εγγραφή
26 Νοε 2018
Μηνύματα
803
Εφτιαξα αυτο το θεμα γιατι ηθελα να ρωτησω εαν ο οαπαγαλος στρεσαρετε με το γαυγισμα του σκυλου (κοκονι) διοτι ειμα σε μια φαση που προσοαθω να τον ηρεμησω και αθτο νομιζω πως θα κανει ακομα πιο αργη την εξημερωσει του...
Επισης αλλη μια ερωτησει ειναι το τι μπορει να στρεσαρει τον παπαγαλο;.
Ευχαριστω εκ των προτέρων.
 
Οι παπαγάλοι προσαρμόζονται στο περιβάλλον που ζουν. Μέσα σ' αυτό ανήκουν και οι διάφοροι ήχοι. Κάποια στιγμή τους συνηθίζουν και δεν τρομάζουν.Αν το σκυλάκι δεν πλησιάζει το κλουβί δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
τι μπορει να στρεσαρει τον παπαγαλο;.
Κάθε αλλαγή στο περιβάλλον, στις συνήθειες και στην συμπεριφορά μας απέναντι στον παπαγάλο μπορεί να τον στρεσάρει είτε λίγο είτε πολύ. Τέτοια παραδείγματα μπορεί να είναι η αλλαγή κλουβιού, η αλλαγή θέσης του κλουβιού, η αλλαγή τροφής, το πιάσιμο με το χέρι του παπαγάλου, η λιγότερη ενασχόληση μαζί του που σημαίνει περισσότερη μοναξιά. Γενικά καλό είναι να αποφεύγουμε τις άσκοπες αλλαγές στην καθημερινότητα των παπαγάλων και να τις πραγματοποιούμε όταν είναι απόλυτα αναγκαίες.
 
Δεν ξέρω αν στρεσαρεται από το γαύγισμα του σκύλου σου μια και η ροτβαιλερινα μου δεν γαυγιζει ποτέ μέσα στο σπίτι, όμως θεωρώ ότι τις ώρες που έχεις το χέρι σου στο κλουβί ο σκύλος θα πρέπει να βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο για παν ενδεχόμενο.
 
Το γαύγισμα του σκυλου το συνηθίζουν και μάλιστα γρήγορα, ιδίως όταν αποτελεί μέρος της καθημερινότητας. Κι εμείς έχουμε ένα σκυλάκι που γαβγίζει στο απο πανω διαμέρισμα όμως τα μικρά δε δίνουν την παραμικρή σημασία.
Αυτό που σου είπε η Ζωή είναι σημαντικό, μην έχεις τα δύο ζώα μαζί όταν θες να απασχοληθείς με το ένα, αναπτύσσονται συναισθήματα αντιπάθειας.

Για το στρεσσάρισμα στα εξήγησε πολύ καλά ο Γιάννης.
 
Έχεις καταλάβει πως το πουλάκι στρεσάρεται όταν γαβγίζει το σκυλί; Δηλ τι αντιδράσεις έχει; Το αν στρεσάρεται ή αν θέλει να συμμετέχει και το ίδιο φωνάζοντας, εξαρτάται (αναλόγως τον χαρακτήρα του κάθε πουλιού), πχ ο Μάριος που ήταν πραγματικά καπετάν φασαρίας ήταν αδύνατον να γαβγίζει το σκυλάκι μου και να μην, συμμετέχει στην "φασαρία"! δεν στρεσαριζόταν από το σκυλί, απλά δεν υπήρχε ο πιθανότητα ν' ανάψουν τα αίματα και να μείνει αμέτοχος.
Έχεις παρατηρήσει: όταν ο σκύλος σου πλησιάζει το κλουβί το πουλάκι φοβάται; Αν ναι, θα πρέπει να φροντίσεις για αυτό, ή το κλουβί βρίσκεται χαμηλά ή δεν έχεις φροντίσει να τους γνωρίσεις δηλ εσύ κρατάς το σκυλί σε απόσταση και τους αφήνεις να κοιτάζονται, ενώ τους μιλάς ήρεμα και τους αποκαλείς με τα ονόματά τους... Θεωρώ σημαντικότατη την παρατήρηση της Ζωής
... Τις ώρες που έχεις το χέρι σου στο κλουβί ο σκύλος θα πρέπει να βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο για παν ενδεχόμενο.
 
Back
Top