Γενικά Συγκριση ισχυος δαγκωματος παπαγαλων

Φαμπιο

PB Member
Εγγραφή
3 Φεβ 2009
Μηνύματα
1.898
Πόλη
Αθήνα
Σκεφτηκα να ανοιξω ενα θεμα για να καταθεσουμε τις εμπειριες μας απο διαφορες δαγκωνιες των φιλων μας😛

Τι ειδος μας εχει δαγκωσει και μια περιγραφη(οσο γινεται)το πως αισθανθηκαμε!

Να ξεκινησω εγω αν και δεν εχω μεγαλη εμπειρια απο δαγκωματα😎(ακομα...😱)

Με εχει δαγκωσει ο Ρουλης αλλα δεν το εκανε δυνατα! Σαν μια πιεση απο κατι μυτερο! Αλλα απο οτι εχω ακουσει ποναει αρκετα...

Επισης με εχει δαγκωσει Budgie και πραγματικα "την ακουσα"! Δεν ξερω αμα ειμαι εγω ευαισθητη αλλα πονεσα καλε, σαν βελονιτσα!

Και το πιο τρομαχτικο ολων των εμπειριων μου ηταν οι δαγκωνιες του Πωλυ(ο ζακο της αδερφης μου)
Στο δαχτυλο πολυ πιεση σαν ταναλια και το χειροτερο τις προαλλες του λεω:"Φιλακι;"και αντι ως συνηθως να μου πιασει απαλα τα χειλια, μου τα τσακωνει παιδια και το αποτελεσμα ηταν μια τρυπα εσωτερικα των χειλιων(με αιμα εννοειται)και πρηξιμο απεξω!

Οι δικες σας εμπειριες;
 
και εμένα δεν μου έδωσε φιλάκι προχτ'ες αλλά με έπιασε για τα καλά. αφού τώρα από τότε δεν ξαναδώσαμε φιλάκια γιατί φοβάμαι ότι θα έχουμε τα ίδια. κατατα άλλα μερικές φορές πιάνει για τα καλά και άλλες μπορείς να την κάνεις ότι θέλεις χωρίς να πει κουβέντα, τι να πώ, ΄'αβυσσος ο παπαγάλος
 
εμενα η τρουφιτσα δαγκονει για πλακα προσπαθω γενικα να μην δινω σιμασια οπως εχω διαβασει εδω στο φορουμ αλλα νουτε το εχει ελατοσει ουτε δαγκονει με λιγοτερη δηναμη μια φορα μου ειχε κανει πληγη στο χερι αλλα γενικα ποναει πολυ
 
εμενα η τρουφιτσα δαγκονει για πλακα προσπαθω γενικα να μην δινω σιμασια οπως εχω διαβασει εδω στο φορουμ αλλα νουτε το εχει ελατοσει ουτε δαγκονει με λιγοτερη δηναμη μια φορα μου ειχε κανει πληγη στο χερι αλλα γενικα ποναει πολυ

Ναι ε; Ωχ τι με περιμενει; 😛



και εμένα δεν μου έδωσε φιλάκι προχτ'ες αλλά με έπιασε για τα καλά. αφού τώρα από τότε δεν ξαναδώσαμε φιλάκια γιατί φοβάμαι ότι θα έχουμε τα ίδια. κατατα άλλα μερικές φορές πιάνει για τα καλά και άλλες μπορείς να την κάνεις ότι θέλεις χωρίς να πει κουβέντα, τι να πώ, ΄'αβυσσος ο παπαγάλος

Οντως μερικες φορες αντιδραν περιεργα😕
 
Το δάγκωμα από κοκατίλ(αρκετά έχω φάει) είναι ισχυρό κι ας μη τους φαίνεται. Το δάγκωμα από Ζακό, πετάγεσαι πάνω, όπως κι από ringneck. Βγάζει αίμα. Αλλά το δάγκωμα από love είναι το κάτι άλλο. Σε σχέση με το μέγεθός του, πάρα πολύ δυνατό. Αλλά απ' αυτά που έχω αυτό που πονάει πολύ είναι απ' τα love κι απ΄το Ζακό. Πετάγεσαι στο ταβάνι!
 
Κι εμένα τα badgie όταν με είχαν δαγκώσει με είχαν πονέσει πολύ κι είχα ματώσει.
Τα cockatiel μου δεν με δαγκώνουν καθόλου δυνατά ακόμη κι όταν θέλουν να τα αφήσω από τα χέρια μου.
 
Εγω παλι απ ολα εχω φαει δαγκωματα.:Big Grin:

Πιστευω οτι το χειροτερα ειναι απο τα Lovebirds.Αν και ειναι τοσο μικρα εχουν πολυ δυνατο ραμφος. Πιστευω οτι αν ειχαν το μεγεθος ενος ρικνεκ ανετα θα εκοβαν δαχτυλα.
 
Δε ξέρω αν μπορώ να πάρω μέρος σε αυτή τη συζήτηση αλλα προχτές με είχε δαγκώσει ενα μικρο πιγκουινάκι και πήγε να μου βγάλει κομματι... ΠΟυ να με δαγκώσει και κανενας μακαο...😀!
 
και μενα ο αρσενικος(Lovebird) ερχετε για πλακα και μου δαγκωνει κοματι 😛
 
Εμένα το κοκατίλ μου, τον πρώτο καιρό που δεν ήταν ήμερο, πονούσε αρκετά το δάγκωμα του και μάλιστα ο Pet shopάς που του έκοψε τα φτερά, πήγε να το κάνει χωρίς γάντι, τον δάγκωσε και έβγαλε αίμα! Από την εξημέρωσή της και μετά όμως, ακόμα και όταν δεν θέλει πολλά πολλά, ποτέ πια το δάγκωμά της δεν με έχει πονέσει.. Πιο πολύ χτυπάει θυμωμένα με την μύτη της το δάχτυλό μου, παρά έχει προσπαθήσει να με δαγκώσει. Τα Budgies μου με πονούσαν και αυτά από όσο μπορώ να θυμηθώ, αλλά έχουν περάσει και κάτι χρόνια και ήμουν και μικρότερη, οπότε δε μπορώ να κάνω σύγκριση.. Ο Σενεγαλέζος πιστεύω ότι αντικειμενικά, ανάμεσα σε αυτά που έχω υποστεί έχει το δυνατότερο δάγκωμα όταν θέλει..
Το λογικό -και έτσι πιστεύω ότι είναι- όσο πιο μεγάλος παπαγάλος, τόσο πιο δυνατό δάγκωμα, τώρα αν πάει "δυνατό δάγκωμα για το μέγεθός τους", αυτό είναι άλλο..

Κάτι άλλο που πιστεύω είναι ότι δεν είναι άβυσος η ψυχή των παπαγάλων, αλλά ότι ΕΜΕΙΣ δεν μπορούμε να τους καταλάβουμε επειδή ακριβώς δεν γνωρίζουμε αρκετά για αυτούς, την φύση τους και τις σχέσεις που δημιουργούν μεταξύ τους στη φύση. Δεν λέω ότι εγώ τα γνωρίζω αυτά, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι το "κλειδί" στην υπόθεση. Έτσι μπορείς να καταλάβεις μελετόντας την ηθολογία ενός ζώου και την ψυχοσύνθεσή του, οπότε και πώς να το χειριστείς. Παράδειγμα: Στη φύση, ο λύκος έχει στην αγέλη του πάντα έναν αρχηγό, ο οποίος πάντα τρώει ΠΡΩΤΟΣ από την λεία.. Ε, εμείς με την σειρά μας που έχουμε τον σκύλο μας, δεν πρέπει να αφήνουμε τον σκύλο να τρώει πριν από μας, για να καταλαβαίνει ποια είναι η θέση του στην ιεραρχία.
Αυτό που έχω παρατηρήσει εγώ στον Ομάρ(σενεγαλέζος) -μη γελάσετε- είναι ότι πιάνει το αγριοκοίταγμα.. Τον κοιτάω επίμονα με άγριο βλέμα όταν κάνει κάτι άσχημο και παρατηρώ ότι το σταματάει! Σκέφτηκα ότι ίσως το αντιλαμβάνεται αυτό τελικά, γιατί και στους παπαγάλους όταν θυμώνουν, έχετε παρατηρήσει ότι το βλέμα τους αγριεύει;
Επειδή κάπου εδώ μέσα έχει γραφτεί ότι τα πουλιά που δημιουργούν πρόβλημα στο σμήνος δαγκώνοντας δυνατά ας πούμε, απομακρύνονται από τα υπόλοιπα, νομίζω ότι το πιο σωστό είναι όταν δαγκώνει πιο δυνατά από όσο πρέπει ο παπαγάλος μας, είναι να τον αφήνουμε μόνο του στο πάτωμα και να φεύγουμε από το δωμάτιο για λίγα λεπτά..
 
χμμμ... Εμενα με εχει δαγκωση μπατζι σε σημειο που το αφισα και εφυγε(πηγα να του αλλαξω κλουβι στο μπαλκονι.. ΜΕΓΑ λαθος..ηταν αρχη και το πτοϊγουμενο που ειχα δεν δαγκωνε δινατα)...
απο εκει και μετα τα πιανω με γαντι.. Θελει ομως προσοχη να μην τα σφιξεις... Παρολα αυτα η ροζα εχει δυνατο και το νιωθω το δαγκωμα και κατω απο το γαντι!
τον ελβις(παροτλετ) τον πιανω ομως με το χερι προσεκτικα ωστε να μην μπορει να γυρισει το κεφαλι. Γιατι τον φωβαμαιμε το γαντι, μια σταλια ειναι!
 
O Πεπιτο (κονουρακι) με δαγκωνει οταν δεν του δινω να φαει οταν τρωω και γω και με βλεπει. Με χει δαγκωσει σε σημειο να τρεχει αιμα, μου χει τραβηξει τα μαλλια και μου τα χει βγαλεικαι με χει τσιμπησει και στο προσωπο. Εκτος απο το θεμα του φαγητου δεν εχω καταλαβει γιατι ''τα περνει'' μερικες φορες και αντιδραει ετσι.
Τα μπατζι με χουν τσιμπησει, εχουν δυνατο ραμφος αλλα δεν τρελλαθηκα κι ολας. Τα δε σενεγαλακια.. Κοντεψαν να με στειλουν για ραμματακαι απο τοτε τα περιποιουμαι απο.. Μακρυα.:)
 
Εγω παλι απ ολα εχω φαει δαγκωματα.:Big Grin:

Πιστευω οτι το χειροτερα ειναι απο τα Lovebirds.Αν και ειναι τοσο μικρα εχουν πολυ δυνατο ραμφος.

Συμφωνω με τον Φωτη! Οταν ημουν και εγω παιδι ειχα Lovebirds.Eιχα φτασει σε σημειο να ερθω πολυ κοντα τους. Το ενα το ταιζα κιολας. Ειχα φαει πολλες δαγκωματιες. Τρελλο δαγκωμα σε σημειο που δακρυζα απο τον πονο.
 
κ ΄μενα με είχε δαγκώσει Budgie
κ με μάτωσε.. Κ τελικά αυτός είναι ένας
λόγος παραπάνω που με έχουν κερδίσει
τα καναρινάκια, τουλάχιστον κ να σε τσιμπήσουν
δεν καταλαβαίνεις τπτ..😛
 
εγω απλα να σας αναφερω πως σε ντοκυμαντερ μετρησαν την δυναμη
του δαγκωματος ανα τεραγωνικο εκατοστο σε διαφορα ζωα οι παπαγαλοι ειναι στη πρωτες θεσεις.. Εχουν δαγκωμα πιο ισχυρο και απο αυτο του κροκοδειλου..
 
  • Like
Αντιδράσεις: Yasmin
Εγω παντως εχω ενα περιεργο θεμα με τον Λουη(Lovebird)! Καποιες φορες οταν βαζω το δαχτυλο μου στο κλουβι ερχεται το επεξεργαζεται(το γλειφει)και επιτα το"ροκανιζει"κυριολεκτικα! Τρωει τις πετσες γυρω απο το νυχι αλλα προσπαθω να μην αντιδρω αποτομα μηπως και τον ημερεψω λιγο! Εχει μαθει απο τον Κοκο ο οποιος μονο μου εγλειφε το δαχτυλο και τιποτα αλλο! Τωρα αυτος γιατι τρωει τις πετσες... Περιεργο πραγμα! Δαγκωνιες εχω φαει αρκετες απο Lovebird μιας και μονο με αυτο το ειδος ασχολουμε! Πονανε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ αλλα το εχω ψιλοσυνηθισει! Μα να μου τρωει το δαχτυλο...
 
Μεχρι στιγμης το χειροτερο δαγκωμα ηταν απο ενα Budgie, δεν ηταν πονος ακριβως ηταν κατι παραπανω, ανατριχιλα θα ελεγα.
Ο Ρουλης(κοκατιλ) ευτυχως δε ποναει το δαγκωμα του.
Ο Πωλυ(ζακο) ευτυχως εμενα(ακομα)δεν με εχει δαγκωσει μονο οταν νευριαζει με πιεζει πολυ λιγο με το ραμφος.
 
Το χειροτερο τσιμπημα ειναι αυτο του ζακο! Ι have the scars to prove it!
 
παιδια εγω το χειροτερο το χω φαει απο Budgie ενος φιλου! Και ο κοκο(Lovebird) μεχει δαγκωσει και εχω βγαλει και αιμα τοτε που τον πρωτοπηρα(ακιμα εχω τα σημαδια)αλλα εκεινο το Budgie δε συγκρινεται παιδια! Λεσ και με διαπερνουσε ηλεκτρικο ρευμα ηταν!
 
εγω αν και εχω αφρικανικο που ειναι μεγαλος σε μεγεθος, απλα μου σφιγγει λιγο το χερι. το χειροτερο το εχω φαει απο το θηλυκο μου μπατζι. Οπως λεει και η ρανια ειναι σαν να σε διαπερνα ηλεκτρικο ρευμα...
 
Back
Top