Φροντίδα Συμβουλές για εξημέρωση Κοκατίλ

panos.strummer

PB New Member
Εγγραφή
6 Νοε 2008
Μηνύματα
28
Πόλη
Αθήνα
Γειά σε όλους! Πριν 3 μέρες απέκτησα ενα κοκατιλ αγορακι 4 μηνων. Απο το pet shop που το πηρα μου ειπαν οτι ειναι ηδη εξημερωμενο.. Ομως ειναι αρκετα αγριο, φοβαται απιστευτα πολυ και δε δεχεται καθολου να το πλησιασω. Περναω παρα πολλες ωρες μαζι του μιλωντας του, σφυριζοντας και προσπαθωντας να παιξουμε.. Δυστυχως καμια βελτιωση. Το ξερω οτι ειναι νωρις ακομα αλλα υποτιθεται(οπως μου ειπαν)οτι εχει συνηθισει να συναναστρεφεται με ανθρωπους.. Παρακαλω οποιος μπορει ας με βοηθησει.
 
Πρώτα από όλα, πόσο το πήρες; Εμένα δεν μου φαίνεται για εξημερωμένου η συμπεριφορά του.. Από τη τιμή είναι μια μικρή ένδειξη..
 
το πηρα 60 ευρω, η ιδιοκτητρια του pet shop ειπε οτι το εχει μεγαλωσει η ιδια και ηταν αρκετα πειστικη μπορω να πω. Εστω οτι δεν ειναι εξημερωμενο, η ηλικια του ειναι ενταξει για να μπορεσω να το εξημερωσω μονος μου;
 
Δαχτυλίδι έχει; Αν ναι και το έχεις δει τί γράφει; Τί χρωμματισμό έχει; Η τιμή του πάντως δεν είναι για να το έχεις πάρει ταισμένο στο χέρι γνώμη μου, αλλά και η συμπεριφορά του με τίποτα.. Αν όντως είναι φετινό θα το δούμε από το τί γράφει στο δαχτυλιδάκι του.. Αλλιώς και μια φωτογραφία να βάλεις θα βοηθήσει σίγουρα να καταλάβουμε αν είναι όντως τόσο νεαρό τουλάχιστον.. Τα κοκατίλ εξημερώνονται κατά τη δικιά μου γνώμη και εμπειρία εύκολα πολύ. Τη δικιά μου την πήρα άγρια μηνών και την εξημέρωσα μια χαρά.. Όταν το έβγαλε η ιδικτήτρια για να στο δώσει να το πάρεις από το κλουβάκι του στο κουτί μεταφοράς, το κυνήγησε στο κλουβί μέσα ή έκατσε μόνο του πάνω στο χέρι της και to έβγαλε έξω;
 
  • Like
Αντιδράσεις: Pigaki
Για αρχη ευχαριστω για τη βοηθεια... λοιπον ειναι γκρι με κιτρινο λοφιο και πορτοκαλι μαγουλα.. Οταν το πηρα το ειχε ηδη σε ενα κλουβι αρκετα μεγαλο που το εκανε και δωρο, δεν το εβαλε μπροστα μου απο το κλουβι που ηταν στο αλλο... Οταν το ειχα δει εγω την προηγουμενη μερα στο κλουβι ηταν μαζι με αλλο ενα κοκατιλ το οποιο το χαιδεψα.. Δαχτυλιδι δεν εχει αλλα μου φανηκε καλη η κυρια..
 
Ρε συ Πάνο.. Και 60€ και εξημερωμένο και το κλουβί δώρο, εμένα δεν μου κάθεται αυτή η ιστορία.. Αφού δεν έχει δαχτυλίδι, η μόνη λύση να δούμε αν είναι εντάξει η ηλικία τουλάχιστον, είναι να βάλεις φωτογραφία.. Το άλλο κοκατίλ χάιδεψες στο κλουβί όχι αύτο που πήρες έτσι; Μήπως το είχε σαν κράχτη; Θυμάσαι συμπεριφορά από αυτό το κοκατίλ που πήρες όταν είχες πλησιάσει το κλουβί; Εγώ πιστεύω ότι όσο καλή και να σου φάνηκε η ιδιοκτήτρια, το πουλάκι είναι άγριο και λογικά μπορείς με υπομονή και επιμονή να το εξημερώσεις, αλλά θα είναι μια διαδικασία που δεν θα γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη αλλά θα πάρει χρόνο (ανάλογα πάντα με το χαρακτήρα του πουλιού).. Αν είναι νεαρό όντως τα πράγματα είναι ήδη πιο εύκολα.. Βάλε φωτογραφία να σου πούμε!
 
μπορεις να με βοηθησεις να μου πεις πωσ βαζω φωτο;αυτη τη στιγμη τον εχω ελευθερο στο δωματιο μιας και σημερα του εκοψα τα φτερα...
 
εχει παει και καθεται μπροστα στον καθρεφτη να τον αφησω η να τον παρω;
 
Τα φτερά μόνος σου τα έκοψες; Πολύ γρήγορα τρέχεις και πολλές μαζεμένες αλλαγές του έπεσαν του καημένου.. Τέσπα, όταν τον άφησες ελεύθερο η συμπεριφορά του πώς είναι απέναντί σου; Για φωτογραφία περίμενε να βρω οδηγίες..
 
Πανο εγω θα σε συμβουλευα να μην βιαζεσαι και να μην πιεζεις καταστασεις. :) Εννοω οτι ακομη δεν εχει προσαρμοστει στο χωρο στον οποιο μενει και ειναι λιγο νωρις να κυκλοφορει ελευθερο ενω σε φοβαται οπως και διαφορα αντικειμενα στο χωρο φανταζομαι. Πρεπει να το πλησιασεις με υπομονη και ηρεμια και ολα θα ερθουν ομαλα.

Γιατι δεν πηρες αυτο που χαιδεψες και ηταν οντως εξημερωμενο και πηρες το αλλο;
 
μπορεις να με βοηθησεις να μου πεις πωσ βαζω φωτο;αυτη τη στιγμη τον εχω ελευθερο στο δωματιο μιας και σημερα του εκοψα τα φτερα...
.https://community.petbirds.gr/threads/Δημιουργία-ενός-Νέου-Θέματος-και-Απάντηση-σε-ένα-Μήνυμα.5087/ ποστ 4
:)
 
οχι δεν τα εκοψα μονος το πηγα σε ενα πετ σοπ που εχει αυτος ενα δικο του κοκατιλ και εχει κωψει και σε πολλα αλλα... (οχι το πετ σοπ που τον αγορασα)
η συμπεριφορα του ειναι μαλλον ηρεμη αφου κανει βολτες και καθεται οπου του αρεσει.. Δεν τρεχει πανικοβλητος ουτε φωναζει αλλα παντα σε αποσταση απο μενα..
 
Γιατι δεν πηρες αυτο που χαιδεψες και ηταν οντως εξημερωμενο και πηρες το αλλο;
Ανέστη, αν κατάλαβα καλά την επόμενη μέρα υπήρχε μόνο το ένα κοκατίλ αυτο που πήρε κιόλας...
 
Αν και γίναν λίγο ότι να 'ναι τα πράγματα μέχρι τώρα, προσπάθησε να τον δελεάσεις με μια λιχουδιά ή τελοσπάντων με λίγη τροφή να σε πλησιάσει, που δεν το βλέπω και πολύ πιθανόν, μην περιμένεις και θαύματα δηλαδή.. Και όταν θελήσεις να το βάλεις στο κλουβί του ή βάλτο κοντά να πάει μόνος του ή χρησιμοποίησε κάποια πατήθρα του κλουβιού για να κάτσει και να το βάλεις μέσα.. Περιτό να σου πω ότι δεν πρέπει να το αφήσεις μόνο του στο χώρο να γυροφέρνει χωρίς τη δική σου επίβλεψη..
 
τωρα εχει παει και εχει κατσει σε ενα κερι και τοθ πηγα διπλα την τροφη του.. Οταν λες μν περιμενω θαυματα εννοεις οτι δεν γινετε να εξημερωθει η οτι θελει χρονο αλλα θα γινει;
 
μου ειπε παντως αυτος που του εκοψε τα φτερα που εχει και αυτος κοκατιλ οτι τωρα χωρις φτερα θα καταλαβει οτι δεν εχει δυναμη και θα αρχισει να ηρεμει..ηδη ωλεπει οτι του εχει φυγει ο τσαμπουκας καπως...
 
τωρα εκατσε σ ενα κερι και του πηγα την τροφη διπλα του... Τι λες θα τα καταφερω να τον κανω φιλο μου;
 
Πανο με αυτο που κανεις τωρα το πουλι οχι απλως δεν ηρεμει αλλα αντιθετα στρεσαρεται πολυ! Ολα του ειναι αγνωστα και τρομακτικα ακομη κι εσυ!
Σαφως και θα εξημερωθει αλλα οχι ετσι απο τη μια στιγμη στην αλλη ουτε με τοσο αποτομες αλλαγες. Γιατι δεν το πιανεις με μια πετσετα να το βαλεις στο κλουβι του να ηρεμησει;
 
Φίλο σου θα τον κάνεις με τη σωστή προσέγγυση.. Θαύματα εννοώ ότι το μικρό θέλει τον χρόνο του.. Επίσης τα φτερά δεν τα κόβουμε στα πουλιά γι ανα τους φύγει ο τσαμπουκάς.. Μόνο σε περιπτώσεις που έχουν κυριαρχικές τάσεις ή που τα έχουμε συνέχεια έξω και δεν θέλουμε να τα χάσουμε.. Κανικά πρέπει πρώτα να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του και μετά να το αφήσεις να κόβει βόλτες..
 
Back
Top