Ασθένειες Συμβουλες για τραυματισμενο budgie

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης frozed
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

frozed

PB New Member
Εγγραφή
1 Αυγ 2011
Μηνύματα
74
Παιδες καλησπερα σας...

Σημερα ειχαμε ενα ατυχηματακι δυστυχως...

Εκει που τα budgies μου επαιζαν και οπως ξερουμε το παιχνιδι τους πολλες φορες ειναι αγαρμπο, η θηλυκια μ τσιμπησε με δυναμη τον συγκατοικο της με αποτελεσμα να του ματωσει ο χαλινος του..

οταν ειδα να ματωνει τρελαθηκα, πηρα 10 μπατονετες, τον επιασα και οσο μπορεσα απομακρυνα απο το ρουθουνακι του το αιμα... Ειναι καλα γενικα και με την αλλη δε δειχνει να εχει θεμα, πριν φιλιωντουσαν παλι...

Αλλα εχω καποιες ανησυχιες... Το ρουθουνι οπως βλεπω παλι εχει κλεισει απο στερεοποιημενο αιμα...

Θα κλεισει γρηγορα η πληγη του; φοβαμαι μη του δημιουργησει καποιο προβλημα αυτο η καποια μολυνση...

παραθετω μια φωτογραφια και περιμενω τις συμβουλες των ειδικων, σα συμπεριφορα τονιζω οτι δεν δειχνει να τον ενοχλει τιν μικρουλη και τωρα καθεται πανω στην κουνια του χαλαρος...

tinypic-no-longer-available.jpg
 
Συμβαίνουν αυτά. Το τραυματισμένο πουλάκι μου μοιάζει για θηλυκό επίσης. Υπάρχει αρσενικός στο κλουβί; Αν ναι θα συνεχιστούν οι τσακωμοί και καλό θα ήταν να χωρίσεις τα θηλυκά γιατί εφόσον υπήρξε τέτοιο περιστατικό θα επακολουθήσει χειρότερο. Προσωπικά μου έτυχε, δύο φίλες αχώριστες για την επικράτηση έναντι του αρσενικού, τελικά η μία να βγάλει το μάτι της άλλης.
Τώρα χωρίς να είμαι ειδικός, τι θα έκανα εγώ. Θα καθάριζα με φυσιολογικό ορό προσεκτικά και καλά καλά, το πηγμένο αίμα από το ρουθούνι γιατί εμποδίζεται η αναπνοή αλλά και μπορεί να δημιουργηθεί εστία μόλυνσης.
Θα έβαζα λίγο αραιωμένο με φυσιολογικό ορό μπεταντίν στο τραύμα και θα το παρακολουθούσα για μια μέρα. Αν έβλεπα πρόβλημα στο πουλάκι από πιθανή μόλυνση, ή θα το πήγαινα στον γιατρό ή θα έδινα μια αντιβίωση ευρέως φάσματος. Πάντως δεν νομίζω να χρειαστεί να φτάσεις σε φάρμακο. Καθάριζε καθημερινά την πληγούλα και όλα θα πάνε καλά.
 
Σε ευχαριστω Μαρια! Εισαι σταθερη αξια. 🙂

Οχι τα δυο τους ειναι... Ειναι το αμφιλεγομενο φυλο το κιτρινο..😛 θα το φροντισω παλι το πρωι για να θρεψει λιγο και η πληγη... Μου φαινεται οτι ειναι στο πλαι του ρουθουνιου η πληγη και ελπιζω να θρεψει γρηγορα..
 
Παρεα ειναι τι γιατι πρεπει να ειναι μαζι; :)

Το πηρα παλι σημερα και προσπαθησα να το καθαρισω αλλα η κρουστα ειναι μεσα στο ρουθουνακι του και δε μπορω να την αραιωσω απλα με ορο... Θα την αποροφησει μονο του; Ειναι ευδιαθετο γενικα και δεν ενοχλειται καθολου απο το συμβαν και νομιζω οτι η πληγη σχεδον εκλεισε απλα μενει το πετρωμενο αιμα στο ρουθουνι του..
 
Αν ήταν δυο αρσενικά καναρίνια στο ίδιο κλουβί δεν θα έκαναν παρέα αλλά θα μάλωναν. Το ίδιο και δυο θηλυκά μεγάλα σε ηλικία. Για παπαγάλους δεν ξέρω και δε μιλάω.
 
Τα budgies συμπεριφέρονται αλλιως και δένουν πολυ με το ταίρι τους! Το ένα θηλυκό είναι 5 ετων και το δεύτερο μόλις 1ος! Τους αρεσει να εχουν παρεα ανεξαρτητως φύλου και ηλικίας πάντως!
 
Συμφωνω με οσα σου ειπε η Μαρια. 😉 Αν βαλεις μπεταντιν ισως να ηταν καλο να το ταμποναρεις απλως με μπατονετα ωστε να μην τρεξει μεσα στη μυτη του πουλιου και το καταπιει.
 
Καλησπερα σε ολους... Το τραυματακι επουλωθηκε σχεδον αλλα το ξεραμενο αιμα παραμενει μεσα στο ενα ρουθουνακι του budgie..

Λετε να το παω σε καποιο πτηνιατρο να το καθαρισει; Εγω δε μπορω να το κανω καθως μ φαινεται αρκετα παχυ το αιμα.. Με απλο φυσικο ορο δεν καθαριζει ευκολα..

αυτο δεν επιδρα καθολου στην καθημερηνοτητα του budgie αλλα σιγουρα του δυσκολευει την αναπνοη του..
 
Εγω ισως να το αφηνα μεχρι την αλλη εβδομαδα εφοσον εβλεπα οπως λες, οτι δεν δυσχεραινει την καθημερινοτητα του πουλιου. Ισως τοτε να ειναι πιο ετοιμο να το καθαρισεις.
 
  • Like
Αντιδράσεις: frozed
καλησπέρα και πάλι!

Οπως και ειπαμε το αφησα χωρις να το πειραξω και γυρισα σημερα και ειδα πως το τραυμα επουλωθηκε τελειως και το κακαδακι επεσε μονο του! Ολα ειναι οκ πλεον! Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!
 

Σχετικά θέματα

Back
Top