Αναπαραγωγή Συμβουλες για αυγο budgie

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Gigas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Τελικά επιβεβαιώθηκε αυτό που φοβόμουνα και ότι ημουν σίγουρος ότι το άκουγα και μετά όχι. Σήμερα το είδα πριν λίγο με μια κάμερα μικροκαμερα που έχω από κοντά και είδα από την σχισχμη και μετά το άνοιξα... Η πρώτη απώλεια δεν πειράζει περιμένουμε τα άλλα 5 με το καλο... Παντος ειδα στο αυγο οτι ειχε κανει προσπαθεια στην σχισμη να βγει και απο την αλλη ηταν σαν να ειχε λιγο βαθουλωμα. Κατι πρεπει να εγινε απο χτες που το ακουσα...

Σε πολλά είδη κατά την διάρκεια της εκκόλαψης τα μικρά όταν αγωνίζονται να εκκολαφτούν βγάζουν ήχους. Σε αυγά απο κότα κλώσα έχω ακούσει ήχους πριν δω εξωτερικά σημάδια εκκόλαψης.

Τώρα το βαθούλωμα που βλέπω στις φωτογραφίες είναι χτύπημα από έξω και έχει μάλλον προκληθεί από πάτημα κάποιου γονιού. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν οι γονείς τρομάξουν.
 
Σε πολλά είδη κατά την διάρκεια της εκκόλαψης τα μικρά όταν αγωνίζονται να εκκολαφτούν βγάζουν ήχους. Σε αυγά απο κότα κλώσα έχω ακούσει ήχους πριν δω εξωτερικά σημάδια εκκόλαψης.

Τώρα το βαθούλωμα που βλέπω στις φωτογραφίες είναι χτύπημα από έξω και έχει μάλλον προκληθεί από πάτημα κάποιου γονιού. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν οι γονείς τρομάξουν.

Εμενα παλι οι εικονες του αυγου (ΑΝ βεβαια δεν ανοιξες εσυ την τρυπα ετσι αφου απομακρυνες το αυγο) μου εδωσαν την αισθηση οτι η μαμα προσπαθησει να βοηθησει αλλα καπως αργα ισως και μετα το θανατο του. Ή το μικρο ειχε μαλλον εξασθενησει αρκετα και δεν καταφερε να βγει. Η τρυπα αυτη ειναι ικανη ωστε να χωρεσει να βγει. Για να μην βγει ή δεν ειχε αλλο κουραγιο κι ειχε μισοπεθανει ή εγινε "κατοπιν εορτης".
 
Ναι μπορει μαλλον. Αν δεις φοιβο εκει που το ανοιξα αριστερα οταν ηταν ολοκληρο ειναι σαν βαθουλομα μαλλον προσπαθησε να το κανει αλλα η βλακεια η δικια μου ηταν οτι ενω το ακουσα που δεν ημουν σιγουρος επρπεπε να επεμβω και καλο ειναι πλεων να ακολουθουμε το ενστικτο απο οτι καταλαβα. Τα παρακολουθω τωρα σημερα γιατι ειναι να σκασει το 2 αυγο μιας και ειχε γεννηθει 1 οκτωβριου.Αναμενουμε θα σας ενημερωνω παντος ετοιμα γαντι με τσιμπιδακι.

Δηλαδη τι να τα τρομαξε; Ποια ειναι η θεωρια σου;
Γιαννη;
 
Λοιπον update πριν 5 λεπτα καθως σημερα δεν ειχα τιποτα απο το πρωι και πηγα να κλεισω την πορτα ακουσα κατι τσιου τσιου. Ο πρωτος νεοσσος εσπασε το αυγο και ηταν στα πουπουλα καλα πηγαμε. Συνεχιζουμε και αναμενουμε
 
Άντε να σου ζήσει, καλότυχο και γερό να είναι!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Gigas
Να σε καλα μαρια αναμονη για τα επομενα να δουμε. Αυριο αν μπορεσω θα βαλω φωτο.
 
Αυγοτροφή τώρα μόνιμα, φρέσκια στο κλουβί, γιατί από αύριο θ' αρχίσουν να το ταίζουν.
 
Ετοιμος μαρια 2 σακουλακια versale και ενα που τρεχει τωρα.
 
Μπράβο, αυγοθήκη κοντά στην φωλιά με φρέσκια αυγοτροφή καθημερινά και παρακολουθείς μήπως τελειώσει να αναπληρώσεις.
 
Καλη αρχη και καλη συνεχεια στα επομενα! Ολα καλα πιστευω πως θα πανε απο εδω και περα! 😉 Περιμενουμε να τα δουμε! 👍
 
Φοιβο μολις γυρισα απο δουλεια. Η lady με αφησε να το δεις.Αναμενουμε τα αλλα...
0548da187ca11fb3f6e7407760f32fe7.jpg


Tο θεμα ειναι ενα μεγαλο thangs στην μαρια γιατι στο τελος με τοσα που την ρωταω θα φαμε ξυλο. Ασε.
 
Ναι φοιβο αλλα μεχρι τωρα που κοιταω τιποτα μαλλον κατα το βραδακι ειναι η ωρα δεν ξερω... Να δουμε...
 
Καλα παμε!👍 Μην ενοχλεις ομως τη φωλια και τα πουλια τετοιες ωρες. Επρεπε να τα φωτα να εχουν σβησει εδω και ωρα. Το προβλημα που μπορει να προκυψει ειναι να μπερδευτουν οι γονεις και να βγουν απο τη φωλια και να αργησουν να μπουν.
 
Kαλησπερα σε ολους. Ενα update και απο εμενα σημερα αφου τελικα το πρωτο αυγο δεν τα καταφερε εδω μια φωτο με τα 4 μαζι και κανονικα μας λειπει ο 5 μιας και περιμένουμε μέχρι τώρα. Ευκαιρία που βγήκε η θηλύκια έξω.
 

Συνημμένα

  • 20141028_160908 [800x600].webp
    20141028_160908 [800x600].webp
    43,2 KB · Προβολές: 80
  • 20141028_160913 [800x600].webp
    20141028_160913 [800x600].webp
    41 KB · Προβολές: 83
Back
Top