Φροντίδα Συμπεριφορά Κοκατίλ κατά την εκπαίδευση

Mimiscockatiel

PB New Member
Εγγραφή
9 Ιαν 2014
Μηνύματα
61
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα! Έχω ένα κοκατίλ που το πήρα τον περασμένο Ιούνιο και σιγα σιγα θέλω να το εκπαιδευσω. Του δινω τροφη απο τη χουφτα μου και ερχεται και τρωει και μαλιστα ανεβαινει και στην παλαμη μου για να φαει. το θεμα ειναι πως παιρνω την πατηθρα του και την βαζω στην κοιλια του για να ανεβει και για να μαθει το χερι μου αλλα αυτος τη δαγκωνει και γινεται επιθετικος... Δεν ξερω τι να κανω, τον βλεπω να τεντωνεται συνεχεια και τον λυπαμαι, θελω να τον βγαλω εξω!
 
Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται προσπάθεια, χρόνο και υπομονή. Εξαρτάται βέβαια πάντα και από το πουλάκι και από τις προηγούμενες εμπειρίες του που μπορεί να του έχουν δημιουργήσει φοβίες. Υπάρχουν κάποια θέματα που μπορείς να μελετήσεις εδώ Χρήσιμα θέματα - απαντήσεις για τη φροντίδα των παπαγάλων. Επίσης για την εκπαίδευση χρησιμοποιούμε τα μπαστουνάκια με το κεχρί (όχι τις λιχουδιές αυτό της φωτογραφίας) που αρέσει σε όλα τα πουλάκια.
Πάντως ασχέτως πόσο ήμερο είναι θα μπορούσες να το αφήνεις για κάποιες ώρες ελεύθερο σε περιορισμένο και ασφαλή χώρο.
Ελπίζω να τα καταφέρεις σύντομα :)
 

Συνημμένα

  • kehri.webp
    kehri.webp
    8,4 KB · Προβολές: 69
Ευχαριστώ πολύ Μαρία πολύ χρήσιμη η συμβουλή σου. Δεν επιχειρώ να το ξαναφήσω αλλη φορα ελευθερο, τουλαχιστον μεχρι να με μαθει, γιατι την τελευταια φορα που το αφησα μολις βγηκε απο το κλουβι αρχισε να φτεροκοπαει και κουτουλουσε στους τοιχους, πιαστηκε το ποδι του στην κουρτινα του παραθυρου και επεσε κατω. Μετα οταν πηγα να το παρω πεταξε και ανεβηκε ψηλα στην τουλαπα και δεν κουνιοταν. Εσβησα τα φωτα, το κουκουλωσα και το εβαλα στο κλουβι του παλι. Ταραχτηκε πολυ!
 
Πρεπει να του βαζεις ενα ξιλακι ελιας η ενα που δεν ειναι τοξικο στο στηθος κι αυτο θα χανει την ισοροποια του και θα καθετε με το ενα ποδι πανω στο ξιλο και το δικο μου ετσι εκανε. Μετα απο μερικες μερες θα καθαιτε και με τα δυο ποδια
στο ξιλο. Μετα απο μερες θα καθετε και στο δαχτυλο σου. Σε περιπτωση που φωβαται το ξιλο να το αφησης εχω απο το κλουβι να το βλεπει για μερικες μερες.
 
Θάνο, σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Το κλαδάκι ελιάς το έχει συνηθίσει γιατί όπως φαίνεται και στη φωτογραφία προφίλ μου του το έχω βάλει ως πατίθρα. Όσο για την εξάσκηση, αυτό με το κλαδάκι στην κοιλιά το κάνω, και ανεβαίνει όποτε έχει όρεξη. Στο δάχτυλό μου ανεβαίνει μόνο όταν έχω στη χούφτα μου τροφή, αλλιώς με δαγκώνει.
 
Ιδιοτελής ο φίλος σου :) Με τον καιρό θα σε μάθει
 
Back
Top