Γενικά Συμπεριφορές οικογένειας καναρινιών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης AthinaJR
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

AthinaJR

PB New Member
Εγγραφή
30 Ιουλ 2021
Μηνύματα
258
Πόλη
Περιστέρι
Γεια σας,
Θα ήθελα τις απόψεις σας.
Έχω ένα ζευγαράκι καναρινιών το οποίο το καλοκαίρι είχε 2 γέννες ένα αρσενικό νεοσσό από την πρώτη και 2 αγνώστου φύλλου (μάλλον θηλυκά) από τη δεύτερη.
Τα έχω χωριστά σε ζευγαρωστρες ενώ τη μάνα την έχω μόνη σε μονό κλουβί. Κάποιες φορές μπορεί να βάλω τον πατέρα αντι για τη μάνα.

Ο πατέρας και ο πρωτότοκος, όλο κοντραρονται στο τραγούδι και συνήθως υπερτερεί ο γιος ο οποίος δίνει σχεδόν ολημερίς ρεσιτάλ!
Όταν βγαίνουν απο το κλουβί για πέταγμα συνήθως ο πρωτότοκος τσακώνεται με όλους για όλα. Πρώτος να φάει λιχουδιά, πρώτος να κάνει μπάνιο κ.α.


Αυτό που παρατηρώ τελευταία και μου κάνει εντύπωση είναι που ο πιτσιρικάς έχει αρχίσει να αλλάζει στάση και ταιζει τη μάνα του και τα αδέρφια του.
Και τον πατέρα έχω πιάσει να ταιζει τα παιδιά και τη μάνα κάποιες φορές.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Ερωτοτροπούν ή περιποιούνται ο ένας τον άλλο;
Πιστεύετε οτι πρέπει να κάνω κάτι για να σταματήσουν;
 
Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι τα καναρίνια σου κάποιες φορές συνυπάρχουν σε κοινό χώρο και δεν υπάρχει πρόβλημα είτε ταΐζονται είτε ψιλοτσακώνονται, είτε διεκδικούν κυριαρχία στον χώρο ή στο φαγητό. Το να ταΐζει το ένα το άλλο, είναι στα πλαίσια του φυσιολογικού, κι εμένα τα μικρά ενίοτε, για όσο τα έχω μαζί άλλοτε τσακώνονται και άλλοτε αλληλοταΐζονται.
Πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί από τη συνύπαρξη σε κοινό χώρο, όταν θα φτάσει η εποχή της αναπαραγωγής, κατά την οποία θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφευχθεί ζευγάρωμα μεταξύ συγγενικών ατόμων, αιμομειξία δλδ. Τότε λοιπόν ίσως θα μπορούσες να τα βγάζεις ανά φύλο.
 
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Ναι, το έχω υπόψη μου αυτό. Τα επιτηρω στενά όταν είναι ελεύθερα και οταν παρατηρώ πολλές γλύκες μεταξύ τους τα χωρίζω.
Δεν ξέρω ακόμα το φύλο των 2 μικρότερων (6μηνων). Δεν κελαηδούν μόνο τιτιβιζουν και το ένα κάνει κατι μουρμούρίσματα. Κάποιος γνωστός μου που ασχολείται, μου είπε ότι αυτό που κάνει και μουρμουρισματα είναι θηλυκό και το άλλο αρσενικό.
Αν είναι θηλυκά θα μου κάνουν φέτος αυγά ώστε να σιγουρευτώ ή είναι μικρά ακόμα;
Κάνουν κάθε χρόνο αυγά τα θηλυκά;
 
Αν είναι θηλυκά θα μου κάνουν φέτος αυγά ώστε να σιγουρευτώ ή είναι μικρά ακόμα;
Κάνουν κάθε χρόνο αυγά τα θηλυκά;
Μπορεί να κάνουν, μπορεί και όχι. Το πιθανότερο είναι να κάνουν αυγά την άνοιξη ή στην αρχή του καλοκαιριού, παρόλα αυτά το όλο θέμα εξαρτάται πολύ από τις συνθήκες στις οποίες διαβιώνουν (διάρκεια φωτεινότητας, ένταση φωτός, τροφή, έκθεση σε κελαηδήματα αρσενικών καναρινιών...όλα αυτά πυροδοτούν την αναπαραγωγική διάθεση)
 
Back
Top