Γενικά Σχιστό, γιατί ενώ ξέρουν όλοι δε γίνεται τίποτα;

Ειναι αλλοι που πουλανε τα κλουβια και αλλοι που πουλανε τα πουλια ειναι εντελως ξεχωριστα αυτα τα 2.Αυτοι που πουλανε κλουβια πουλανε αποκλειστικα κλουβια.
 
δεν χρειαζοντε υπογραφες. Εγγραφη επωνυμη καταγγελια χρειαζεται(που ουτε η αφεντια μου εχει κανει)

βεβαια σημερα θα κατασχεθουν σε 2-3 βδομαδες θα ειναι εκει. Παντοτε υπαρχουν οι προστασιες...

Μπορει κ η επωνυμη καταγγελια να φερει αποτελεσμα αλλα δε συγκρινεται τπτ με την σωρευτικη καταγγελια! Δηλ εαν μαζευτουν παρα πολλες υπογραφες στο σαιτ που παρεθεσα μπορει κ να γινει κατι ωστε να αλλαξει η κατασταση! Γιατι σε επωνυμη καταγγελια δυσκολα προβαινει καποιος,ιδιως οταν στρεφεται εναντιον ολοκληρου παζαριου!
 
λενε οτι εμεις οι νεοι και μαλιστα τα σχολιαροπαιδα μπορουν να κανουν ενα βιμα μπροστα στην ανθροποτιτα και αλλα τετια. Εδω ενα σχολειο ολοκλιρο δεν μπορει να απετισει τα δικεοματα του μπροστα σε εναν καθιγιτη... Και θα γινει κατι μπροστα στο χριμα;
 
ενα ψηφισμα ειναι απαραιτητο αλλα μονο η καταγγελια ανγκαζει σε επεμβαση. Το προβλημα βεβαια του σχιστου λυνεται απο τη ριζα μονο αν δεν αγοραζουμε αυτα τα πουλακια

τινα για να διεκδικισεις παραβιασμενα δικαιωματα οπου υπαρχουν πρεπει πρωτα να εισαι σωστος στις υποχρεωσεις σου. Μηπως γιαυτο δεν γινεσται ακουστοι; Πως θα μας κανεις (ειμαι δασκαλος) ελεγχο και μαλιστα αρκετες φορες δικαια αν στη πλειοψηφια σας αντι να ζηταται σωστο μαθημα,ζηταται "μη" μαθημα;:)
 
θα ειθελα να προσθεσω πως πριν λιγο με πιρε τηλεφονο ο αδερφος ου που ηταν στο σχιστο και μου ειπε οτι τα περισοτερα ειναι αρωστα και μερικα ματονουν ειναι απεσιο θεαμα λεει. Επισισ μου ειπε οτι δεν εχει δει εδω και πολι ωρα να αγορα ζει καπιος κατι εδω και πολι ωρα. Αυτο σινεβι πριν 1 ωρα βεβεα.
 
οχι απλα να μιν μας ξαναακουμπισουν με τον χαρακα γιατι ποναει και να φιγουν οι καθιγιτες που π.χ. μας βγαζουν εξω για λογους που δεν μας λενε, να καθαριζουν λιγο οχι πολι μονο τα ποντικια να φιγουν, κτλπ.
 
εχω επισις καταλαβει οτι αφου σε εμας φερονται ετσι που μπορουμε να αντιδρασουμε σκεφτιτε τα αβοιθιτα αυτα ζωακια
 
επειδη εχουμε εναν γνωστο που πουλαει καναρινια σε μαγαζι και ξερει πολλους απο τον σχιστο μας λεει οτι δεν ταιζουν τις καρδερινες που πιανουν για πολλες μερες ωσπου να ξεκολλησουν τα στομαχια τους μολις γινει αυτο τις πουλανε στους ανθρωπους και μολις πανε σπιτι τους τα καημενα του πουλακια πεθαινουν.Αυτο το κανουν για να πηγαινει ο κοσμος και να αγοραζει συνεχεια και αλλα αφου τους πεθαινουν.
 
Κάποτε μέσα σε ένα πετσοπ άλουσα έναν κύριο που έλεγα μία ιστορία για το Σχιστό. Ο άνθρωπος αυτός όπως και μερικοί άλλοι είχαν πάει εκεί από την αρχή της δημιουργίας του παζαριού και πούλαγαν καναρίνια. Κάποιοι από αυτούς πούλαγαν και κασσέτες με φωνές από τα καναρίνια τους. Ό κύριος αυτός τα είχε βάλει με τους επιτήδειους που έφερναν μετά από κάποιο διάστημα πιασμένα πουλιά. Σε ερώτησή του γιατί το κάνουν μόνο ξύλο που δεν έφαγε. Ο εν λόγω κύριος αναγκάστηκε να φύγει. Δεν γνωρίζω αν αυτή η ιστορία είναι αληθινή. Το μόνο που ξέρω είναι ότι όσο θα υπάρχουν άνθρωποι που απεγνωσμένα ψάχνουν για ένα γιαβρί από οποιαδήποτε ράτσα πουλιού τόσο το παζάρι του σχιστού θα εξακολουθεί να υπάρχει.
Αν βγάλουμε από το μυαλό μας ότι εκεί πουλάνε τα πάντα και φθηνά και δεν ξαναπάμε τότε αυτό που γίνεται εκεί θα σταματήσει. Καλύτερα να μην έχω ούτε ένα πουλί παρά να πάω εκεί να αγοράσω ένα κλουβί ένα πότιστρο μία πατίστρα και να συμετάσχω και εγώ έστω και λίγο στο έγκλημα.
Ξέρω θα μου πείτε δεν είναι το ίδιο να αγοράσεις ένα πουλί από το να αγοράσεις μία πατίστρα. Παιδιά όλα εκεί είναι φάυλος κύκλος. Ο ένας βοηθάει τον άλλο.Αυτοί που πουλούν κλουβιά τρίβουν τα χέρια τους όταν βλέπουν τους σαρμάδες να απλώνονται κάτω. Σου λένε αν κάποιος αγοράσει ένα πουλί θα αγοράσει και το κλουβί του. Ο κάθε ένας εκεί κάνει πλάτες στον άλλο.
Καλύτερα λοιπόν να μην έχω ούτε ένα καναρίνι παρά να πηγαίνω στο σχιστό.
 
δεν χρειαζοντε υπογραφες. Εγγραφη επωνυμη καταγγελια χρειαζεται(που ουτε η αφεντια μου εχει κανει)

βεβαια σημερα θα κατασχεθουν σε 2-3 βδομαδες θα ειναι εκει. Παντοτε υπαρχουν οι προστασιες...

Αγαπητέ Δημήτρη
η κατάσταση με το Σχιστό δεν είναι τόσο απλή επέτρεψέ μου να σου πω.
Ο ίδιος ο γραμματέας Περάματος μας παρακάλεσε να μην μαζεύουμε υπογραφές μιας και αυτό κατά την άποψη του δεν οδηγεί πουθενά, αλλά να μαζευόμαστε 2-3 άτομα κάθε Κυριακή μαζί με έναν δημοτικό αστυνομικό και να πηγαίνουμε στο Σχιστό για απευθείας απελευθέρωση των πουλιών. Και αυτό για να υποδεικνύουμε ποιά από τα πουλιά είναι άγρια! Το θέμα έχει ήδη πάει στον εισαγγελέα με την βοηθεια της ΑΝΙΜΑ αλλά τίποτα δεν έχει αλλάξει. Όλοι κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά τους. Για μένα το θέμα θα έπρεπε να φτάσει στα κανάλια.
Όταν η ίδια η πολιτεία περιμένει από σένα κι από μένα να πιαστούμε στα χέρια με τους μαυραγορίτες, τί άλλο να πω;
Συνεχίζουμε την συλλογή υπογραφών με στόχο την ευαισθητοποίηση της πολιτείας.
http://fightingforanimalrights.blogspot.com/
 
myriam εν λεω κατι διαφορετικο. Και τα δυο χρειαζονται απλα συλληψεις χωρις καταγγελιες και μαλιστα συγκεκριμενες για συγκεκριμενα πουλια δεν γινονται.
 
Στο παρελθόν είχα κι εγώ μια καρδερίνα που το πιο πιθανό είναι να ήταν πιασμένη!
Πάνε περίπου δέκα χρόνια απο τότε. Την καρδερίνα την είχαμε πάρει γιατι αρέσει πάρα πολύ στον πατέρα μου, κάνει σα μωρό παιδί όταν βλέπει η ακούει καρδερίνα. Υποθέτω ότι πέθανε γιατι δεν είχε κάποιο εμφανή λόγο η κάποια αρρώστια και την είχαμε μόλις 2-3 εβδομάδες.
Όταν βρίκα αυτό το φόρουμ άρχισα να διαβάζω και θέματα για πουλιά που δεν έχω τώρα. Έτσι έμαθα για τα πιασμένα πουλιά και τις ελάχιστες πιθάνοτητες που έχουν για επιβίωση μέσα σε ένα κλουβί! Αν το γνωρίζαμαι τότε με τον πατέρα μου το πιο πιθανό είναι ότι θα είχαμε ενα υγειές πουλί για μεγάλο διάστημα. Ο πατέρας μου δεν θέλει να πάρει ξανά καρδερίνα γιατί φοβάται μήπως την χάσει πάλι νωρίς.
Για να μην μακρυγορώ, θέλω να καταλήξω στο εξής. Αν υπήρχε ενημέρωση και ο κόσμος ήξερε τι κάνει αγοράζοντας στα τυφλά ένα πουλί, εν αγνοία ορισμένων πραγμάτων, σίγουρα θα το ερευνούσε πιο πολύ πρωτού πάρει ένα ζώο.
Το λάθος που είχαμε κάνει τότε, αν δεν ήξερα χάρη σε αυτό το φόρουμ, πιθανόν να το ξαναέκανα. Ίσως να μην πέρναγε καν το ενδεχόμενο ενός πιασμένου πουλιού απο το μυαλό μου. Για να είμαι ειληκρινής ποτέ δεν το είχα φανταστεί οτι υπάρχουν πιασμένα πουλιά αφού υπάρχουν εκτροφείς. Τελικά όχι μόνο υπάρχουν αλλά και είναι ένα μεγάλο πρόβλημα!
Εγώ πιστεύω ότι η πληροφόρηση είναι η μεγαλήτερη πρόληψη αλλά και καταστολή.
Για πολλούς απο εδώ τα πιασμένα πουλιά είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, για εμένα μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν κάτι εντελώς άγνωστο.
 
Στο παρκο απεναντι απο το ερικος ντυναν εχει ως εκθεμα καρδερινες και κατσουλιερηδες αδαχτυλιδωτους και αγριοτατους. Αν αυτα τα κανει ο ιδιος ο δημος Αθηνεων και μαλιστα επισημα (οχι δηλαδη κανοντας τα στραβα ματια για ενα παζαρι, αλλα χρηματοδοτωντας και εκθετοντας τα!) δεν μπορουμε να περιμενουμε και πολλα απο το κρατος για το σχιστο...
 
Οδυσσέα, εννοείς οτι εχει τα εκθέματα ζωντανά κλεισμένα σέ κλουβια; Και τι λένε στον κόσμο;☹

Αρχικά νομισα οτι πρόκειται για καποια έκθεση ζωγραφικής με πουλιά...😱

Δεν παμε καθολου καλά...
 
Γεωργια εχουν καμια 15αρια κλουβες τυπου ζωολογικος κηπος αλλα οχι αρκετα μεγαλες με παπιες, κοτες, ringnecks, cockatiels κτλ. Σε ενα που γραφουν πως εχει καναρινια gloster εχει μεσα και καρδερινες αγριες. Σε ενα αλλο που νομιζω γραφει γαλιαντρες, εχει κατσουλιεριδες επισης αδαχτυλιδοτους οι οποιοι χτυπιουνται απο πριν καλα καλα πλησιασεις την κλουβα τους οι καημενοι ☹
 
γγ

δεν χρειαζοντε υπογραφες. Εγγραφη επωνυμη καταγγελια χρειαζεται(που ουτε η αφεντια μου εχει κανει)

βεβαια σημερα θα κατασχεθουν σε 2-3 βδομαδες θα ειναι εκει. Παντοτε υπαρχουν οι προστασιες...
ουτε με επωνυμη καταγγελια γινετα τιποτα φιλε. Το χω κανει για ατομα που εχουν αρπακτικα σπιτι τους σε ανιμα και εκπαζ. Τωρα για το σχιστο αν μαζευτουμε και τους καψουμε κατι μπορει να γινει...
 
Back
Top