Αναπαραγωγή Τέλος αναπαραγωγής για μένα φέτος

Giorgos keratea

PB New Member
Εγγραφή
16 Μαρ 2015
Μηνύματα
91
Πόλη
Κερατέα
Τέλος της προσπάθειας αναπαραγωγής για μένα φέτος. Συνολικά αποτελέσματα 0 σε όλα...Αντε κ του χρόνου τώρα πάλι.
 
Δεν πειράζει βρε Γιώργο, εσύ και τα ζευγάρια σου να είστε καλά και ο καιρός μπροστά είναι.
Γιατί όμως δεν προλαβαίνεις για μια προσπάθεια ακόμα;
 
  • Like
Αντιδράσεις: Stfns
1 ζευγάρι είχα βάλει.

[x]

Τίποτα απλά πήγε όλο στραβά δεν έφτιαξαν ποτε φωλιά διότι δεν πύρωσαν καθόλου τα πουλιά. Σύντομα θα ανεβάσω κ το ημερολόγιο που κράτησα όλο αυτό τον καιρό. Διατροφικά νομίζω ότι τα πήγα καλά αλλά δεν έγινε τίποτα.

Το timbrado στην καρτέλα να θεωρηθεί λάθος.
 
Ελπιζω του χρονου να εχεις τα επιθυμητα αποτελεσματα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Stfns
Σίγουρα κ πιο διαβασμένος πλέον.Απλα μένει αυτή η πικρία στο τέλος...
Το ξερω, αλλα δεν πρεπει να καταθεσεις τα οπλα. Θα εισαι πολυ πιο προετοιμασμενος και τα πουλια σου το ιδιο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Stfns
Μα είναι κι αυτά κάτι βρωμόπουλα :) Θυμάμαι γύρω στο '96 πήρα ένα ζευγάρι, ούτε που ήξερα τίποτα, ένα βιβλίο είχα και διάβαζα "το καναρίνι μου", τα έβαλα μαζί κατευθείαν, γέννησαν, έκαναν 2 πουλάκια, και τα δύο αρσενικά. Και με άλλα προσπαθείς, μαθαίνεις κτλ και συναντάς άρνηση.
Γιώργο δεν θέλω ηττοπάθεια. Σιγά, θα ζευγαρώσουν είναι σίγουρο.
 
Γιατί απογοητεύεσαι; η πετρόρροια έρχεται τον Αύγουστο το νωρίτερο! Κανονικά μέχρι και δύο γέννες προλαβαίνεις αλλα αφού δεν τα κατάφερες μέχρι τωρα βάλε αλλη μια προσπάθεια μεσα στον Ιούνιο και ποτε δεν ξέρεις
 
Βρε Γιώργο είναι σίγουρα ζευγάρι;
 
η ερωτηση πρωτη και κυριοτερη ειναι η απο πανω, μου φαινεται πολυ δυσκολο να μην πυρωσε η καναρα καθολου; Μονο κ με την αυξηση του φωτος θα επρεπε να ανεβει λιγο αμα εκανες και διατροφικη προετοιμασια τοτε...η καναρα θα εφτιαχνε φωλια και θα γενναγε ασπορα τουλαχιστον.
 
Μια εικόνα ίσων χίλιες λέξεις. Καταρχήν βλέπω μια οργανωμένη προσπάθεια κρίνοντας από την καρτέλα με τα στοιχεία πάνω στο κλουβί και πραγματικά λυπάμαι που δεν είχες έστω ένα νεοσσό. Εύχομαι του χρόνου να είσαι πιο τυχερός. Στη θέση σου αφού δεν έχουν κάποια γέννα στο ενεργητικό τους για φέτος και συνεπεία τούτου δεν υφίστανται οποιουδήποτε είδους καταπόνηση, θα προσπαθούσα για μια γέννα έστω και αργά, εφόσον τα πουλιά δείξουν σημάδια ερωτικής διάθεσης σε εύλογο χρονικό διάστημα και όχι π.χ. τον Ιούλιο... Στόχος είναι να διαπιστώσεις ότι λειτουργούν αναπαραγωγικά σωστά, ούτως ώστε του χρόνου να το παλέψεις με το ίδιο ζευγάρι. Εκτός από το ζήτημα του αν είναι όντως ζευγάρι, γνωρίζεις την ακριβή ημερομηνία γέννησής τους; Υπάρχει περίπτωση να καναρίνια γεννημένα "εκτός εποχής"(π.χ. Νοέμβριο );

Θυμάμαι γύρω στο '96 πήρα ένα ζευγάρι, ούτε που ήξερα τίποτα

Πες το ψέματα... Νομίζεις ότι είχα βάλει ποτέ σουπιοκόκκαλα και συμπληρώματα ασβεστίου όταν ήμουν 16 ετών στα πουλιά; Τα θηλυκά γεννούσαν αβέρτα, δεν "στούμπωσε" ποτέ καμία και μάλιστα υπήρχε μεγάλο ποσοστό γόνιμων αυγών. Όσον αφορά αυγοτροφές και σπόρους; χύμα... στο κύμα. Ούτε καν τυποποιημένες... Και το κορυφαίο; Η ζευγαρώστρα μόνιμα στο μπάνιο. Όποτε άναβε το φώς ζευγάρωναν και μόλις έκλεινε έπεφταν για ύπνο. Αφού μια φορά είχα μετρήσει 5 συνεχόμενα βατέματα σε κάθε άνοιγμα του φωτός. Ανάπαυση, αναπαραγωγή, πτερόρροια ήταν άγνωστες έννοιες. Και έβγαιναν πουλιά!
 
Κι γω θα ήθελα να μας πεις μερικές ακόμα πληροφορίες για το ζευγαράκι. Για τον χώρο που τα έχεις και την διατροφική προετοιμασία.. Ξέρεις πότε γεννήθηκαν; Μου κάνει τρομερή εντύπωση που δεν πύρωσε τουλάχιστον η κανάρα..

Μην απογοητεύεσαι από τα λάθη μας μαθαίνουμε περισσότερα! 😉
 
Εγώ θα έλεγα οτι η αγορά καναρινιών απο καταστήματα θέλει μεγάλη προσοχή για να εχουμε σωστά αποτελέσματα. Στον βωμό του κέρδους όλα επιτρέπονται απο κάποιους ανθρώπους.
 
Back
Top