Γενικά Ταΐστρα κήπου για να έχουμε κοντά μας ότι αγαπάμε ελεύθερο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης jk21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Δημήτρη το βάζο είναι πλαστικό; Από μαλακό pvc? Σαν αυτά που χρησιμοποιούμε για αποθήκευση στην κουζίνα; Θέλω να φτιάξω ένα για το εξοχικό μου... Έχω πολλούς επισκέπτες.:D
Σ'ευχαριστώ για την έξυπνη ιδέα.
 
ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΟΥΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ (ΠΛΑΣΤΙΚΟ) ΣΤΟ ΜΑΡΚΕΤ ΓΑΛΑΞΙΑς ΣΑΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΛΜΥΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ.ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟ.
 
... Ενα ενα τα σκεφτομαι
:γυρω γυρω στην τρυπα για λογους ασφαλειας κολληστε ενα περιβλημα καλωδιου το οποιο εχετε σχισει κατα μηκος
 
;και για να καμψετε τις αντιρρησεις της συζυγου για τον φοβο των κουτσουλιων κολλαμε απο κατω ενα οσο γινεται φαρδυτερο πλαστικο πιατακι με προαιρετικη την μεσολαβηση μικρου κομματιου πλαστικου σωληνα (που περναμε καλωδια στους τοιχους) σαν αποστατηρα
 
ενα με την φυση ! αν οι "διαχειριστες "δεν εχουν αντιρρηση δωσε στο παρον ποστ λεπτομερειες (αν και αρκετα φαινονται με το ματι)
 
Οπως το λες. Χρησιμοποιησα ξυλο απο την περιοχη (+σανιδες απο καφασι) για να δενει οσο γινεται με το τοπιο. Απο εκει και περα το σχεδιο δεν ειναι κατι συγκεκριμενο. Ξεκινας και αναλογα τι σαρεσει, τι υλικα εχεις... Μεσα εβαζα σπορους για σπιζες και γυρω γυρω κρεμασα μπαλες απο μειγματα λιπους εντομων φυστικιων κτλ για παπαδιτσες απο το εμποριο.
 

Συνημμένα

  • IMG_5215.webp
    IMG_5215.webp
    92,8 KB · Προβολές: 266
Καταπληκτικές οι ιδέες σας παιδιά! Συγχαρητήρια!

Δημήτρη πολύ εύκολη, γρήγορη και πρακτική κατασκευή!
Οδυσσέα εχω μείνει άφωνη από το πόσο φυσικά υλικά έχεις χρησιμοποιήσει! Ταιριάζουν πολύ με το γούστο μου... Αλλωστε η αδυναμία μου στις ταίστρες κήπου είναι γνωστή από παλιά!:D

Εύχομαι να τις χαρέιτε γεμάτες από τα φτερωτά μας φιλαράκια! 🙂
 
τζωρτζινα η φωτο ειναι απο το διαδικτυο αρα και η ιδεα. στα υπολοιπα εβαλα το κουφιο μου να δουλεψει.
 
Πολυ καλες τα'ι'στρες. Εχεις στην αυλη σου αγρια πουλακια και τα χαιρεσαι.
 
Μπράβο Δημήτρη, μου έδωσες ιδέα, έχω βάλει στην ταράτσα μου ένα πήλινο πιάτο γεμάτο σπόρους και συνέχεια θέλει καθάρισμα απο τους σπόρους που πέφτουν και τις κουτσουλιές, καλή πατέντα!
 
μπορουμε να προσθεσουμε ενα "καπελο" που να προστατευει τα σπορια απο τη βροχη.χρησιμοποιουμαι παλι πλαστικο πιατο που εχουμε κοψει το κεντρικο κυκλικο του μερος ωστε να το φορεσουμε στο πλαστικο κουτι (να κοιταει αναποδα αποτι στην χρηση του ως πιατο) βγαζοντας το καπακι και αφου το περασουμε βιδωνοντας το ξανα ωστε να συγκρατειται.
 
Μια ακόμα πολύ εύκολη, γρήγορη και πρακτική κρεμαστή ταΐστρα κήπου για τα πουλάκια που επισκέπτονται τους χειμερινούς μήνες τις αυλές μας, είναι αυτή που θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα υλικά ακριβώς σαν αυτά που παρουσιάζονται ή να αυτοσχεδιάσετε με άλλα πιό φυσικά υλικά όπως σχοινί και ένα καφάσι για φρούτα, αφού του βάλετε έναν πάτο για να μπαίνουν οι σπόροι. Ακόμα με δημιουργική φαντασία ντύστε την κατασκευή με φυσικά ή τεχνητά φυτά και κρεμάστε την από ενα κλαδί δέντρου που πιθανων έχετε στην αυλή σας!

Καλό bird watching!
 

Συνημμένα

  • Taistra kipou 001.webp
    Taistra kipou 001.webp
    46,2 KB · Προβολές: 143
  • Taistra kipou 003.webp
    Taistra kipou 003.webp
    46,4 KB · Προβολές: 150
  • Taistra kipou 004.webp
    Taistra kipou 004.webp
    61,2 KB · Προβολές: 173
  • Taistra kipou 007.webp
    Taistra kipou 007.webp
    70,4 KB · Προβολές: 183
Που το βρήκες αυτό το συστηματάκι με τα τρία πιαστράκια; Πολύ ωραία κατασκευή και αυτή Τζωρτζίνα.. Έχω να πω ότι και οι τρεις σας απλά ζωγραφίσατε! Μπράβο!11
 
To συστηματάκι αυτό το πουλάνε μαζί με την γλάστρα σε ανθοπωλεία για να κρεμάει κανείς τις γλάστρες για ντεκορ!

Αυτοσχεδίασα, βγάζοντας την γλάστρα και βάζοντας στην θέση του μόνο το πιατάκι! Απλούστατο, εύκολο, πρακτικό και γρήγορο!

Μπορεί να βάλει κανείς ένα ακόμα πιατάκι με νερό και να προσφέρει στα ελεύθερα φιλαράκια μας ένα καθαρό και απολαυστικό μπανάκι!
 
Back
Top