Τα γατάκια μας

Δεν το ήξερα! 😁
Ο φόβος μου είναι να μην ξεπορτισουν, Δεν έχουν δει ποτέ τους αυτοκίνητα και στον δρόμο μας λόγω ότι το καλοκαίρι πέρασαν νέα άσφαλτο, τρέχουν πολύ!Δεν ξέρουν τους κινδύνους τα χαζουλικα!
Τα έχω αγαπήσει πολύ, όταν βγαίνω στον κήπο όλο στα πόδια μου είναι!
 
Σήμερα είδα την γειτόνισσα και μου είπε ότι ταΐζει 3, 4 γατες! Είναι κάποιο από αυτά της λέω; (με είχαν πάρει από πίσω!) Ναι μου λέει, τους δίνω τα αποφάγια! Ωραία σκεφτηκα, εγώ τους δίνω τροφή για στειρωμενα κ αυτά σαβουριαζουν και τρώνε διπλα ! 🙄😏
 
εγώ τους δίνω τροφή για στειρωμενα
Τάκη δεν εχεις λόγο να τους δίνεις για στειρωμένα εφόσον ζουν εξω και έχουν πολλή κίνηση. Ούτε και στην γάτα που εχω μεσα στο σπιτι δεν δίνω για στειρωμένες και δεν ειναι καθολου παχιά.
 
Εντάξει σαν κόστος είναι 1 ευρώ το κιλό ακριβοτερη! Την αγοράζω συσκευασμένη από σούπερ μάρκετ! Η τροφή για στειρωμενα δεν έχει κάποια υπέρ ; ποιο Light ας πούμε;
 
@takis1964 Το light μας απασχολεί αν είναι υπέρβαρα ή κανουν καθιστική ζωή μόνο. Ίσως είναι πιο ασφαλείς για το ουροποιητικό (τα στειρωμένα αρσενικά γατιά έχουν αυξημένο κίνδυνο ουρολιθίασης αλλά αυτό πιο πολύ επηρεάζεται από το εαν εχουν γενετική προδιάθεση, προκλήθηκε μικροτραυματισμός της ουρήθρας στην στείρωση, πίνουν λιγο νερό και δεν κινούνται αρκετά). Σε υγιή ημιαδεσποτακια που τρώνε και αλλού δεν πολυεχει νόημα θεωρώ, τώρα αν δεν είναι μεγάλη επιβάρυνση και είναι καλύτερης ποιότητας τροφή οκ.
 
Η τροφή για στειρωμενα δεν έχει κάποια υπέρ ; ποιο Light ας πούμε;
Πιο λάιτ είναι αλλά δεν την χρειάζονται. Ειδικά αυτά που μένουν έξω και τον χειμώνα θα έλεγα πως τις χρειάζονται τις έξτρα θερμίδες. Το βασικό στις γατοτροφές είναι η πρωτεΐνη. Η γάτα σε αντίθεση με τον σκύλο δεν έχει εξελιχθεί να πέπτει υδατάνθρακες. Είναι κατεξοχήν κι αποκλειστικά σαρκοφάγο οπότε θα έλεγα ότι αυτό που θα μετρούσε περισσότερο είναι το να τρώει μια grain free τροφή αντί αυτών των σουπερ μάρκετ. Καταλαβαίνω βέβαια ότι όταν ταίζεις ημιαδέσποτες ή έστω γάτες που ζουν έξω και τρώνε κι αλλού ότι βρούνε πως το να δίνεις τόσα λεφτά για τόσο ποιοτική τροφή ίσως να μην έχει νόημα.
 
11 μηνών τα ψιψινια μου❤️
Λοιπόν παραμένουν αγαπημένα, σταμάτησαν να πηγαίνουν στο διπλανό οικόπεδο, είναι όλη μέρα στην βεράντα και μετα τις 10 το βράδυ στο περιπολο🤣!
Απο φαγητό κάθε 3 ώρες γκρινιάζουν και τους ρίχνω ξηρά τροφή!
Παντως τρώνε τρώνε αλλά διατηρούν κ 20210725_191612_copy_1600x757.webpτην σιλουέτα τους 😎
 
Back
Top