Γενικά Τα δώρα των συλλόγων

misalouris

PB Supporter
Εγγραφή
22 Οκτ 2011
Μηνύματα
19.254
Πόλη
Ν. Ιωνία Μαγνησίας
Με αφορμή τις δραστηριότητες που κατά καιρούς διοργανώνουν οι σύλλογοι πτηνών συντροφιάς και κυρίως με τα "δώρα" που εξασφαλίζουν πολλές φορές με αγώνα προς τα μέλη τους, μπήκα στη λογική να δημιουργήσω ένα θέμα με σκοπό την εξαγωγή συμπερασμάτων μέσα από τη συζήτηση που ελπίζω πως θα ακολουθήσει.

Κοντολογίς τα όποια δώρα... ακόμη και τα πιο μικρής αξίας... αγορασμένα με τα πενιχρά υστερήματα του κάθε συλλόγου... μήπως θα είχαν περισσότερο αντίκρισμα αν προσφέρονταν μέσω των εγγεγραμμένων και δραστήριων μελών του κάθε συλλόγου προς άτομα που είναι στο κατώφλι τους χωρίς ασφαλώς να κάνουν για δικούς τους λόγους το βήμα για να μπουν μέσα;

Μήπως προσφέροντας δώρα στα νέα ανένταχτα μέλη που πιθανόν να τα έχουν και πραγματική ανάγκη τα τραβήξουμε προς την σωστή και οργανωμένη εκτροφή αντί να τα αφήνουμε να "περιφέρονται" άσκοπα ή ακόμη και να ενημερώνονται λάθος στο χαοτικό internet?

Για παράδειγμα το τελευταίο "δώρο" του συλλόγου μου ΑΣΚΕ, (ένα φακό ωοσκόπησης και ένα βιβλίο αναπαραγωγής) πόσο πιο πρακτικό και χρήσιμο θα ήταν στα χέρια ενός νέου εκτροφέα;

Breeding canaries seazon 2018 020.webp
Συνήθως οι πιο οργανωμένοι εκτροφείς έχουν την πολυτέλεια να είναι ή τουλάχιστο θεωρώ πως είναι εξοπλισμένοι με τα απολύτως απαραίτητα για σωστή εκτροφή και ασφαλώς μέσα από τις απόψεις τους ευελπιστώ να "δω" το λάθος και το σωστό.
Προσωπικά διαθέτοντας αρκετά μέσα ωοσκόπησης και καταγραφής στη διάθεσή μου "δώρισα" τα "δώρα" μου σε ένα νέο εκτροφέα με όρεξη και μεράκι...
Πολύτιμο θα είναι στη συζήτηση να τοποθετηθούν και οι εκτός συλλόγων εκτροφείς. όσο μικρό ή μεγάλο μέγεθος εκτροφής διαθέτουν και πιστεύω πως οι "ανένταχτοι" συλλογικά να έχουν περισσότερα να καταθέσουν.
Απίθανα χρήσιμη θα ήταν και η γνώμη όσων σκέφτονται να ενταχθούν σε κάποιον σύλλογο... ειδικά αν μας εμπιστευτούν τις σκέψεις τους πάνω σε κάτι τέτοιο...
Χρήσιμη λοιπόν η γνώμη όλων.. και ασφαλώς θα την περιμένουμε.
 
κάθε συλλόγου προς άτομα που είναι στο κατώφλι τους χωρίς ασφαλώς να κάνουν για δικούς τους λόγους το βήμα για να μπουν μέσα;

Μήπως προσφέροντας δώρα στα νέα ανένταχτα μέλη που πιθανόν να τα έχουν και πραγματική ανάγκη τα τραβήξουμε προς την σωστή και οργανωμένη εκτροφή αντί να τα αφήνουμε να "περιφέρονται" άσκοπα ή ακόμη και να ενημερώνονται λάθος στο χαοτικό internet?
Δεν το καταλαβαίνω αυτό.
Έχετε εντοπίσει άτομα στο κατώφλι που διστάζουν να μπουν; Γιατί εδώ όσα άτομα υπάρχουν, μέλη ή όχι συλλόγων δεν ενημερώνονται λάθος στο χαοτικό ίντερνετ.
Με λίγα λόγια εκτός του petbirds, που αλλού θα διοχετεύσετε την καμπάνια σας για να συλλέξετε μέλη;
Αλλά για να πω και επί της ουσίας τη γνώμη μου, αν ένας σύλλογος έχει ουσιαστική προσφορά και δίνει αβαντάζ στα μέλη του, δεν έχει ανάγκη από καμπάνιες, κάθενας θα ήθελε να είναι μέλος αφού αυτό θα του δίνει κύρος στην δραστηριότητά του.
 
Με λίγα λόγια εκτός του petbirds, που αλλού θα διοχετεύσετε την καμπάνια σας για να συλλέξετε μέλη;
Μαρία για ποια καμπάνια μιλάς;
Ξαναδές την 2η παράγραφο, ο Γιάννης μιλάει για συγκεκριμένη δράση, συγκεκριμένων μελών συλλόγων. Στο κατώφλι αυτών των μελών αναφέρεται, στον περίγυρό τους.
Για παράδειγμα το τελευταίο "δώρο" του συλλόγου μου ΑΣΚΕ
Γιάννη επειδή το επαναλαμβάνεις συχνά, στον ΑΣΕΚ είσαι και όχι πια στον ΑΣΚΕ.
Επι της ουσίας τι είναι αυτό που προτείνεις;Κάποια επίσημη "θεσμοθέτηση";Διότι το περιεχόμενο αυτού που λες, γίνεται και θα γίνεται, αφού κάποιοι άνθρωποι λειτουργούν ανθρώπινα.
Πολύτιμο θα είναι στη συζήτηση να τοποθετηθούν και οι εκτός συλλόγων εκτροφείς. όσο μικρό ή μεγάλο μέγεθος εκτροφής διαθέτουν και πιστεύω πως οι "ανένταχτοι" συλλογικά να έχουν περισσότερα να καταθέσουν.
Απίθανα χρήσιμη θα ήταν και η γνώμη όσων σκέφτονται να ενταχθούν σε κάποιον σύλλογο.
Η Panagiota. πληρεί τις προυποθέσεις, για να δούμε!

Προσωπικά τι να πω; Σαν πρώτη φορά μέλος πέρσι, με είχαν στα ώπα ώπα. Κουράστηκα να λέω ΟΧΙ.
Και αυτό δεν αφορά και δεν τιμά μόνο τον σύλλογό μου ή συγκεκριμένα άτομα σε αυτόν αλλά και άλλα άτομα διαφορετικών συλλόγων. Η προσφορά και η ζεστή αποδοχή όλων,ήταν υπερβολική.Φυσικά καλοδεχούμενη.
Οι προτάσεις μου για το "πακέτο του νέου μέλους" αλλά και γενικά για τα της λειτουργίας των συλλόγων, δεν θα τις καταθέσω αφου δεν είναι εδω ο χώρος για κάτι τέτοιο. Συνάμα η προσωπική μου βούληση για προσφορά δεν επεκτείνεται επι του παρόντος σε αυτά τα πεδία.
Οπότε,όταν θα γίνω πρόεδρος παιδιά, βλέπουμε.
 
Επι της ουσίας τι είναι αυτό που προτείνεις;
Δημήτρη.. αν κάποιος σύλλογος από τις στερήσεις του σκοπεύει να κάνει κάποιο δώρο. μήπως θα ήταν πιο φρόνιμο να στοχεύσει στα μη "εγγεγραμμένα" και οικονομικά "τακτοποιημένα" μέλη αλλά σε νέους εκτροφείς που "ίσως" με τη παραλαβή του "δώρου" αισθανθούν οικείο και φιλικό περιβάλλον που θα τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν το χάος του FB?
Πως θα αισθανθεί ο νέος εκτροφέας αν κάποιος του χτυπήσει την πλάτη και του πει "προχώρα" θα σε βοηθήσουμε;
κάποιοι άνθρωποι λειτουργούν ανθρώπινα
Ακριβώς αυτή τη νοοτροπία θέλω να "αντιγράψουμε" και να προωθήσουμε συλλογικά.
Γιάννη επειδή το επαναλαμβάνεις συχνά, στον ΑΣΕΚ είσαι και όχι πια στον ΑΣΚΕ.
Έχεις δίκιο Δημήτρη.. λάθος δικό μου... όντως αλλάξαμε όνομα κι εγώ σταθερά το μπερδεύω!
 
Καταρχήν μπράβο στον σύλλογο για την κίνηση που έκανε προς τα μέλι του και μπράβο σε σένα κ. Γιάννη που κάνατε την κίνηση να δωρίσετε το δώρο σας αυτό σας τιμά.
Τώρα κατά πόσο θα έπρεπε αυτό να το είχε σκεφτεί ο σύλλογος το ξέρουν καλύτερα αυτή και ας γίνει τροφή για σκέψη.
Η άποψή μου είναι να υπάρχει σε κάθε περίπτωση μια ευελιξία έτσι ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους μικρο παρεξηγήσεις που μας αποκλίνουν απ το θέμα μας που δεν είναι άλλο παρά η αγάπη μας για τα πουλιά.
 
μήπως θα ήταν πιο φρόνιμο να στοχεύσει στα μη "εγγεγραμμένα" και οικονομικά "τακτοποιημένα" μέλη αλλά σε νέους εκτροφείς που "ίσως" με τη παραλαβή του "δώρου" αισθανθούν οικείο και φιλικό περιβάλλον που θα τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν το χάος του FB?
Πως θα αισθανθεί ο νέος εκτροφέας αν κάποιος του χτυπήσει την πλάτη και του πει "προχώρα" θα σε βοηθήσουμε;
Μα τώρα θα κάνει log in η Μαρία και θα σε ρωτήσει που απευθύνεσαι; Ποιο είναι το μέσο σου για να φτάσεις στο target group. Ενώ στην αρχή είπες, οτι το μέσο είναι το κατώφλι σου.
Συζητάς δύο πράγματα παράλληλα κατα την γνώμη μου.
Το πρώτο είναι το "πακέτο νέου μέλους", που θα μπορούσε να είναι κάτι επίσημο και προσδιορίσιμο όπως είναι όλες οι υπηρεσίες που σου προσφέρονται με κάποια συνδρομή κάπου.Αυτό το πακέτο μπαίνει μπροστά και "ζεσταίνει".
Το δεύτερο είναι αυτό που γίνεται ήδη,όπως είναι φυσικό να γίνεται όντας άνθρωποι. Σε αυτή την γραμμή τι είναι αυτό που συζητάμε; Την πρωτοβουλία του συλλόγου να πει στον "Μισαλούρη" πάρε αυτά τα δέκα πακέτα και μοίρασέ τα; Αυτό δεν καταλαβαίνω. Γιατί την ζεστασιά και το "προχώρα" το έχουν ήδη, αφού είναι στο κατώφλι σου.

Αν δεν με καταλαβαίνεις ούτε εσύ,τοτε πιστεύω οτι λες και το 1) και το 2) παράλληλα.Αν είναι έτσι διαφωνώ στο αντικείμενο της πρότασης και όχι στην ουσία της.

Δεν γίνεται χωριό με φακούς και τετραδιάκια, αν και από το τίποτα κάτι είναι και αυτό.
Θέλει ένα τετράδιο 30-40 σελίδων με όλα τα βασικά και αυτό με παραπομπές.Ανοιχτή βιβλιοθήκη ψηφιακού υλικού και πρότζεκτς να τρέχουν μεταξύ των μελών. Πρότζεκτς συλλογικά, πουλιά που δεν θα ανήκουν σε κανέναν.
Οι παραπάνω μηχανισμοί λείπουν και όλα επαφίενται στις ανθρώπινες σχέσεις που αναπτύσσονται.
Το τελευταίο αν διαβαστεί ανάποδα, εξηγεί γιατί δεν υπάρχει κανένας συλλογικός ή ομοσπονδιακός, στόχος ή σκοπός και γιατί υπάρχουν 30 σύλλογοι και 3 ομοσπονδίες. Δεν τα τσουβαλιάζω όλα γιατί είναι και η ατομική πρωτοβουλια κάποιων που σωζει καταστάσεις.
 
Ο Γιαννης πιστευω οτι εννοει τα εγγεγραμενα μελοι των συλλογων να αγκαλιασουν πρωτα αυτους που ασχολουνται με εκτροφη πουλιων στο οικειο περιβαλον κ αυτοι με την σειρα τους τους γνωστους τους κτλ. Σαν κινηση δεν ακουγετε ασχημη κ μονο θετικα αποτελεσματα θα εχει για τους νεους αφου θα μπορουν να παρακολουθουν κ να μαθαινουν τα περι εκτροφης μεσα απο οργανωμενα σεμιναρια κ διαλογους. Κ βασικη προυποθεση ειναι οι παλιοι του συλογου να αγκαλιαζουν τα νεα παιδια χωρις ειρωνιες, κ λαμογιες γιατι ακουμε κ τα χειροτερα για καποιους ειδικα σε εποχη εκθεσεων. Θα μου πεις εκει δεν φταει ο συλογος, κλλα το καθε ατομο, αν τοχη στο αιμα του νανε αλητης κ της αρπαχτης τι να κανη κ ο συλογος. Παντως οσο αυξανονται τα μελη σε εναν συλογο τοσο ανεβαινη το ποσοστο ποιοτητικης εκτροφης
 
Θα ήθελα τη γνώμη σου... κυρίως σε αυτό
Εγώ είμαι νέο μέλος και δεν έχω άποψη ακόμα μίας και την Κυριακή θα γνωρίσω τα περισσότερα μέλη (ελπίζω δηλαδή) σε ένα μίνι σεμινάριο από κτηνίατρο κοπή πίτας, παραλαβή δακτυλίδιον και φαγοπότι. Η δικιά μου γνώμη είναι ότι η συλλογή θα έπρεπε να δίνουν αυτά τα δώρα στην εγγραφή του νέου μέλους αν και όταν κάποιος φτάνει στην πόρτα ενός συλλόγου συνήθως ασχολείται και κάποια χρόνια και αυτά που εγω θεωρώ σοβαρά δώρα είναι ένα βιβλίο που να διδάξει κάποια σωστά πράγματα σε ένα νεο εκτροφεα η και ένα παλιό που τα ξέρει λάθος. Συγχαρητήρια Γιάννη για την κίνηση σου να δώσεις σε ένα νέο εκτροφέα και είμαι σίγουρος ότι θα του φανουν χρήσιμα. Ο λόγος που δεν πήγαινα σε κάποιο σύλλογο είτανε ότι στην Κομοτηνή δεν υπάρχει σύλλογος και υπάρχουν στην Αλεξανδρούπολη και στην Καβάλα οπότε χάνω της περισσότερες συγκεντωσεις λόγω απόστασης, το δεύτερο είναι η συνδρομή που στης μέρες μας δεν είναι και λίγα τα 50 ευρώ + τα δαχτυλίδια + βενζίνη 100 χίλιομετρα πάνε έλα, εύχομαι να είναι σαν τον δικό σας σύλλογο και να βγει κάτι θετικό.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
αίτια και αφορμή... λεγανε τα βιβλια της ιστοριας
οταν προ αμνημονευτου χρονου πηγαινα σχολειο...

Αιτία θα ειχα να γραφτω σε καποιο συλλογο οταν θα εκρινα
οτι ειμαι ετοιμος για κατι τετοιο, μιας και η ενασχοληση με το χομπι
μας για μενα ειναι κατι που με γεμιζει.

Χωρις να ομως ισοπεδωνω τιποτα, εχω κακη εμπειρια απο
''πουλάδες''. Μια ζωη μετο χερι στην τσεπη ημουνα και πονηρια φουλ...
Ισως βεβαια να επεσα σε λαθος ανθρωπους. Γι αυτο και οταν γραφτηκα στο
petbirds εγραψα τοτε δυο λογια για το πολυ ζεστο περιβαλλον που υπαρχει εδω.

Προσωπικα ομως δεν θα πηγαινα χωρις σπρωξημο να χτυπησω καμια
πορτα κανενος συλλογου.
Δεν αμφιβαλλω καθολου οτι υπαρχουν πολυ
αξια ατομα με διαθεση και ανιδιοτελεια, αλλα δεν θα ημουν καθολου σιγουρος αν
θα τα εβρισκα απο μονος μου. Ειμαι λιγο δυσπιστος.

Καποια πραγματα ειναι θεματα ιδιοσυγκρασιας.

Πρεπει να υπολογισει κανεις οτι χρειαζεται για να γραφτει και να υπαρχει σε ενα συλλογο καποια χρηματα, οχι μεν σοβαρα, αλλα προσθετει στην ζωη του αλλο ενα πάγιο.

Αφορμη λοιπον ειναι ενα δωρακι, που στην ουσια μπορει ειτε να μην το χρειαζεσαι
ειτε να εχεις καλυφθει. Αλλα ειναι κατι και αυτο. Και νομιζω οτι ο Γιάννης, σκεφτηκε
προς την σωστη κατευθυνση...

επρεπε να ειχε κι αλλα για να δωσει σε πολλους...
 
νομιζω οτι ο Γιάννης, σκεφτηκε
προς την σωστη κατευθυνση
Μακάρι να είναι αλήθεια.
δεν θα πηγαινα χωρις σπρωξημο να χτυπησω καμια
πορτα κανενος συλλογου
Έτσι ακριβώς γίνεται Δημήτρη..
Περιγράφεις την πραγματικότητα...
Αν σκεφτούμε όσοι ανήκουμε σε σύλλογο το ιστορικό της ένταξής μας.. Θα θυμηθούμε πως κάποιοι μας έσπρωξαν.

Παιδιά στ' αλήθεια δεν παραπονιέμαι για κάτι... Ούτε αφήνω μομφή προς κάποιους.
Πολύ δε περισσότερο ποσώς με ενδιαφέρει αν ο Χ σύλλογος έχει 10 ή 1000 μέλη. Το ίδιο αδιάφορο είναι αν θα γραφτεί στο Ψ ή Ζ σύλλογο... αρκεί να γραφτεί.
Και να γραφτεί όχι για να ανεβαίνουν τα εισοδήματα των συλλόγων αλλά μήπως και τελικά μέσα από τις "ζυμώσεις" μπορέσει να ανέβει αυτό που όλοι αποκαλούμε "επίπεδο" στην εκτροφή.

δεν είναι και λίγα τα 50 ευρώ
Υπερβολικά μεγάλο ποσό...
Υπάρχουν σύλλογοι με συνδρομή 20 ευρώ και κάποιοι.. με μηδενική στα νέα παιδιά...
δεν υπάρχει σύλλογος
Δεν είσαι ο μόνος..
Κι εγώ Αθήνα είμαι και μένω Βόλο.

Συμπληρωματικά να πω πως. απλά αναρωτιέμαι όμως τι στην ευχή μπορεί να χρειάζεται έτσι ώστε ο νέος, άπειρος και πιθανόν "φέρελπις" εκτροφέας να διαβεί το κατώφλι από το "έξω' στο "μέσα" πάντα με την καλή εκδοχή της έννοιας.
Γιατί εγώ το "μέσα" δεν το βλέπω πελατειακά όπως ίσως άλλοι αλλά καθαρά βελτιωτικά της συνολικής μας παρουσίας στην Ελλάδα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μαρία για ποια καμπάνια μιλάς;
Ξαναδές την 2η παράγραφο, ο Γιάννης μιλάει για συγκεκριμένη δράση, συγκεκριμένων μελών συλλόγων. Στο κατώφλι αυτών των μελών αναφέρεται, στον περίγυρό τους.
Τα δώρα όταν διατίθενται εκ μέρους συλλόγων, ακολουθούν μια διαδικασία προσφοράς, που μάλιστα αποκλείονται οι φίλοι και οι γνωστοί των υπευθύνων, ως εγγύηση ανόθευτης διαδικασίας (ότι δηλαδή μοιράζονται τα δώρα οι ημέτεροι, τώρα λέμε να γίνεται αυτό; ). Για να γίνει γνωστή η κλήρωση, γίνονται κάποιες διαφημιστικές ενέργειες, μικρές ή μεγάλες, αναλόγως του φορέα και για να γίνει γνωστή η δράση του. Αλλιώς πως θα ενημερωθούν τυχόντες ενδιαφερόμενοι;
Αν όπως το λες, αφορά δώρα φίλων προς φίλους, αυτά ούτε λέγονται, ούτε διαφημίζονται και φυσικά δώρα μεταξύ φίλων δεν γίνονται με σκοπό το όφελος, γιατί τότε πάει αλλού το πράγμα.
Ίσως η πρόταση είναι νεφελώδης, τι να πω :)
 
κάποιοι μας έσπρωξαν
3 χρόνια προσπαθούσε να με πείσει ένα παλικάρι εδώ στην Κομοτηνή να γραφτώ και με κατάφερε φέτος τελικά, και ο λόγος που γράφτηκα είναι μόνο για τα σεμινάρια και τα δαχτυλίδια και ίσως κάποια στιγμή να πάω κάποια πουλιά σε κάποια έκθεση για να μάθω σε τι επίπεδο βρίσκονται α και λίγο χαμηλότερες τιμές σε τροφές, δεν περιμένω κάτι άλλο πέρα από αυτό από τον σύλλογο, δεν περιμένω από κάποιον μέσα από τον σύλλογο να με βοηθήσει εκτροφηκα, και πως να το κάνει αυτό; ίσως να με πάρουν με καλό μάτι γιατί δεν πολύ ασχολούνται με τα κόκκινα λυποχρομικα μωσα'ι'κα στον συγκεκριμένο σύλλογο από οτι έμαθα έτσι δεν θα με δουνε ανταγονιστικα και ίσως να προκύψει και καμιά φιλία,
Χωρις να ομως ισοπεδωνω τιποτα, εχω κακη εμπειρια απο
''πουλάδες''. Μια ζωη μετο χερι στην τσεπη ημουνα και πονηρια φουλ...
Ισως βεβαια να επεσα σε λαθος ανθρωπους
Και εγώ μια από τα ίδια και δυστυχώς και εγώ δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε κανένα.
τι στην ευχή μπορεί να χρειάζεται έτσι ώστε ο νέος, άπειρος και πιθανόν "φέρελπις" εκτροφέας να διαβεί το κατώφλι από το "έξω' στο "μέσα"
Δύσκολη ερώτηση, εκτός αν το πάρουμε ανάποδα και πούμε τι μπορεί να προσφέρει ένας σύλλογος σε ένα νέο εκτροφέα η σε ένα παιδί που θέλει να ασχοληθεί με την εκτροφή αλλά δεν τον ενδιαφέρει ακόμα να πάει σε εκθέσεις;
 
Δύσκολη ερώτηση, εκτός αν το πάρουμε ανάποδα και πούμε τι μπορεί να προσφέρει ένας σύλλογος σε ένα νέο εκτροφέα η σε ένα παιδί που θέλει να ασχοληθεί με την εκτροφή αλλά δεν τον ενδιαφέρει ακόμα να πάει σε εκθέσεις;
Αυτό δεν μπορεί να απαντηθείς έτσι απλά... και θα αδικηθεί η όποια προσπάθεια των συλλόγων...
Πραγματικά όμως μέσα σε όλα τα υπόλοιπα θα ήθελα να υπάρχει κι αυτό που νωρίτερα έγραψα..
Πως θα αισθανθεί ο νέος εκτροφέας αν κάποιος του χτυπήσει την πλάτη και του πει "προχώρα" θα σε βοηθήσουμε;
και ασφαλώς και να το εννοούν αλλά και να το κάνουν πράξη
 
Το πρόβλημα Γιάννη είναι ότι δεν είναι ένας σύλλογος αλλά ότι έχουμε να κάνουμε με πολλούς οπότε είναι δύσκολο να βγει έτσι άκρη, ένας σύλλογος που κάνει καλή δουλειά θα διαφημιστη από τα μέλη του ούτε τα δώρα ούτε κάτι άλλο θα φέρει κάποιον στο σύλλογο, είσαι ένας άνθρωπος που αγαπάς αυτό που κάνεις, που σου αρέσει να βοηθας νέα παιδιά και αν κάτσεις και υπολογισεις το πόσες ώρες γράφεις κάθε μέρα μόνο εδώ μέσα για να δώσεις συμβουλές να αποτρεψεις από λάθη και να έχεις την υπομονή να ξαναπεις πράγματα που έχουν σχολιαστεί πολλές φορές, αυτό για εμένα είναι ο καλύτερος σύλλογος, και όμως ο δικός σου σύλλογος σε στερείται λόγο απόστασης. Στην μικρή πορεία μου από τα μεγάλα ονόματα τον εκθέσεων στα μωσαικα που γνώρισα τα τελευταία χρόνια η συμβουλές που πήρα ήταν (Με 20 ευρώ το 20 κιλό μια χαρά θα είναι τα πουλάκια σου μην ξοδευεις περισσότερα να τα κάνεις πουλιά τα λεφτά σου.) (Στης 40 με 45 μέρες να τα βαψεις και να βάζεις 3 γρ. Περισσότερα από όσο λέει η συσκευασία.)(aviomisin κάθε 2 μήνες και δεν θα σου αροστήσουν ποτέ.)
 
Δεν είναι απαραίτητο αυτό.

Θα ηθελα να πιστευω οτι ειναι, απο αρχαιοτατων χρονων ο μυστικισμος κ η κλικα γιαφκα οπως θελετε ονομασετετο ητανε τα μειον της ανθρωποτητας.Αρα περισσοτερα μελοι, περρισοτερες αποψεις κ γνωμες περρισοτερη συζητηση, ευγενεις αμιλα κ δημοκρατικες αποφασεις, μονο ετσι πανε μπροστα τα πραγματα
 
Θα ηθελα να πιστευω οτι ειναι, απο αρχαιοτατων χρονων ο μυστικισμος κ η κλικα γιαφκα οπως θελετε ονομασετετο ητανε τα μειον της ανθρωποτητας
Και θα είναι αιωνίως, γιατί πάντα πλαστογραφεί τις πιο ευγενικές ιδέες και παρασύρει τα αθώα "θύματα". Μπορείτε να το διακρίνετε στην καθημερινότητά σας; Οι περισσότεροι πιστεύω δεν μπορούμε αν δεν μας αγγίζει για κάποιο λόγο. Γι' αυτό "όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι". Ιδιαίτερα στη χώρα μας, οι συλλογικές δράσεις είναι πολύ δύσκολο να καρποφορήσουν και αν γίνει, οφείλεται στην συγκυριακή παρουσία ενός ικανού "ηγέτη" και δυστυχώς όχι μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.
 
Θα ηθελα να πιστευω οτι ειναι, απο αρχαιοτατων χρονων ο μυστικισμος κ η κλικα γιαφκα οπως θελετε ονομασετετο ητανε τα μειον της ανθρωποτητας.Αρα περισσοτερα μελοι, περρισοτερες αποψεις κ γνωμες περρισοτερη συζητηση, ευγενεις αμιλα κ δημοκρατικες αποφασεις, μονο ετσι πανε μπροστα τα πραγματα

Αυτό είναι ένα γενικό ευχολόγιο. Δυστυχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα. Πιο κοντά στην αληθεια είναι το "όπου λαλούν πολλοί κοκοροι." και το "όταν αυξάνει πολύ η ποσότητα, πέφτει η ποιότητα".

Γενικά η κουβέντα για τους συλλόγους, τους σκοπούς, τη λειτουργία τους κτλ είναι μεγάλη και δε βγαίνει άκρη.

Προσωπικά τα έχω απομυθοποιήσει όλα αυτά και δεν τα παίρνω και πολύ στα σοβαρά.
 
Back
Top