Γενικά Τα δώρα των συλλόγων

Προσωπικά τα έχω απομυθοποιήσει όλα αυτά και δεν τα παίρνω και πολύ στα σοβαρά.

Και καλα κανεις φιλε μου εγω εχω την τυχη κ ειμαι σε μικρο προς το παρων συλογο κ δοξα τον θεο ειμαστε σαν μια οικογενεια. Πιστευω να παραμεινουνε ετσι τα πραγματα. Σε μεγαλους συλογους γινετε ενας χαμος αλλα δεν ειναι κ ο κανονας αυτος. Εβλεπα στο εξωτερικο(απο φωτο του ΦΒ) την συμαζωξη ενος συλλογου και μετα το συμβαν ειδα φωτος απο ανθρωπους/οικογενειες στα τραπεζια με καφε κ ποτο να συζηταν τα της εκτροφης ομορφα κ πολιτισμενα.Βεβαια αυτο στην ελλαδα ειναι απιαστο ονειρο "Το οπου λαλουν πολλοι κοκοροι "ειναι γεγονος, αλλα νομιζω στο χερι του καθενος μας ειναι η αναβαθμιση της εκτροφης μας κ των φιλων μας ολοι μπορουμε να βοηθουμε ολους χωρις προσωπικα οφελη κ μνησικακιες
 
Γενικά η κουβέντα για τους συλλόγους, τους σκοπούς, τη λειτουργία τους κτλ είναι μεγάλη και δε βγαίνει άκρη.
Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι το μεγάλο λάθος.
Κι εμείς ως άνθρωποι με διάθεση τουλάχιστο βοήθειας θα πάρουμε θέση να το ανατρέψουμε όπου κι αν επικρατεί.
Να γίνει κουβέντα και να βγει άκρη... Το χρωστάμε!
 
Η προσωπικη μου εμπειρία είναι πως τις καλύτερες συμβουλές και την περισσότερη βοήθεια χωρίς να ξοδέψω λεφτά την δέχτηκα από συλλογο. Το τετραδιακι για την καταγραφή της εκτροφής έφτασε και στα δικα μου χέρια και φέτος θα μου φανεί πολλύ χρησιμο.
 
Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι το μεγάλο λάθος.
Κι εμείς ως άνθρωποι με διάθεση τουλάχιστο βοήθειας θα πάρουμε θέση να το ανατρέψουμε όπου κι αν επικρατεί.
Να γίνει κουβέντα και να βγει άκρη... Το χρωστάμε!

Πιστεύω πως δε θα βγει άκρη διότι είναι τόσο πολυδιάστατο το θέμα που είναι δύσκολο να υπάρξει συζήτηση με γραπτό λόγο η οποία θα οδηγήσει κάπου. Διότι συνεχώς θα ανακύπτουν νέα ζητήματα.
Αν μπορέσουμε να βάλουμε σε ένα καλούπι τη συζήτηση ώστε να είναι σαφές το τι συζητάμε μετά χαράς θα πω την άποψή μου.
 
Το τετραδιακι για την καταγραφή της εκτροφής έφτασε και στα δικα μου χέρια και φέτος θα μου φανεί πολλύ χρησιμο.

Για τι τετραδιακη μιλας Γιωργο; Γιατι και εγω εχω τετραδιο αλλα ενα απλο δικο μου μηπως ειναι κατι πιο τυποποιημενο αν ναι μπορεις να εφοδιασης κ εμενα με ενα τετοιο;
 
Να γίνει κουβέντα και να βγει άκρη... Το χρωστάμε!
Αλήθεια, Α΄ πληθυντικό;
Οι όποιοι "παλιοί" απλά χρωστάν μια αξιοπρέπεια στους εαυτούς τους καθώς θα γίνονται παρελθόν.
Διότι συνήθως, αυτό που μπορούν να κάνουν και κάνουν, είναι να καρπώνονται τα κατορθώματα του "νέου", να το φθονούν και να ζητάν να το μετατρέψουν σε όμοιό τους, αντί απλά να λένε ευχαριστώ.
Δεν έχει ακούσει κανείς την φράση "δώσε σάρκα και οστά στο φάντασμα που σε κατατρέχει, είναι καλύτερός σου";
Αλίμονο αν το φύσει και θέσει "νέο" τιθασευόταν, σαν του πουλούσαν καθρεφτάκια για ιθαγενείς.
Το "νέο" θα έρθει, είναι στην φυσική ροή του.Αυτό απο μόνο του θα θέσει και απαιτήσεις σύγχρονες του 21ου αιώνα.
Όποιος νιώθει νέος ας το αποδείξει στο τραπέζι της συνεδρίασης του συλλόγου του. Εδω δεν καταλαβαίνω τι συζητάμε.
 
Διότι συνήθως, αυτό που μπορούν να κάνουν και κάνουν, είναι να καρπώνονται τα κατορθώματα του "νέου", να το φθονούν και να ζητάν να το μετατρέψουν σε όμοιό τους, αντί απλά να λένε ευχαριστώ.
Έχεις κάποια τέτοια κακιά εμπειρία να μας καταθέσεις ή απλά το αναφέρεις έτσι για να υπάρχει;
 
Το "νέο" θα έρθει, είναι στην φυσική ροή του.Αυτό απο μόνο του θα θέσει και απαιτήσεις σύγχρονες του 21ου αιώνα.
Όποιος νιώθει νέος ας το αποδείξει στο τραπέζι της συνεδρίασης του συλλόγου του. Εδω δεν καταλαβαίνω τι συζητάμε

Deukalion Ειλικρινα φιλε μου δεν καταλαβαινω τι θελης να πεις με αυτα που γραφης παραπανω, ισως εχεις βιωση καποια κακια εμπειρια; Δεν νομιζω οτι αυτα που γραφεις ειναι συμβατα με το ποστ κ με οτι εχει συζητηθη μεχρι τωρα εδω, ποιος να αποδειξη τι και σε ποιον δεν εχει νοημα
 
Δεν καταννοω με ποια διαδικασια η' με ποιο τροπο θα πηγαινει ενα δωρο σε ενα μη μελος. Ποιος, πως, κλπ, να τον προτεινει,;Θα το κατανοουσα σε ενα καινουργιο μελος να υπαρχει τετοιου ειδους προσφορα Γιαννη. ΣΗΜ. η προταση ''ανενταχτο μελος'' δεν αντιφασκει;
 
Ποιος, πως, κλπ, να τον προτεινει,;Θα το κατανοουσα σε ενα καινουργιο μελος να υπαρχει τετοιου ειδους προσφορα Γιαννη
Περιφερειακά Δημήτρη από τους συλλόγους υπάρχουν νέοι εκτροφείς κι εγώ όταν λέω νέους δεν εννοώ μόνο τους ηλικιακά νέους ... Που για τους λόγους τους δεν έχουν ενταχθεί ή το σκέφτονται ή τέλος πάντων δεν μπήκαν ακόμη..
Αυτό είναι το "κατώφλι" για το οποίο έγραψα νωρίτερα... κι αυτοί για μένα θα έπρεπε να μπουν στο στόχαστρο κάθε βοήθειας ώστε να "δουν" το αν και πως γίνεται δουλειά εκεί μέσα και ίσως τελικά να το αποφασίσουν.
Επίσης υπάρχουν άτομα.. μέσα στους συλλόγους που βοηθούν χωρίς απαραίτητα να είναι μέλη για τους λόγους τους... Αυτά λοιπόν καταγράφω ως ανένταχτα μέλη.
 
Σχετικά με τα δώρα αν θα ήταν καλό να δίνονται σε νέους επίδοξους εκτροφείς δεν ξέρω κατά πόσο θα βοηθούσε ή θα τους έπειθε τελικά να γραφτούν σε κάποιο σύλλογο ή ακόμα δεν μπορώ να ισχυριστώ πως το έχουν ανάγκη (από οικονομικής άποψης) μιας και μετά το οποιο καινούριο μέλος θα έχει να δίνει την συνδρομή, να αγοράζει δαχτυλίδια να πληρώνει την συμμετοχή του στους διαγωνισμούς να αγοράσει εκθεσιακα κλουβιά και πόσο μάλλον η συντήρηση των καναρινιών του!
Επόμενος αν Κάποιος θέλει να δωρίσει τα δώρα του σε κάποιον φίλο του ή σε κάποιον που όντως δεν έχει, πολύ καλά κάνει και μπράβο του! Δεν αποτελεί όμως σε καμία περίπτωση καμπάνια για κανέναν σύλλογο μιας και οι ίδιοι οι σύλλογοι περιμένουν την υποστηρίξη από τα μέλη του! Αντίθετα Εγώ από μεριάς μου θα ήθελα να δω άλλες κινήσεις να γίνονται από τα μέλη και κατά συνέπεια τους συλλόγους π.χ είχε ειπωθεί μια πρόταση από μέλος του ΑΣΕΚ να κάναμε μπαζαρ πτηνών όπου και ο κάθε εκτροφέας θα χάριζε κάποια πτηνά από το κοπάδι του με σκοπό την πώληση τους σε πολύ προσιτές τιμές και τα έσοδα να δίνονταν στα κοινωνικά παντοπωλεια για την υποστηρίξη των συνανθρώπων μας που δεν έχουν καποια απο τα απαραίτητα στην καθημερινότητά τούς!
 
Προσωπικά και επειδή είμαι σε μια περίοδο που προσπαθώ να ξαναστησω μια μικρή ελεγχόμενη εκτροφή, το να εγγραφώ σε κάποιον σύλλογο είναι μέσα στα σχέδια μου. Παρόλο που γνωρίζω ονομαστικά αρκετούς από τους συλλόγους δεν ξέρω σχεδόν τίποτα για αυτούς, τις δράσεις τους και τους ανθρώπους που τους απαρτίζουν. Όταν λοιπόν θα προχωρήσω κάποια στιγμή στην εγγραφή μου, θα πήγαινα ευκολότερα ίσως σε κάποιον σύλλογο που θα έδινε στα νέο εισερχόμενα μέλη του κάποιο <δώρο>. Όταν λέω δώρο και για να μην παρεξηγηθώ, εννοώ έναν σύλλογο που θα μου έδινε απλά ένα έντυπο αρχείο γνώσεων σε βασικές έννοιες γενετικής, μεταλλάξεων κ. Τ.λ ή έστω ένα απλό τακτοποιημενο βιβλίο καταγραφής εκτροφής. Όλα αυτά βέβαια είναι πράγματα που κυκλοφορούν ευρέως και ο καθένας μπορεί να έχει εύκολη πρόσβαση. Παρόλα αυτά εμένα αφενός θα μου ήταν χρήσιμα αφετέρου θα μου έδειχναν ότι στον συγκεκριμένο σύλλογο υπάρχουν άνθρωποι με διάθεση να <επενδύσουν> χρόνο σε εμένα και τα όνειρα μου, που είναι και το βασικό ζητούμενο. Είμαι βέβαιος πως σε πολλούς συλλόγους υπάρχουν αυτοί οι ανθρώποι απλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι άτομα όπως εγώ, εκτός χώρου, δεν μπορούν να το γνωρίζουν και τέτοιες συμβολικές κινήσεις θα ήταν ένδειξη υγιούς περιβάλλοντος.
 
Δεν ξέρω πόση προθυμία υπάρχει στους συλλόγους, πάντως εδώ παρά την ευαισθησία που διακρίνει πολλούς, μια αξιόλογη πρόταση πέρασε απαρατήρητη
Όντως πέρασε απαρατήρητο το θέμα! Και για να πω την αλήθεια δεν το είχα διάβαση καθόλου δεν θέλω να πω δικαιολογίες το πως και το γιατί ! από μεριάς μού δεν ξέρω πώς μπορώ να συμμετέχω στην οργάνωση για κάτι τέτοιο αλλά είμαι πρόθυμος να συνεισφέρω όχι μόνο 1 αλλά περισσότερα πουλάκια κάθε χρόνο μίας και ο σκοπός όχι απλά είναι ιερός αλλά κάτι παραπάνω! Ας μην περιμένουμε λοιπόν τα Χριστούγεννα για να βγάζουμε τον καλό εαυτό.
 
Που θα βρουμε το βιβλιαρακι του ΑΣΕΚ παιδια να δουμε τι εγγραφες μπορεις να κανης;
 
δεν ξέρω κατά πόσο θα βοηθούσε ή θα τους έπειθε τελικά να γραφτούν σε κάποιο σύλλογο
Σταμάτη δε θα το κάνεις για να τους ξεγελάσεις αλλά για να τους δείξεις πως τους νοιάζεσαι.. Πως στην τελική αυτοί αποτελούν τμήμα και προορισμός για το σύλλογο και θα βρουν βοήθεια στα εκτροφικά θέματα.
Και ασφαλώς δεν το έχουν ανάγκη.
Πόσο άλλωστε ανάγκη έχουν οι εκτροφείς ενός συλλόγου το φακό ωοσκόπησης;
Εσύ για παράδειγμα δεν είχες και τον χρειαζόσουνα; Όχι υποθέτω.
Απλά με την προσφορά όμως δείχνεις πως τον νοιάζεσαι ή τέλος πάντων ξέρεις πως είναι εκεί και θα τον βοηθήσεις.

Όταν λοιπόν θα προχωρήσω κάποια στιγμή στην εγγραφή μου, θα πήγαινα ευκολότερα ίσως σε κάποιον σύλλογο που θα έδινε στα νέο εισερχόμενα μέλη του κάποιο <δώρο>.
Ακριβώς αυτό σκέφτομαι κι εγώ…
Αυτό ακριβώς εννοούσα όταν έγραψα «κάποιος» "παλιός" να σου χτυπήσει την πλάτη και να σου πει εδώ είμαι προχώρα.
Πως θα αισθανθεί ο νέος εκτροφέας αν κάποιος του χτυπήσει την πλάτη και του πει "προχώρα" θα σε βοηθήσουμε;
Κι αυτός/οι ο κάποιος να είναι αποφασισμένος/οι να βοηθήσει με την πραγματική έννοια του ρόλου κι όχι να στέκεται αδιάφορος απέναντι στο πρόβλημά σου... καβάλα στο "καλάμι" του όπως συνήθως γίνεται.
Γιατί είναι πολλοί αυτοί που το καβαλάνε νωρίς. Και προσωπικά ξέρω αρκετούς.
Που θα βρουμε το βιβλιαρακι του ΑΣΕΚ παιδια να δουμε τι εγγραφες μπορεις να κανης;
Έγώ το έχω δώσει.. μπορεί όμως ίσως ο AndreasM να βγάλει μια φωτογραφία και να μας τις βάλει να έχουμε εικόνα
 
Καλοπροαίρετα τα υλικά δώρα από όπου και αν προέρχονται είτε από συλλόγους είτε από άτομα εκτός αυτών.
Αλλά εάν είναι το "μέσο" για να γραφτεί κάποιος σε σύλλογο κατά την άποψη μου καλύτερα να μην γραφτεί.
Θεωρώ ότι ο πιο σωστός λόγος είναι πρώτα από όλα να κατανοήσουμε την ιδέα της συλλογικότητας και της ομάδας και όταν
μας γίνει αντιληπτό αυτό ας προχωρήσουμε όλοι μαζί σε οποιοδήποτε σύλλογο.
Το να λειτουργούμε ατομικά εκτός από το εγώ μας δεν καταφέρνουμε τίποτα άλλο. Κοιτάτε εδώ μέσα στο petbirds τι γίνετε.
Όλοι μας δεν λειτουργούμε σαν ομάδα; Όλοι μας δεν προσφέρουμε βοήθεια και γνώση; Όλοι μας δεν έχουμε βοηθηθεί σε κάτι;
Τα δώρα δεν είναι πάντοτε υλικά.
Προσωπικά είμαι νέος σε ένα σύλλογο και ένας από τους λόγους που γράφτηκα είναι για να προσφέρω και εγώ στο σύνολο και
συνάμα να ακούσω και να δεκτω . Τώρα αν σε οποιοδήποτε σύλλογο υπάρχουν και τα "κακώς κείμενα" ας προσπαθήσουμε να τα
αλλάξουμε.
Αυτές τις ιδέες θα ήθελα να μεταδώσουν οι παλαιότεροι στους νεότερους δίνοντας τους το χώρο και την γνώση για να προχωρήσουμε.
 
Προσωπικά είμαι νέος σε ένα σύλλογο και ένας από τους λόγους που γράφτηκα είναι για να προσφέρω και εγώ στο σύνολο και
συνάμα να ακούσω και να δεκτω

Μα αυτος ειναι κ ο σκοπος Παναγιωτη εντασεσε σε ενα κοινωνικο συνολο που εχει τα ιδια ενδιαφεροντα με εσενα και απο εκει κ περα παιρνης κ δινης, κυτο ειναι κ ο ορισμος ας πουμε της εξελιξης η ανταλαγη αποψεων με σκοπο την καλυτερευση σε αυτο που κανουμε
 
Back
Top