Γενικά Τα δώρα των συλλόγων

Αυτό που δε λαμβάνετε υπόψιν είναι ότι για να ''δώσεις'' πρέπει να έχεις κάτι να δώσεις (εκτός από λεφτά για συνδρομή και δαχτυλίδια) και για να ''πάρεις'' πρέπει να υπάρχουν πολλοί που θα έχουν κάτι να ''δώσουν''.

Θέλω να πω δηλαδή ότι μη νομίζετε ότι επειδή κάποιος είναι σε σύλλογο ή βγάζει πολλά πουλιά είναι αναγκαστικά και ''πηγή γνώσης''. Έχω κάνει συζητήσεις με μέλη συλλόγων (και με διακρίσεις κιόλας) που δεν ξέρουν πιο πολλά απ'ότι ένας random πετσοπάς ή ο μέσος χομπίστας. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι στην εκδήλωση ενός Συλλόγου μου έλεγε ένας (ο οποίος παίρνει 100+ δαχτυλίδια btw) ότι τα Τιμπράντο παίρνουν το 75% των γονιδίων από το αρσενικό ας πούμε. Και γενικά κυκλοφορούν μπόλικες κοτσάνες γύρω από την εκτροφή.

Γενικά να ξέρετε πως όταν σε μια δραστηριότητα εμπλέκονται οι όροι (που θεωρητικά μια χαρά είναι) ''διοικητικά συμβούλια'', ''εκλογές'', ''συνδρομές'','' ομοσπονδίες'', ''αγοραπωλησίες'' κτλ ένα μεγάλο μέρος της αθωότητας του χόμπι χάνεται. Και όσο περισσότερα μέλη υπάρχουν σε ένα σύλλογο τόσο πιο δύσκολο είναι να αποτραπούν κάποια κακώς κείμενα ή έστω να διατηρηθεί ένα ''επίπεδο'' εκτροφής.

Κατά τη γνώμη μου οι Σύλλογοι (σε κάθε χόμπι) θα έπρεπε να είναι μικρές ομάδες ατόμων χωρίς προέδρους κτλ και απλά να αλληλοβοηθούνταν σε σχέση με το αντικείμενο ασχολίας τους. Καλύτερα 100 σύλλογοι με 20 μέλη παρά 20 σύλλογοι με 100 μέλη.
 
Back
Top