Αναπαραγωγή Τα ζεμπράκια μου γέννησαν, χρειάζομαι την βοήθεια σας

Ευχαριστώ!
Όντως είναι πολύ όμορφα!
Να σας ρωτήσω τώρα και κάτι άλλο επειδή τα ζεμπράκια μου όταν τα πήρα γέννησαν ακριβώς μετά απο δέκα μέρες χωρίς να τα έχω δεί να ζευγαρώνουν υπάρχει περίπτωσει να ήταν ζευγαρωμένο απ'το πετ σοπ;
Επίσης μέσα στη φωλιά υπήρχαν και δύο αυγά κούφια (τα πέταξα)...
 
Kαλησπέρα!
Έχει δύο βδομάδες τώρα που τα μωρά βγήκαν απ'τη φωλιά και τα ταϊζουν ακόμη οι γονείς τους, πότε μπορώ να τα χωρίσω απο τους γονείς; Πώς θα μαθουν να τρώνε μόνα τους; και πότε θα ξεχωρίζουν αν είναι αρσενικά ή θηλυκά;
Υ. Γ ελπίζω να μη κουράζω με τις ερωτήσεις μου!
 
Εφόσον ταίζονται ακόμα από τους γονείς δεν τα χωρίζεις. Κάποια στιγμή από μόνα τους θα ξεκινήσουν να τρώνε τους σπόρους και ταυτόχρονα θα ταίζονται και σιγά σιγά θα δεις ότι τρώνε μόνα τους. Όταν πλέον πάψουν οι γονείς να τα ταίζουν, μπορείς να τα βάλεις σε άλλο κλουβί.
Όταν ολοκληρωθεί το πτέρωμα, θα φανεί το φύλο τους.
Να σου ζήσουν !
 
Καλησπέρα! Τα μωρά ζεμπράκια τα χώρισα εδώ και μία εβδομάδα απο τους γονείς τους και τα πάνε μια χαρά...
Θα ανεβάσω και φωτογραφίες κάποια στιγμή στις παρουσιάσεις!
Αυτό που κατάλαβα απ'ολη αυτή την ιστόρία με την αναπαραγωγή τους είναι: τζάμπα το άνγχος αν τα πουλάκια έχουν ότι χρειάζονται τότε είναι απίθανο να υπάρξει πρόβλημα τα δικά μου μέχρι και σεισμό ζήσανε ενώ είχανε αυγά και δεν είχανε πρόβλημα!
 
Πολύ ευχάριστα νέα, να σου ζήσουν !
Το θέμα Βασίλη μου είναι τι εννοούν κάποιοι με αυτό το "ό,τι χρειάζονται". Γιατί πολλοί νομίζουν φωλιά και νήμα. Ενώ εκτός απ' αυτό πρωταρχικό ρόλο παίζει η καλή και ποικίλη διατροφή, η καθαριότητα, οι ήρεμες συνθήκες κτλ.
Γεγονός είναι ότι ως πουλάκια με μικρό προσδόκιμο διάρκειας ζωής, γεννούν συχνά και αρκετά αυγά.
Δεν είναι όμως πάντα εύκολη μια γέννα. Να νιώθεις τυχερός γιατί είσαι :)
 
Back
Top