Αναπαραγωγή Τα καναρίνια μαλώνουν ή πυρώσανε;

padelisnanos

PB Member
Εγγραφή
24 Ιαν 2009
Μηνύματα
73
Πόλη
Περιστέρι
Καλησπέρα σε όλους. Λοιπόν να με συγχωρείτε αν τοποθετώ σε λάθος θέμα πιθανόν αλλά δεν ήμουν σίγουρος σε ποιο topic να γράψω την απορεία μου. Έχω ένα ζευγαράκι σε ζευγαρωστρα εδώ κ 10 μέρες ΜΕ χωρισμα. Από την πρώτη μέρα βάζω κάθε δεύτερη μέρα αυγο βρασμένο και ή πράσινο μήλο ή μαρούλι συν τους σπόρους που είναι συνέχεια στις αριστερά. Αυτά έχουν ξεκινήσει από προχθές και έρχονται φτερουγίζοντας στο χώρισμα και κράζουν σαν παπαγαλακια ωστόσο το πρωί πάντα είναι δίπλα δίπλα... Η ερώτηση είναι η εξής.. μαλώνουν ή πυρωσανε; Τα έχω στην κουζίνα πάνω από τα ντουλάπια δλδ με πολύ καλό φωτισμό από την μέρα και θερμοκρασία σπιτιού υπόψιν... Δώστε τα φώτα σας φίλοι μου!
 
Αν κράζουν, μαλώνουν.
Η κουζίνα ειναι το πλεον ακατάλληλο μέρος για να τα εχεις. Άλλαξέ τα χώρο άμεσα. Πρόκειται για το πιο επικίνδυνο δωματιο σε ενα σπίτι. Π.χ. ένα σκεύος τεφαλ αρκεί για να επιφέρει τον θάνατο τους σε λίγα λεπτά.
 
Μαλλον μαλωνουν. Οταν ειναι ετοιμα για ζευγαρωμα ακομα κ απο το χωρισμα θα τα δεις να ταιζη το ενα το αλλο κ θα αρχιση το αρσενικο πιο εντονο πηγαινε ελα μες το κλουβι κ επισης το θυληκο να του κανη σκερτσα.Ασε τα λιγες μερες ακομα με χωρισμα
 
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις θα τα βγάλω τα Σάββατο από την κουζίνα όσο γ το χώρισμα το έβαλα μόλις ξανα...
 
Παντελή, αν μαγειρεύετε στην κουζίνα τα πουλιά πρέπει να βγουν τώρα.
Δεν είχα καταλάβει ότι είχες βγάλει το χώρισμα. Νόμιζα ότι μάλωναν μέσα από τα κάγκελα. Έχεις βάλει και φωλιά; Πρόσεξε λίγο, διότι τα καναρίνια άπαξ και φτιάξουν φωλιά, τότε ενδεχομένως με αλλαγή περιβάλλοντος, να την αγνοήσουν και κάνουν τα αυγά όπου αλλού μπορείς να διανοηθείς. Γενικά στη φάση της αναπαραγωγής, δεν μετακινούμε το κλουβί (αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για τον οποίο θα πρέπει άμεσα να επιλέξεις ένα άλλο μέρος του σπιτιού), ούτε και πολλά αντικείμενα που βρίσκονται στον γύρω από το κλουβί χώρο. Διάβασε αν θέλεις εδώ
 
Είναι λάθος η τακτική να βάζουμε το αρσενικό καναρίνι μαζί με το θηλυκό και να ζευγαρώσουν όποτε αυτά "γίνουν" έτοιμα...
Βάζοντας δυο ανέτοιμα αναπαραγωγικά πουλιά του αντίθετου φύλλου στο ίδιο κλουβί με στόχο να τα ζευγαρώσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται τότε μπορώ να πω πως χάνουμε τόσο σε χρόνο όσο και σε αναπαραγωγικά αποτελέσματα.
Τα πουλιά αρχικά θα μαλώνουν ώστε να καταταγούν ιεραρχικά... Ποιος θα είναι πρώτος και ποιος δεύτερος και αυτό τους στερεί αρχικά την τροφή που χρειάζονται αλλά και την ηρεμία που προηγείται των ορμονικών αναπαραγωγικών "ρυθμίσεων".
Συνάμα ένα "μαλωμένο" ζευγάρι πουλιών μόνο όταν παρουσιαστεί "γονεϊκή ανάγκη" θα ζευγαρώσει.
Έτσι όμως έχει πολλές πιθανότητες να ζευγαρώσει αλλά χωρίς ποτέ να γίνει ζευγάρι με θανάσιμες για τους νεοσσούς επιπτώσεις.
Αν τα δύο πουλιά βρίσκονται σε διαφορετικό κλουβί.. είτε σε κοινό με χώρισμα... είναι απείρως καλύτερο σε όλους τους τομείς...
Καλά είναι να θυμόμαστε πως ζευγαρώνουμε τα πουλιά που θέλουν να ζευγαρώσουν αυτά κι όχι επειδή το θέλουμε εμείς.
 
Διαβάζω με ενδιαφέρον όλες τις απαντήσεις και σας ευχαριστώ που έχετε αφιερώσει χρόνο. Πρέπει να σας πω λοιπόν ότι τα πουλιά θα μεταφερθούν το Σάββατο κιόλας. Στο επόμενο τώρα misalouris Δεν τα έβαλα κάνοντας του κεφαλιού μου απλά τα έβλεπα μέρες που ήταν Συνέχεια κοντά στο χώρισμα πρωί βράδυ και όταν είχε φως την ημέρα φτερουγίζαν κ τα δύο πάνω στο χώρισμα κ δεν καταλάβαινα τι είναι αυτό που κάνουν (μαλωμα ή πυρωμα) γι αυτό ρώτησα. Εννοείται ξαναεκανα το χώρισμα χθες βράδυ βασιζόμενος στα σχόλια παραπάνω. Γνκ είχαμε καναρινια και στο εξοχικό και στην Αθήνα πάνω από 50 και ζευγαρωναμε όλο το χρόνο απλά εδώ μέσα συναντώ διαβάζοντας γνώσεις που δεν ήξερα καν..
 
Τα ζευγαρωματα όλον τον χρόνο δεν ειναι καλό για την υγεία και την ευζωία τους. Το οτι δεν τα μετέφερες απο την κουζίνα ήδη, επισης δεν μου φαίνεται καλό δείγμα για τη φροντίδα τους, εκτος πια κι αν η κουζίνα δεν χρησιμοποιείται για μαγείρεμα. Τέλος, το οτι δεν μπήκες στον κόπο να μας πεις αν η κουζίνα χρησιμοποιείται ή όχι, επισης δεν μου φαίνεται θετικό ώστε να προάγει ας πουμε την επικοινωνία.
Ευχαρίστως να σε βοηθήσουμε και να σε κατευθύνουμε όσο γίνεται, αλλά κι εσυ απο πλευράς σου ειτε θα πρεπει να κάνεις αυτά που ειναι σωστά ειτε τουλάχιστον να μας ενημερώνεις για τις δυσκολίες η ακόμα και για τις επιφυλάξεις σου, ώστε να ξέρουμε κι εμείς, (ας μιλήσω για τον εαυτόν μου καλύτερα) ώστε να γνωρίζω λοιπόν κι ο ίδιος, στο βαθμό του δυνατού φυσικά, ότι δεν τα γράφω στον βρόντο.:)
 
Τα ζευγαρωματα όλον τον χρόνο δεν ειναι καλό για την υγεία και την ευζωία τους.

Δυστυχώς η κουζίνα χρησιμοποιείται κανονικά... έχω σκοπό εν κατακλείδι να αγοράσω κλούβα για το μπαλκόνι αλλά πρέπει να δω πως θα γίνει να μπει Προστασία έξω για τα αρπαχτικά. Έχω χάσει πουλιά αρκετά στο παρελθόν έτσι μέσα στην πόλη κυρίως οπότε γι αυτό κ λέω ότι θα τα βγάλω από κουζίνα το Σάββατο κ δεν το κάνω άμεσα. Όπως και να χει και πάλι ευχαριστώ πολύ για την απάντηση ianos !

Επίσης και σημαντικό το όλο τον χρόνο είναι λάθος εννοούσα κάθε χρόνο (τα είχαμε σε εξωτερικό χώρο οπότε τα ζευγαρωματα γίνονταν στην εποχή τους).
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Παντελή, τα ζευγαρωματα είθισται να γίνονται σε ζευγαρωστρες. Όχι οτι δεν μπορούν να γίνουν και σε κλούβα, αρκεί να εχει κανεις ενα ζευγάρι, διαφορετικά μέσα στην κλούβα δεν μπορει κάποιες να γνωρίζει ποιος ειναι ο πατέρας του καθε νεοσσού και επιπροσθετα συχνα γίνονται μαχες μεταξυ αρσενικών πουλιων ή καταστροφές φωλιών απο θηλυκά.
Εφόσον ειναι να φτιάξεις, παρεις προστασία, κάνε έναν υπολογισμό για να ξέρεις το τμημα που θα πρεπει να καλύψεις, με την προοπτική οτι θα χρειαστείς χώρο και για τους νεοσσούς όταν θα μεγαλώσουν.
Καλές ζευγαρωστρες, εύχρηστες και οικονομικές ειναι αυτές : https://www.pet4u.gr/pet-camelot-9672.html.
 
Σε αυτήν τα έχω τώρα ολοιδια και σκεφτόμουν να πάρω ένα σταντ που μπορείς να βάλεις την μια πάνω στην άλλη και να πάρω άλλη μια.. Τι λες ianos ;
 
Σε αυτήν τα έχω τώρα ολοιδια και σκεφτόμουν να πάρω ένα σταντ που μπορείς να βάλεις την μια πάνω στην άλλη και να πάρω άλλη μια.. Τι λες ianos ;
Θα μπορούσες ίσως να το κανεις κι αυτο ή να παρεις αναλόγως με τα οικονομικά σου την τριπλή ζευγαρωστρα που ειναι 90 cm και να την εχεις και σαν κλούβα πτήσης.
Αλλά αν παρεις ίδια, εχε υπόψη σου οτι αυτές κουμπώνουν η μια πάνω στην άλλη αλλά χρειάζεσαι βίδες γάμμα με ούπα στον τοίχο ώστε να ειναι σταθερές.
Όπως κα να χει όμως, τα κλουβιά θα χρειαστούν προστασία απο τα αρπακτικά, σε απόσταση τουλάχιστον 10 πόντων περιμετρικά των κλουβιών, και με κατι που να μην λυγίζει εύκολα, πχ κουνελόσυρμα, και στο πάνω τμημα της προστασίας να μην μπορούν να κάθονται άγρια πουλιά, διότι θα μεταφερθούν μικρόβια στα δικά σου.
 
Στο επόμενο τώρα misalouris Δεν τα έβαλα κάνοντας του κεφαλιού μου
Απάντησα γενικότερα και όχι με επικριτικό για σένα τρόπο...
Και το έκανα γιατί θα μας διαβάζουν στο μέλλον και άλλοι με παρόμοιες καταστάσεις και πρέπει να αποφύγουν παρόμοια λάθη.
 
Απάντησα γενικότερα και όχι με επικριτικό για σένα τρόπο...
Και το έκανα γιατί θα μας διαβάζουν στο μέλλον και άλλοι με παρόμοιες καταστάσεις και πρέπει να αποφύγουν παρόμοια λάθη.

Καλοδεχούμενο το σχόλιο δεν το είπα κάπως απλά είναι γραπτός λόγος και παρεξηγήθηκε. Πάντως πολύ προβληματίστηκα ρε γαμώτο αυτά με το χώρισμα είναι συνέχεια δίπλα και κάνουν κάτι μικρά κελαηδηματακια και καπακι όταν έβγαλα το χώρισμα ξεκίνησαν να κάνουν σαν παπαγαλακια (κράξιμο Όχι κελαηδημα) και φουλ φτερούγισμα.
 
Φωλιά και νήμα εχεις βάλει στη μεριά του θηλυκού;
Γεια σου φίλε μου, Ναι έβαλα απο οταν εβγαλα το χωρισμα αλλά παρατήρησα χθες ότι της έριχνε πολύ κυνήγι και αυτά που είπα παραπάνω. Ε και έβαλα το χώρισμα ξανα
 
Ασ'τα με το χωρισμα, βάλε φωλιά και νήμα στο θηλυκό και συνέχισε Καλή διατροφή. Μόλις δεις να ξεκινήσει να κάνει φωλιά το θηλυκό βγάλε το χώρισμα και ασ'τα στην ησυχία τους.
Δεν είναι και το πιο παράξενο πράγμα του κόσμου να καυγαδιζει το ζευγάρι αλλά και να ζευγαρωνει κανονικά. Προσωπικά το έχω δει αρκετές φορές.
 
Ε κάπου χάθηκα και δεν κατάλαβα τι ακριβώς παίζει με τη θέση.

Ας περιμένει τότε μέχρι το Σάββατο και ας κάνει μετά αυτά που είπα. Αν και δε νομίζω και να κάνει φωλιά και να την παρατήσει μετά λόγω αλλαγής θέσης. Θα είναι τέρμα ατυχία.
 
Back
Top