Αναπαραγωγή Τα καναρίνια μαλώνουν ή πυρώσανε;

Ααα μάλιστα δεν το γνώριζα...

Και να έχεις πάντα κατά νου ότι αυτά που σου λέμε είναι οι γενικές γραμμές. Εσύ είσαι αυτός που τα βλέπεις καθημερινά τα πουλάκια και σε κάθε περίπτωση πρέπει να ενεργείς σύμφωνα και με την κρίση σου.

Αν για παράδειγμα τα δεις σε κάποια φάση να ξεπουπουλιάζονται και να ματώνουν ξέρω γω από το μάλωμα, προφανώς και θα τα χωρίσεις ασχέτως τι σου έχουμε πει εμείς.

Καλημέρες σε όλους. Μια μικρή παρατήρηση που έκανα σήμερα το πρωί θα μοιραστώ μαζί σας και αν κάποιος γνωρίζει κάτι και δεν του κάνει κόπος ασ πει μια γνώμη. Λοιπόν το πρωί πριν φύγω για το γραφείο σε κάποια στιγμή που έτρωγα ενώ τα πουλάκια κλασικά έκαναν τσίου τσίου και όλα ήταν καλά.. έβαλα από το YouTube ένα βίντεο με κελάηδημα από καναρίνι (το εν λόγο άκουσμα τους το βάζω συχνά πυκνά και ο αρσενικός προσπαθεί και κάνει Όχι συχνά νέους ήχους). Μόλις άκουσαν το κελάηδημα ξεκίνησαν να κάνουν σαν τρέλα πέρα δώθε και ο αρσενικός αφού κοίταγε την θυληκια έβαζε τα φτερά κάτω και άνοιγε το στόμα μετά έκανε μαρς στο χώρισμα και το ίδιο και η θυληκια κ μετά η εικόνα ήταν να φτερουγιζουν και τα δύο στο χώρισμα και να ανταλλάσουν τσιμπιες... (έτσι το κατάλαβα σαν κουτουλιες με τα ραμφη).. Ε σταμάτησα το κελάηδημα και ηρέμησαν... Να σημειώσω ήταν η πρώτη φορά που είδα τέτοια συμπεριφορά μετά το χώρισμα που έκανα τις προάλλες.

Υ. Γ. Παιδιά η κλούβα θα γίνει τέλεια χθες έκανα το σχέδιο λ πιστεύω θα γίνει τέλεια. Δν βλέπω όμως να τελειώνω το Σάββατο μάλλον από εβδομάδα θα τελειώσει έχει δουλίτσα. Αυτααα σόρρυ αν σας ζαλισα πρωί πρωί.

Το πιο πιθανος ειναι παντελη οτι ακομα δεν ταχουν βρει μεταξυ τους, μην ανυσυχεις τον αλλον μηνα θα στρωσουν ολα μεταξυ τους.

Να κάνω μια κουτή ερώτηση, ειναι σίγουρα ζευγάρι, αρσενικό-θηλυκό?
Κι εγώ αναρωτήθηκα το ιδιο. Να κατεβάζει τα φτερά και να κελαηδά σαν τρελός ειναι συμπεριφορά ζευγαρώματος, αλλά να κάνουν έφοδο επιθετική;

zouzounel ianos Ρε παιδιά γι αυτό το έγραψα περισσότερο γτ από τα λίγα που γνωρίζω αυτό που κάνει ο αρσενικός είναι συμπεριφορά πυρωματος αν μπορώ να το πω αλλά το υπόλοιπο δν κολλάει

Εντάξει Παντελή το έχουμε καταλάβει, αλλά είναι διαφορετικά να μας το περιγράφεις και διαφορετικό να το βλέπουμε. Υπάρχει λοιπόν η δυνατότητα να το τραβήξεις βίντεο και να το ποστ άρεις;

Επίσης εγώ με το να τα φυσήξω δεν τα καταλαβαίνω το φύλο τους το μόνο που έχω δει με σιγουριά είναι ότι όταν τα κράτησα στα χέρια ανάσκελα η θυληκια έκανε προς τα κάτω την ουρά ενώ ο αρσενικός (ανάσκελα κρατημένος στη χούφτα και αυτός) την έκανε προς τα πάνω (σαν να πήγαινε να καλύψει την περιοχη του)

ianos έχω ένα βίντεο από το Σάββατο που είχα κατεβάσει το κλουβί για να το καθαρίσω αλλά είναι μεγάλο σε mb κ δεν μπορώ να το ποστάρω. Το βιντεο ειναι μόνο λίγα δευτερόλεπτα και είναι κομμένο την στιγμή αυτή (απο εκεί πήρα θάρρος και έβγαλα τότε το χώρισμα)

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δες αυτό το θέμα, ίσως σε βοηθήσει:
https://community.petbirds.gr/threads/Το-καναρίνι-μου-είναι-αρσενικό-ή-θηλυκό.17712/

Επίσης με βοηθησε κι αυτή η φωτο που βρηκα στο νετ:
full

Επίσης εγώ με το να τα φυσήξω δεν τα καταλαβαίνω το φύλο τους το μόνο που έχω δει με σιγουριά είναι ότι όταν τα κράτησα στα χέρια ανάσκελα η θυληκια έκανε προς τα κάτω την ουρά ενώ ο αρσενικός (ανάσκελα κρατημένος στη χούφτα και αυτός) την έκανε προς τα πάνω (σαν να πήγαινε να καλύψει την περιοχη του)

ianos έχω ένα βίντεο από το Σάββατο που είχα κατεβάσει το κλουβί για να το καθαρίσω αλλά είναι μεγάλο σε mb κ δεν μπορώ να το ποστάρω. Το βιντεο ειναι μόνο λίγα δευτερόλεπτα και είναι κομμένο την στιγμή αυτή (απο εκεί πήρα θάρρος και έβγαλα τότε το χώρισμα)

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
ianos :)

Έχεις δύο πανέμορφα καναρίνια. Από τη μικρή διάρκεια του βίντεο που παρακολούθησα βλέπω μια επίθεση. Αν αυτό συμβαίνει αρκετές φορές μέσα στη μέρα έχεις δύο ανέτοιμα πουλιά για αναπαραγωγή. Εγώ θα έβαζα το μη διαφανές χώρισμα για κάποιο διάστημα, ώστε να μη βλέπονται.
Από το βίντεο δεν είναι δυνατόν να καταλάβουμε αν πρόκειται για λευκά κυρίαρχα ή για λευκά υπολειπόμενα.
Αν πρόκειται για δύο λευκά κυρίαρχα θα πρέπει να ξανασκεφτείς αυτό το ζευγάρωμα, διότι υπάρχει θνησιμότητα νεοσσών. Σου παραθέτω προς ενημέρωση το σχετικό άρθρο για τα λευκά καναρίνια https://community.petbirds.gr/threads/Τα-λευκά-καναρίνια.24936/.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.. Όσο για το δεύτερο σκέλος είναι υπολειπόμενα και όχι κυρίαρχα το έχω διαβάσει ήδη το άρθρο γτ μέρες πριν μου τράβηξε το ενδιαφέρον

Θα ακολουθήσω την προτροπή σας όσο για την διατροφή έχω ξεκινήσει από όταν τα πήρα πριν από χοντρικά 15 μέρες. Ωστόσο βρε παιδιά μετά από πόσο καιρό να δοκιμάσω ξανα;

Βγαλε φωτο την κοιλια απο κατω για να δουμε σίγουρα αν ειναι αρσενικο και θηλυκό. Βαλε λιγο νερο και κανε δεξια και αριστερα τα φτερα ετσι ωστε να μπορούμε να δούμε. Ισως να είναι ένα ζευγάρι που δεν ειναι έτοιμο ή δυο αρσενικά (στο βίντεο φαίνονται οτι μαλώνουν). Αν είναι ζευγάρι τοτε βάλε χώρισμα που να μην βλέπονται μέχρι να τα βγαλεις έξω στο μπαλκόνι. Ειναι το πι σημαντικό κομμάτι αυτο. Δηλαδή να φυγουν αμεσα απο την κουζίνα.

Διαβάζοντας το θέμα, η απορία που ήρθε στο μυαλό μου είναι η εξής... Διατροφική προετοιμασία σκέφτεσαι να ακολουθήσεις;

Προσωπικά θεωρώ πως το ζευγάρι δεν έχει ταιριάξει γιατί πολύ απλά είναι πάα πολύ νωρίς και τα πουλιά ανέτοιμα. Διάβασε διάφορα θέματα μέσα στο φόρουμ φτιάξε μια διατροφή για ένα μήνα και τέλη Μαρτίου μπορεί να βλέπεις άλλη πουλιά με άλλες συμπεριφορές.

Μέχρι τότε υπομονή. Είναι πολύ νωρίς ακόμα και είναι πολύ χειρότερο να βιαστείς γιατί έτσι τα καναρίνια δε θα ταιριάξουν ποτέ.

Back