Αναπαραγωγή Τα καναρίνια μου ζευγαρώνουν συνεχώς

ειναι κλουβί με συρτάρι
αλλά για πες μου, γιατί αυτή τη λεπτομέρεια δεν την ξέρω, δεν θα έπρεπε να ειναι πανω από τη σχάρα;

οχι γιατι ο σκοπος που υπαρχει η σχαρα ειναι για να μην ερχονται σε επαφη τα πουλια με τα περιττωματα τους! Εαν το τοποθετεις απο πανω ειναι ανθυγιεινο:)

και μια αλλη φιλικη συμβουλη προσοχη με το βρακι! 🙂βρακι εννοω αυτο που το βαζεις για να μην πεφτουν σπορια
 
Το μικρότερο ειναι αυτό πισω πισω αριστερα στη φωτογραφία.
Το κατάλαβα γλυκό μου κορίτσι γι αυτό σου λέω δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία. :) Αν με τα χέρια σου το βάζεις πάνω πάνω από τα αδελφάκια του τότε δε θα το πατήσουν τα υπόλοιπα. Αν και η διαφορά μεγέθους δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να υπάρχει φόβος να ποδοπατηθεί.

το μεγαλύτερο ήταν δραστηριο, κουνιόταν και τεντωνε τα ποδαράκια του, πιέζοντας το καυμενο το μικρούλι κάτω κάτω. Εχει μεγαλωσει πολύ σε σχεση με τα άλλα.
Όποιο ζητάει πιο πολύ αυτό θα ταίσουν. Και άρα αυτό θα μεγαλώσει πιο γρήγορα. Δεν πειράζει και τα υπόλοιπα ταίζονται. Αφού ταίζουν και οι 2 γονείς θα τα καταφέρουν να αναθρέψουν 5 μικρά.

για πες και για το βρακί
Πολλές φορές παίζουν το τσιμπάνε κτλ και επειδή είναι πλαστικό μπορεί να το φάνε ή δε ξέρω και εγώ τι. Ποτέ δεν χρησιμοποίησα.
 
Εγώ παρακουλουθώ εδώ και μέρες το θέμα χωρίς να απαντώ, αλλά θέλω να πω πως περιμένω με μεγάλη αγωνία να δω τι πουλάκια θα βγουν, μιας και ο πατέρας δεν είναι ένα οποιοδήποτε κοινό καναρίνι... @zouzounel Μην αγχώνεσαι, όλα πάνε πολύ καλά από ότι βλέπω και μάλλον θα δημιουργήσεις και νέα ράτσα!:D
Υ. Γ. Εάν γεμίσεις με μικρά με τον καιρό και δεν έχεις που να τα δώσεις, εδώ είμαι, περιμένω...😛
 
Και τι είναι βρε Γιώργο μας; 😛


Και εγώ και εγώ! :D
Δεν είπα πως δεν είναι κοινό. Απλά είναι πολύ ιδιαίτερος (με κόκκινη χρωστική κιόλας θα γίνει κούκλος).
Το σκέφτηκες και εσύ ε Αλίκη; Λες μήπως είναι καμία καινούρια ράτσα;
 
To αρσενικό κατάγεται φυσικά απο κάποιο κόκκινο λιποχρωμικό που όπως πολλές φορές συμβαίνει έχει μπει ζευγάρι με κάποιο πουλάκι μελανίνης. "Μετετράπει" ☹ λοιπόν σε ένα παρδαλό-κοινό πουλάκι και ήδη έδωσε τρία απο τα πέντε νεαρά με περιοχές μελανίνης. Τα δυό απο τα μικρά που φαίνεται να είναι καθαρά, αν τελικά δεν δείξουν καθόλου σκούρες περιοχές θα είναι πουλάκια που λέμε μωσαικά ενδιάμεσα. Δηλαδή λιποχρωμικά μωσαικού με μεγάλη διασπορά λιποχρώματος. Φυσικά θα κληρονομήσουν τον κόκκινο παράγοντα και αν πάρουν χρωστική, εστω και αργότερα, θα το δείξουν.
 
Το σκέφτηκες και εσύ ε Αλίκη; Λες μήπως είναι καμία καινούρια ράτσα;
Καινούργια ράτσα όχι, αλλά θεωρώ πως θα μοιάζουν πολύ στο δικό μου μικρό που μοιάζει με συνδυασμό μωσαικού και κίτρινου: https://community.petbirds.gr/threads/Αναπαραγωγή-Απόλλωνας-Αρετούσα-2016.28389/page-4#post-369144 . 😉 Αλλά ας μην χαλάμε άλλο το θέμα θα μας κράξουν! 😛
 
Λοιπον εχθές το βραδυ πήγα να μετακινήσω το μικρούλι και η φωλιά ήταν χάλια, οπότε τα εβγαλα τα μικρά και καθάρισα. Περιέργως μέσα στην τσόχα δε βρήκα περιττώματα, μονο περιμετρικά και κυρίως στις γωνίες. Μερικά από τα πουλάκια έχουν πάνω τους σημάδια από κουτσουλιές, τι να κάνω, να τα καθαρίσω; Μάλιστα ένα είχε στο ένα μάτι (το δεξί ήταν κανονικά ανοιχτό και το αριστερό κλειστό με την κουτσουλιά επάνω), το καθάρισα με γάζα, όπως εκανα και στα παιδιά μου όταν ήταν μωρά, ελπίζω να μην εκανα λάθος.

Επ' ευκαιρία εβγαλα και φωτο, μου κανει εντύπωση πώς σε δυο μέρες έχουν αλλάξει τόσο:

[URL=http://s58.photobucket.com/user/zouzounel_original/media/canaries/DSC_4638_zpsjedndiji.jpg.html][/URL]

Αυτός ο μικρούλης εγινε ο αγαπημένος της κόρης μου, κυνηγούσε το χερι της να κρυφτεί από κάτω:


[URL=http://s58.photobucket.com/user/zouzounel_original/media/canaries/DSC_4639_zpsnkqxwnwj.jpg.html][/URL]
https://[URL=http://s58.photobucket...canaries/DSC_4639_zpsnkqxwnwj.jpg[/IMG][/URL]
Υπάρχει περίπτωση με κάποιο τρόπο να μας μαθουν; Ξερω, δεν ειναι παπαγάλοι να κάθονται στον ώμο μας, αλλά τουλάχιστον να μην ειναι τόσο φοβικά.

Το πρωί που κοίταξα τη φωλιά, το μικρό πάλι χωμένο στο βάθος ήταν! ☹
 
Πάνω στα μικρά δεν πρέπει να κάνεις τίποτε.
Αφού άλλαξες τη φωλιά (τσόχα κλπ) θα κινηθούν όπως πρέπει..
Με τη γάζα και το ίδιο απαλά να καθαρίσεις και τα ράμφη τους... σε κάποια είναι περισσότερο από "αρκετή" η κουτσουλιά...
Υπάρχει περίπτωση με κάποιο τρόπο να μας μαθουν;
Σιγά σιγά... με τη φυσική μας παρουσία κοντά τους εξοικειώνονται και χαλαρώνουν...
Θέλει όμως πολύ χρόνο για κάτι τέτοιο..
μου κανει εντύπωση πώς σε δυο μέρες έχουν αλλάξει τόσο
Αν σκεφτείς πως σε μια βδομάδα θα είναι σχεδόν ανεξάρτητα.. Δε θα 'πρεπε να σε τρομάζουν αυτές οι αλλαγές.
Να σου ζήσουν.
 
Νομίζω ότι πολυ σωστά εχεις πράξει μεχρι τωρα.
Ναι, υπαρχει σημαντική πιθανότητα τωρα που ειναι μικρά, να εξοικειωθούν περισσότερο μαζί σας και να μην φοβούνται τόσο πολύ. Για πλήρη όμως εξοικείωση και άνεση μεταξύ σας, θα πρεπει να προσπαθήσετε πολυ κι επι μακρόν και με αποτελέσματα εξαρτημένα και απο το χαρακτήρα του καθε πουλιού.
 
Με τη γάζα και το ίδιο απαλά να καθαρίσεις και τα ράμφη τους... σε κάποια είναι περισσότερο από "αρκετή" η κουτσουλιά...

Πράγματι, ξέχασα να πω και γι αυτό, στο μωρό που καθαρισα το μάτι, προσπαθησα να του καθαρίσω και το ράμφος, αλλά δεν μπορούσα, ήταν αρκετά σκληρο το υλικό... Κουτσουλιές είναι; Νόμιζα από το τάισμα! Να επιμείνω δηλαδή;
 
Να επιμείνω δηλαδή
Ασφαλώς και όχι.
Είναι μαλακό και ευαίσθητο το ράμφος τους ακόμη.
Όσα φύγανε... Φύγανε...
Τα υπόλοιπα σιγά - σιγά και με το μαλακό..
 
Καλά έκανες και τα καθάρισες. Απλά΄μου κάνει εντύπωση που είχαν πάνω τους κουτσουλιές. Μάλλον είναι πολλά γι αυτό... Παρατήρησε τα και αν πάλι τα δεις σε μαύρο χάλι ανέβασέ μας μια φώτο να τα δούμε. Μήπως καταλάβουμε κάτι παραπάνω!

Να σας ζήσουν τα μικρούλια! Μεγαλώνουν γρήγορα με τους καλούς γονείς που έχουν!

Το πρωί που κοίταξα τη φωλιά, το μικρό πάλι χωμένο στο βάθος ήταν! ☹
Αφού τα παρατηρείς συχνά και αφού οι γονείς δεν ενοχλούνται βάζε το μιρκό πάνω πάνω! 😉 Αν και απ ότι βλέπω πλέον έχουν όλα το ίδιο μέγεθος άρα δεν κινδυνεύει! Όποτε άστα μην τα ενοχλείς.
 
Λησμόνησα να γράψω πως αυτό πρέπει να είναι και το τελευταίο καθάρισμα της φωλιάς...
Αν προσπαθήσεις να κάνεις το ίδιο μετά από 2-3 μέρες θα πεταχτούν από τη φωλιά μόνα τους και δε θα επιστρέψουν σ΄ αυτή. Θα είναι πρόωρη η έξοδός τους ίσως να κινδυνέψει και η ζωή τους.
Επειδή δεν γνωρίζουμε πια μέρα θα συμβεί αυτό (μπορεί και αύριο ή να υπάρχουν 2-3 μέρες περιθώριο) θα σου συνιστούσα να μην ξαναβάλεις χέρι στη φωλιά...
Και επικύνδυνο είναι αλλά και εξαγριώνονται τα μικρά...
Η φωλιά γι' αυτά είναι και κρυψώνα...
Όσα καθάρισες - καθάρισες.
 
Δλδ να μην αποπειραθώ να καθαρίσω ράμφη σήμερα...
Η πίεση που ασκούμε στα μικρά είναι μεγάλη...
Χρονικά δεν είναι ο κατάλληλος καιρός για να βάζεις τακτικά χέρι στη φωλιά γιατί απλά δεν γνωρίζουμε πότε ο φόβος για τον άνθρωπο θα νικήσει το ένστικτο απόκρυψης στη φωλιά και συνεπώς και την "έξοδό" τους από αυτή.
Θα έλεγα να μην τα πιέσουμε περισσότερο.
Οριακά κατάφερες να καθαρίσεις τη φωλιά...
Στη θέση σου δεν θα ξαναέκανα τίποτε στη φωλιά αυτή.
 
Back
Top