Διατροφή Τα μπάτζι μου δεν τρώνε αυγό ούτε μήλο

Μπραβο που αρχισανε και τρωνε φρουτα και λαχανικα. Τελικα το κολπο με το μπολακι επιασε.Αν δεν κανω λαθος νομιζω οτι πρεπει να ειναι φρεσκα αλεσμενα διοτι χανονται οι βιταμινες. Για το ψυγειο δεν ειμαι σιγουρη. Θα μας πουν και τα παιδια.
 
Με τα ηδη βρασμενα αυγα, δεν θα εχεις κανενα προβλημα να τα χρησιμοποιησεις για λιγες μερες.
Δεν ισχυει ομως το ιδιο και για τα λαχανικα και τα φρουτα. Αυτα οταν καθαριστουν η' κοπουν (εστω και σε μεγαλα κομματια) χανουν τις βιταμινες τους σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα.
Ξερω πχ. Πως οταν στιβουμε πορτοκαλια, πρεπει να καταναλωσουμε την πορτοκαλαδα το πολυ μεσα στα επομενα εικοσι λεπτα, διοτι μετα 'χαλαει' και δεν μας προσφερει βιταμινες.
 
Με "στενοχώρησες" :) λιγάκι Sissy, αλλά εντάξει, πιστεύω πως μπορώ να το λύσω κάπως το πρόβλημα.
Τρίτη και Παρασκευή (αυγό-φρυγανιά)
Τετάρτη (έχει Λαϊκή έξω από το σπίτι μου) και Πέμπτη ωμή λαχανοσαλάτα (μπρόκολο-μαρούλι-καρότο-φρυγανιά)
Κυριακή (καρότο-φρυγανιά)
Υποθέτω ότι το καρότο, άν αγορασθεί Τετάρτη, μπορεί να κρατήσει-ακαθάριστο-έως και την Κυριακή.
Άντε να δούμε, μιας και το θηλυκό μπαινοβγαίνει στην φωλιά, μήπως "στηθεί" κιόλας και το αρσενικό "σηκώσει" ποδαράκι :) 😉
 
Και με την ευκαιρεία, κάτι που πιθανόν να φανεί χρήσιμο σε όσους έχουν παπαγαλάκια μικρά, όπως τα μπάτζι.
Ως μπολάκι δεν χρησιμοποιώ αυτό που είναι σαν αυγοθήκη, αλλά το κάτω μέρος (πλαστικό) μιας ποτίστρας διαμέτρου 4 εκ. Που το βάζω βεβαίως εσωτερικά του κλουβιού με το στόμιο προς τα έξω.
Έτσι μπορώ να βάλω σε αυτή ακόμη και ελάχιστη ποσότητα, χωρίς να δυσκολευτούν τα πουλιά να την φτάσουν, όπως θα γινόταν αν βάζαμε αυτή την ποσότητα στο αυγοειδές μπολάκι.
 
Back
Top