Γενικά Τα πουλιά μου με φοβούνται και δεν ξέρω τι να κάνω

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kalaki
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αν μπορείς βάλε μια φωτογραφία να δούμε το κλουβί. Πότε τελείωσαν το χτίσιμο της φωλιάς;
 
Και κατι άσχετο τους εχω βάλει υλικό το έχουν βάλει στη φωλιά και την έχουν γέμιση σχεδόν αλλά αυγά δεν βλέπω
Χρειάζονται το χρόνο τους για να δεις... Το γεγονός πως βάλαμε φωλιά και υλικό δε σημαίνει πως και σε λίγες μέρες θα γεννήσει αυγά...
Θα το κάνει βέβαια... άλλα όταν είναι έτοιμη αυτή κι όχι όποτε θα θέλαμε εμείς.
 
Το τζάμι γιατί δεν το άνοιξες; Τι βλέπουμε εδώ;
 
Ναι την είδαμε Kalaki και μερικές παρατηρήσεις:
.
1. Το κλουβί πολύ πολύ μικρό για ένα ζευγάρι ζεμπράκια. Δεν χωράει τίποτα εκεί μέσα και τα πουλιά δεν μπορούν καν να ανοίξουν τα φτερά τους.
2. Η φωλιά είναι ακατάλληλη για ζεμπράκια. Χρειάζονται φωλιά κλειστού τύπου. Παρόλο αυτά μερικές φορές ολοκληρώνουν γέννα και σε φωλιά ανοιχτού τύπου.
3. Το νήμα είναι ακατάλληλο για ζεμπράκια. Χρειάζονται κυρίως ξερά χόρτα, ίνες κοκοφοίνικα...
4. Βλέπω σουπιοκόκκαλο, μαρούλι και αυγό. Πολύ ωραία. Το αυγό αν δεν το τρώνε δοκίμασε να τους το προσφέρεις ψιλοκομμένο (και το τσόφλι).

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τα μεταφέρεις σε μεγαλύτερο κλουβί (πχ ζευγαρώστρα 60 εκατοστών) με κατάλληλη φωλιά. Επειδή όμως έχτισαν φωλιά μπορείς να τα αφήσεις προσωρινά εκεί μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η αναπαραγωγή. Προσπάθησε να μην τα ενοχλείς χωρίς λόγο και να τα έχεις σταθερά σε ένα σημείο.

Τώρα που ζουν στο μπαλκόνι;
 
Γιάννη άκου θα τους πάρω καινούργιο κλουβί αλλά δεν θέλω να τα ενοχλείσω γιατί μπορεί να πάρει πολύ καιρό για να συνηθίσουν και να μην γεννήσουν γι αυτό δεν τα αλλάζω κλουβί όσω για την φωλιά εμένα μου είπαν ότι μπορούν για το νήμα στο Πέτ σοπ που πήγα μου ήπαν ότι δεν υπαρχη πρόβλημα και όχι δεν ζουν έξω έχουν ξεπάστρο

Picture

Αυτό σκέφτομαι να παρω

Είδατε
 
*off topic ... Το best answer το σημειώνεις για κάποιον που έχει δώσει - κατά την κρίση σου- την καλύτερη απάντηση στο ερώτημα που έχεις θέσει, δεν την δίνεις στον εαυτό σου 😉
 
Μια χαρά είναι αυτή η ζευγαρώστρα 👍
 
Το κλουβάκι όμως πρέπει να το βάλεις σε ένα ήσυχο, σταθερό σημείο που η μία πλευρά του να ακουμπάει σε τοίχο, όχι πάνω στην άδεια γλάστρα που μπορεί να την ρίξει ο αέρας.
 
Δεν φαίνεται κάτι! Kalaki βάζε ερωτηματικά όταν κάνεις ερώτηση για να βγαίνει νόημα.
 
Back
Top