Ασθένειες Τα πόδια του μπάτζι μου είναι κάπως ξερά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης sofiakam
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

sofiakam

PB New Member
Εγγραφή
17 Φεβ 2022
Μηνύματα
63
Πόλη
Δωδεκάνησα
εχω ενα μπατζι, και τελευταια βλεπω πως τα ποδια του ειναι καπως ξερα. διαβασα πως ειναι καλο το λαδι καριδας αλλα φοβαται και δεν μπορω να το βαλω στα ποδια του. μπορει καποιος να μου προτεινει μια λυση??
 
Αυτά τα πόδια δεν μοιάζουν απλώς ξερά, μοιάζουν... κάπως. Μοιάζει να λείπει ένα νύχι, έχουν σαν υπερκράτωση, μπορεί να είναι ακάρεα. Μια καλύτερη φωτογραφία θα βοηθούσε, αλλά βασικά πρέπει να πάτε σε κτηνίατρο, θα χρειαστεί θεραπεία.
 
@Nausicaa ναι του λειπει και αλλο νυχι απο το αλλο του ποδι και το ενα του δαχτυλο φαινετε να ειναι πολυ ποιο μακρι. αυτο το εχει απο τοτε που τον πειρα.. οποτε φανταζομαι οτι ισως ειναι εκ γενετης. Επισης μενω σε μικρο νησι και δεν εχουμε εξειδικευμενο κτηνιατρο. Και φοβαμαι οτι αν τον παω στον κτηνιατρο θα χασει την εμπιστοσυνη του.
 
Τι εννοείς θα χάσει την εμπιστοσύνη του;
Δεν ειναι πολυ ημερος.. ισα ισα που με εμπιστεύεται. Κσι τωρα προσπαθω να δεθω περισσοτερο μαζι του. Αν τον παω στον κτηνιατρο αρχικα θα χρεαστει να τον μεταφερω σε αλλο κλουβι γιατι αυτο που ριναι προς το παρον ειναι μεγαλο.. και αν χρειαστει να τον πιασει ο γιατρος θα τρομαξει πολυ και θα φοβαται ακομα περισσοτερο
 
Εμένα μου κανει για ξηροδερμία. Μπανιο του βάζεις;
 
@kom πρεπει να εχει μπάνιο; πραγματικα δεν το ηξερα. Εχω δει οτι οταν εχει ζεστη πχ ειναικαλο γ να δροσιζονται κλπ αλλα δεν ηξερα οτι ειναι αναγκαιο. Πως μπορω να το κανω;
 
Μπορείς να αγοράσεις από ενα πετ σοπ μια μπανιέρα και να του την βάζεις τις πρωινές ώρες για κανένα 20λεπτο στο κλουβί του.
 
Πάντως αν οντως ειναι ξηροδερμία έχω διαβάσει πως αυτο που θα βοηθούσε ειναι η χρήση βαζελίνης στα πόδια του με πολύ προσοχή όμως μην πάει κ στα φτερά.
 
Back
Top