Ασθένειες Τα πόδια του μπάτζι μου είναι κάπως ξερά

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης sofiakam
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
αυτο που θα βοηθούσε ειναι η χρήση βαζελίνης στα πόδια του
Καλύτερα να χρησιμοποιούμε προϊόντα που προορίζονται αποκλειστικά για πουλιά όπως η αλοιφή epithol.
https://petbirds.gr/product/beaphar-epithol/
Για το μπάνιο των πουλιών υπάρχει το Oro-Bath, εκτός από τα φτερά βοηθά και στα πόδια.

Και κάνενα πύλινο να βάλεις.. Δεν χρειάζεται να τρέχεις στα πετ σοπ θεωρώ, παρ' όλο που είναι ίσως πιο εύχρηστα για εσάς

Ναί. Ό,τι φέρνει σε μπολ κάνει. Αλλά χωρίς πολύ βάθος εννοείται. Το βάθος περίπου σαν τα κουτάκια της φιλαδέλφιας (και λίγο παραπάνω κάνει).

Το θέμα με τα budgie είναι η προσαρμοστικότητά τους.. κάνεις μια αλλαγή και θέλουν αρκετό χρόνο να προσαρμοστούν. Μια βοδμάδα να βάζετε μπανιέρα, μπορεί να μην μπει. Θα σας απαντήσουν ειδικότεροι εδώ.. Το πώς θα το συνηθίσει χωρίς να το βάζεται για πολύ ώρα και χωρίς να αντιμετωπίζετε προβλήματα με την υγρασία και τα μικρόβια
[automerge]1645309198[/automerge]
Ναί, όλως και να χει κάτω το αφήνετε. Η μπανιέρα τπυ πετ σοπ μαπίνει ψηλά

Αυτό μάλλον είναι το ιδανικότερο. Όσο και να αντιστέκεται, κάποια στιγμή θα μπει. Υπομονή κι επιμονή θέλει. Μην παραξενευτείτε αν στην αρχή δεν δίνει σημασία. Απλά θα με επιβεβαιώσουν οι ειδικότεροι., γιστί νομίζω βιάζεστε και λίγο..

Θα συμφωνήσω, τα πόδια του δείχνουν φυσιολογικά, δεν νομίζω ότι χρειάζονται κάτι.
Αυτό που θέλω να προσθέσω σχετικά με το θέμα του μπάνιου, είναι ότι την μπανιέρα την βάζουμε πάντα πρωινές ώρες, για να δίνουμε την δυνατότητα στα πουλιά να στεγνώσουν και να περιποιηθούν το φτέρωμα τους κατά την διάρκεια της ημέρας.
Υπάρχουν παπαγάλοι που δεν μπαίνουν μόνοι τους στη μπανιέρα, σε αυτή την περίπτωση μπορεί να γίνεται ψεκασμός με ένα βαποριζατερ.

@sofiakam Δεν φαίνεται να υπάρχει ξηροδερμία ή κάτι τέτοιο. Τα πόδια τους αποτελούνται από φολίδες, σαν τα ερπετά, οπότε το να βλέπετε κάποιες δεν είναι θέμα. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι. Καλό είναι να προσφέρουμε ένα μπάνιο , τους αρέσει και το χρειάζονται για την μόνωση και καθαριότητα των φτερών χειμώνα-καλοκαίρι, αλλα εφόσον το πουλάκι είναι καινούργιο, δεν επείγει. Όπως λέει και ο Άλεξ δεν χρειάζεται να αγοράσετε κάτι, από πήλινο κύπελλο γιαουρτιού, μέχρι πιατάκι τσαγιού ή βουτιριέρα είναι μια χαρά. Αρκεί να είναι ρηχό και με χείλος, να μπορεί να σταθει στο πλάι για να το επεξεργαστεί και να μην υπάρχει κίνδυνος πνιγμού.

Αυτό που μοιάζει περίεργο είναι το δεξι (αριστερό για το παπαγαλάκι) πόδι, όπου το μακρύ δάχτυλο μοιάζει να μην έχει νύχι και είναι κάπως στρουμπουλό, σαν πρησμένο αλλά χωρίς την ερυθρότητα της φλεγμωνης. Φαίνεται να υπάρχει νύχι από κοντά?

Τελευταία επεξεργασία:
@Nausicaa ναι για το δαχτυλο του, δεν φαίνεται να τον ποναει η να τον ενοχλει ιδιαιτερα μονο καποιες φορες τον εχω προσεξει να πειραζειτο ποδι του με το ραμφος του σαν να το δαγκωνει. Ειναι ανησυχητικό αυτο;

@sofiakam Τότε όντως τον ενοχλεί. Βέβαια, οι παπαγάλοι είναι πολύ καθαρά ζώα και καθαρίζουν και τα πόδια τους με το ράμφος, όπως και τα φτερά. Το καθαρίζει ή φαίνεται να τον απασχολεί το σημείο περισσότερο από το άλλο πόδι? Νύχι υπάρχει?

@Nausicaa δεν ειμαι σιγουρη, δεν το κανει συνεχεια. Του λειπουν νυχια 1 απο το ενα ποδι και ενα απο το αλλο. Μπορει να ειναι εκ γενετης;

@sofiakam Αν δεν υπάρχει καν ρίζα, ναι, το πιο πιθανό να γεννηθηκε έτσι. Συμβαίνει με μωρά από αιμομιξίες. Μπορεί και να σάπισε και να έπεσε αν έιχε πιαστεί κάπου, αλλά εφόσον δεν υπάρχει ουλή κάπου, δύσκολο. Έχω δύο μπάτζι με προβλήματα στα πόδια, το ενα εκ γενετης είναι στραβά, το άλλο του έκοψαν ένα νύχι πολύ κοντό για να το σακατέψουν και να μην απομακρύνεται από τον ιδιοκτήτη - της είχαν κόψει και φτερά για τον ίδιο λόγο. Θέλει μια προσοχή, γιατί δεν θα μπορεί να γραπωθεί καλά. Της Αυγής της αρέσουν λεπτά κλαδιά οπου μπορεί να τυλίξει το δάχτυλο και να κρατηθει, χωρίς να έχει αν'αγκη το γαμψό νύχι. Από πού την πήρατε και πόσων ,ηνών/ετών είναι?

@Nausicaa και γω του εχω μικρα κλαδακια, καμια φορα γλιστραει βεβαια. Τον πειρα απο ενα πετ σοπ του νησιου μου. Μενω στην πατμο στα Δωδεκάνησα. Δεν ξερω ποσο χρονων είναι. Θα ρωτησω
[automerge]1645359355[/automerge]
@Nausicaa απο οτι φαινετε αυτος π εχει το πετ σοπ που τον πειρα δεν γνωριζει. Μηπως μπορείτε να αναγνωρισετε την ηλικία του αν ανεβασω μια φωτο του;

Τελευταία επεξεργασία:
Λογικό να έχει θέματα τότε, οι πετσοπάδες συνηθως αγοράζουν ή από εκτροφείς της πλάκας εγχώριους (μολις πρχθές μιλούσα με πυροσβέστη Λίμνου που είχε 50 πουλιά σε μια πενταβρώμικη κλούβα) ή από χώρες της νοτιοανατολικής Ασιάς όπου ο τροπικός καιρός επιτρέπει αναπαραγωγή καθόλη την διάρκεια του χρόνου. Χρησιμοποιούν κλούβες με πολλά πουλιά μέσα χωρίς έλεγχο ποιο πουλί ζευγαρώνει με ποιο, τα ίδια δεν έχουν θέμα να ζευγαρώσουν με στενού συγγενείς, και έτσι προκύπτουν άρρωστα πουλάκια με ειδικές αναγκες.

Εξαρτάται από την ηλικία. Μια κοντινή φωτογραφία σε φως όσο γίνεται φυσικό, ώστε να φαίνονται χαλινός και μάτι.

@Nausicaa ναι, και ςχω προσεξει οτι δεν τα περιοιουντε οσο θα επρεπε. Οταν πειρα τον δικο μου μου εδωσαν ενα κλουβι πολυ μικρο. Εγω ειχα διαβασει πως πρεπει να χουν τον χωρο τους. Και οταν ελεγα οτι ειναι πολυ μικρο μου ειπαν οτι ειναι μια χαρα. Ειχα παει τις προάλλες και ειχαν εναν θυληκο μεγαλο έγκυο παπαγαλο σε ενα κλουβι που ισα ισα που χωρουσε το πουλι.
[automerge]1645360970[/automerge]
@Nausicaa

Screenshot_20220220-144159_Gallery.webp

Τελευταία επεξεργασία:
Back