Ασθένειες Τα πόδια του μπάτζι μου είναι κάπως ξερά

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης sofiakam
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αρσενικό 8-10 μηνων μοιάζει. Η ίριδα του ματιού είναι εμφανής, αλλά δεν είναι τέλειος δακτύλιος, οπότε δεν έχει ενηλικιωθεί ακόμα.Τα μάτια είναι κόκκινα, έτσι? Με λευκό στα μάγουλα, σαν του Σκρουτζ? Βλέπω έχετε πα΄ρει το superfancy κλουβί της Vision, συγχαρητήρια, θα το χαρει πολύ ο μικρούλης!

Το δύστυχο το πουλάκι, μάλλον είναι χώμα ήδη...

@Nausicaa ναι ηθελα να του παρω ενα μεγαλο κλουβι να μπορει και να πεταει λιγακι γιατι εξω φοβάται να βγει και αυτο ριναι παρα πολυ ωραιο. Τα ματακια του απο μακρια φαινονται μαυρα που τον βλεπω αλλα αμα τον προσεξω πολυ ριναι ενα σκουρο κοκκινο. Επίσης μηπως εχετε κανενα τιπ για να με εμπιστευτει; ειναι ημερος, και καποια στιγμη ειχε βγει απο το κλουβακι του. Την δευτερη φορα που βγηκε ανεβηκε και στο χερι μου. Αλλα εκανα ενα λαθος με το να προσπαθω να ανεβει παλι στο χερι μου για να τον βαλω πισω στο κλουβι και απομακρυνοταν και ετσι εχασε την εμπιστοσυνη του και τωρα δςν με θελει και πολυ.

Κι εγώ αυτό ήθελα, αλλά είχε έλλειψη και αναγκάστηκα να πάρω το μεσαιο. Μην ανησυχείς, θα μάθει να βγαίνει έξω, αργά-αργά, μικρός είναι και μόλις εφτασε, πού να θέλει να βγει. Δεν ξέρει τι του γίνεται ακόμα. Είναι μόνος του, έτσι?

Όταν λέτε ήμερος? Μεγαλωμένος στο χέρι, ξέρει εντολές? Αργά αργά και πάντα με κεχρί η επαφή, ώστε να μας συνδέουν με κάτι θετικό. Δεν χάσατε κάτι σοβαρό, άλλωστε δεν είναι ότι είχατε τον βαθύ δεσμό που προδόθηκε άσχημα. Θα μπορούσα να γρ'αψω μακρες παραγράφους περιγράφοντας την διαδικασία, νομίζω όμως ότι μερικά βίντεο στο ΥΤ θα είναι πιο σαφή και κατατοπιστικά.

Φαινονται καλυτερα τωρα;
Φαινεται να του λείπουν μια/δυο φάλαγγες απο το μακρύτερο δάχτυλο του αριστερού ποδιού. Αυτα συνήθως προκαλούνται απο μικροτραυματισμούς στη φωλιά ή απο τα κλουβια ή τον μεγάλο αριθμό πουλιών που διατηρούνται κατά την μαζική παραγωγή τους για διάθεση στο εμπόριο και δεν ειναι γενετικά.

@Nausicaa ναι ειναι μονος του. Σκευτομαι να του παρω ενα ταιρι αλλα θελω πρωτσ να δεθω μαζι του. Στο πετ σοπ οταν τον πειρα μου ειπαν απλα οτι ειναι ημερος δεν ειναι αγριος, δεν ξερβ λεπτομεριες.. πχ αμα βαλω το χερι μου στο κλουβι δν εχει θεμα

@sofiakam Σωστό σκεπτικό! Καλές γιορτές στο πετσόπ. Ήμερο σημαίνει μεγαλωμένο από ανθρώπους με συνεχή ανθρωπινη επαφή και στοιχειώδη εκπαίδευση. Πχ και ο Σκρουτζ, ενα παπαγαλάκι που είχε εκτροφέας ως επιβητορα μέχρι που χτύπησε και τον παράτησε, κάθεται άνετα στο χέρι μου με τις ώρες, δεκάρα δεν του καίγεται τι κάνω, αλλά τυπικά είναι άγριος. Τον μεγάλωσαν οι γονείς του και πάντα έκανε παρέα με άλλα παπαγαλάκια στην κλου΄βα αναπαραγωγής. Το ότι του αρέσει να κάθεται στο χέρι μου μπορεί να είναι απλά τα εγγλέζικα γονίδια, μπορεί να είναι ο χαρακτηρας του ή απλά πονούν τα πόδια του, αλλά δεν μπορεί κανείς να πει ότι είναι ήμερος λόγω της χαλαρότητας που δείχνει.

Back