Αναπαραγωγή Τα φώτα σας για την αναπαραγωγή των lovebirds μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης jim21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

jim21

PB New Member
Εγγραφή
9 Μαϊ 2023
Μηνύματα
8
Καλησπέρα...προχτές η γυναίκα μου έκανε δώρο ένα ζευγάρι lovebirds τα οποία είναι σε φάση αναπαραγωγής..ήδη έχουμε κάνει ένα αυγό το οποίο την άλλη μέρα ήταν σπασμένο και χτες βρήκα άλλο ένα..ήμουν κάτοχος ενός budgie και ενός concatil εξού κ το δώρο της γυναίκας μου τα παπαγαλάκια...με το ζευγάρι κ της γέννες όμως με με έχει βάλει σε άλλα μονοπάτια οπότε περιμένω τα φώτα σας..έχω σουπιοκοκαλο,έφτιαξα σήμερα πρώτη φορά αυγοτροφη,και από κατάστημα μου είπαν ότι είχαν την κατάλληλη διατροφή...μου είπαν ότι είναι 7-8 μηνών αλλά έχω επιφυλάξεις..αυτα
 
Καλημέρα και να τα χαίρεσαι!
Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο είδος μπορεί να αναπαραχθεί από 10 μηνών κι έπειτα. Επομένως, κι εφόσον ισχύει αυτό, (το οποίο παρεμπιπτόντως το διάβασα στο διαδίκτυο), το θηλυκό σου αποκλείεται να είναι 7-8 μηνών όπως σου είπαν.
Επιπρόσθετα για επιτυχημένη αναπαραγωγή χρειάζονται ησυχία, σταθερή θέση κλουβιού, και φυσικά φωλιά κατάλληλη για το είδος, διαστάσεων που θα δεις στο παρακάτω άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Φωλιές-παπαγάλων-και-υλικά-επίστρωσης.17822/
Επίσης, όλα τα πτηνά, προκειμένου να έχουν επιτυχημένη αναπαραγωγή, χρειάζονται διατροφική προετοιμασία....
Η αλήθεια είναι ότι στη θέση σου, που δλδ, δεν γνωρίζεις το ιστορικό των πουλιών, την ηλικία τους, ακόμα δεν έχεις ισχυρές ενδείξεις για την υγιή οργανική τους κατάσταση, θα δίσταζα να τα αφήσω να προχωρήσουν σε αναπαραγωγή. Από την άλλη πλευρά όμως, ήδη κάνουν αυγά και επομένως θα επέλεγα να τους δώσω φωλιά και τις κατάλληλες τροφές (+ αυγό ή αυγοτροφή και οπωσδήποτε συμπλήρωμα υγρού ασβεστίου) και θα τα άφηνα να ολοκληρώσουν τον κύκλο της ωοτοκίας και του κλωσήματος και ό,τι γίνει. Η διάρκεια της επώασης είναι 21-23 ημέρες.
Ποιο είδος Lovebirds έχεις;
 
Καλημέρα..υπάρχει φωλιά αποσπώμενη ξύλινη.ειναι peached το είδος..προφανώς το μαγαζί το είχε για αυτή την δουλειά δηλαδή της γέννας...όσο τα έχω παρατήρηση τα βλέπω πολύ δεμένα μεταξύ τους είναι όλο φιλάκια κ ζουζούνιες..θα περάσω σήμερα από κει να πάρω περισσότερες πληροφορίες..
 
Back
Top