Φροντίδα Τα budgie μου δεν βγαίνουν από το κλουβί

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Giopant
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@christina07 ευχαριστώ πολυ. Υπάρχει περίπτωση να παρουν αερα με τον καιρο και να μην μπαινουν. Ποσες φορες την ημερα και ποσες ωρες ειναο καλο να είναι εξω?
 
@Giopant συνήθως στην αρχή είναι το δύσκολο, πιστεύω πως αν μπουν σε ένα πρόγραμμα δεν θα έχουν πρόβλημα. Αυτό θα το προσαρμόσεις εσυ, καλό θα ήταν να τα αφήνεις πιο πολύ το πρωί που έχουν περισσότερη ενέργεια αλλά αν θες και το απόγευμα, αρκεί να κρατάς ένα σταθερό πρόγραμμα.
 
Το συγκεκριμένο θέμα ειναι κλασσικο παράδειγμα του γιατί δεν πρεπει να βγαινουν εκτος κλουβιου πουλια που δεν εχουν εξοικειωθεί με τον φροντιστη τους.
 
@christina07 ειμαι εδω και μια ωρα σημερα και δεν βγαινουν.Να κατσω και αλλο να περιμενω ή να το αφήσω για ποιο μετα ή αύριο
 
@christina07 Οχι ολα καλα ηταν χθες. Ακομα να βγουνε. Δηλαδη χθες ετυχε και βγηκαν? Επισης ειναι ετοιμα να βγουν και δεν εχουν που να πατησουν λες να τα βαλω στο πατομα? Επίσης ο Ρος (το αρσενικο) βγηκε για πεντε λεπτα και ξανα μπηκε. Δεν ξερω πραγματικα
 
@Giopant είναι αρκετά δύσκολο οι παπαγαλοι να αφήσουν τον χώρο τους (το κλουβι τους δηλαδή). Δεν νομίζω να έτυχε, ήθελαν και βγήκαν. Τι εννοείς δεν έχουν που να πατήσουν; Τα έχεις ψηλά; Δεν νομίζω να είναι αυτό πρόβλημα, συνήθως τους αρέσει ψηλά και ίσα ίσα τα περισσότερα ανεβαίνουν πάνω στο κλουβι και κάθονται, ίσως να δοκιμάσεις να βγάλεις καμία πατηθρα έξω για να κάθονται. Έτσι ήθελε έτσι έκανε, μην αγχώνεσαι ξέρουν αυτά τι κάνουν, εσυ να τους αφήνεις την πόρτα ανοιχτή και αυτά αν θελήσουν θα βγουν.
 
@Giopant Η διαδικασία του να βγαίνουν απο το κλουβί. Η φώτο σου που δείχνει τα πουλιά σε μια γωνία στο πάτωμα όπως κι αυτό που περιγράφεις
@christina07 μια κλεινουν τα ματια τους μια τα ανοιγουν. Εχουν ψιλοκουραστει αλλα δεν μπαινουν
σε συνδυασμό μαζί με τις υδαρείς κουτσουλιές κατά τη γνώμη μου υποδηλώνουν στρες.
 
@Giopant Αφήνοντας τα μέσα στο κλουβί που είναι ο χώρος στον οποίο νιώθουν ασφάλεια και προσπαθώντας να τα προσεγγίσσεις πρώτα μέσα εκεί. Αφού γίνει εκεί το πρώτο βήμα κι εξοικειωθούν με τα χέρια σου (παίρνουν τροφή, ανεβαίνουν χωρίς φόβο) τότε μπορείς να σκεφτείς την έξοδο. Σε αυτή τη φάση η απελευθέρωση στο δωμάτιο δείχνει για μια βεβιασμένη κίνηση που μπερδεύει τα πράγματα και η "ελευθερία" που πρσφέρει στα πουλιά δεν φαίνεται να τους είναι επιθυμητή ή ευχάριστη επειδή φοβούνται.
 
@Φοίβος τρωνε απο το χερι μου και δεν το φοβουνται αλλα δεν ανεβαίνουν. Εχεις κανεναν τροπο για να ανεβουν?
 
Back
Top