Φροντίδα Τα lovebirds μου κρύβονται συνέχεια στο παιχνίδι που μοιάζει με φωλιά

Tatiana_lovebirds

PB New Member
Εγγραφή
27 Αυγ 2014
Μηνύματα
3
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας,
Εχω 2 lovebirds που ειναι τωρα 11 μηνων, ειναι θηλυκα (με τεστ DNA) και αδερφακια. Τα μεγαλωσα με τα χερακια μου με κρεμουλα απο οταν ηταν 20 ημερων μωρακια και ειναι αυτοκολλητες μαζι μου, πχ οταν τις βγαζω να πεταξουν μεσα στο σπιτι, συνεχεια πανω μου την βγαζουν και με εχουν σαν την μαμα τους :)

Παμε τωρα στο θεμα που αντιμετωπιζω ... Το κλουβι τους ειναι μεγαλο και ανετο και φορτωμενο με αρκετα παιχνιδια, οπου εδω και λιγους μηνες τους εχω βαλει μεσα στο κλουβι ενα ξυλινο κουτι με στρογγυλη τρυπα (μοιαζει σαν φωλια), για να χωνονται μεσα, μιας και λατρευουν να κρυβονται σε στενα μέρη, κατω απο μαξιλαρια, γενικα οπου βρουν τρυπα... Και τα δυο τους λατρευουν να μπαινουν μεσα εκει και μαλιστα ειναι ολο αγαπουλες, η μια χαιδευει την αλλη και δεν υπαρχει καποιο σοβαρο προβλημα με την συνυπαρξη τους εκει μεσα (καποιες φορες θα μαλωσουν βεβαια για το ποια θα μπει πρωτη στο κουτι, αλλα ειναι μεσα στο παιχνιδι τους).

Ομως τελευταια το εχουν παρακανει με το κουτι και σχεδον ΟΛΗ την μερα ειναι και οι 2 χωμενες μεσα εκει και βγαινουν εξω απο αυτο (μεσα στο κλουβι παντα) για να φανε, να πιουν λιγο νερακι και να ξεμουδιασουν... μετα παλι ξανα μεσα... Ειναι φυσιολογικο αυτο; Το κλουβι μοιαζει εντελως ερημο και χωρις ζωη, μιας και ειναι συνεχεια κρυμμενες μεσα στο κουτι... Ακομα και που θελω να τις βγαλω εξω να πεταξουν μεσα στο σπιτι, με το ζορι τις βγαζω εξω απο το κουτι... Τοση λατρεια το εχουν πια, σαν εθισμενες ειναι μαζι του...

Οποτε τι να κανω; θελω τις συμβουλες σας σε αυτο το θεμα παρακαλω. Να το βγαλω το κουτι ή εστω να κλεισω την τρυπα με ενα χαρτονι για να μην μπαινουν; Υποψην οτι μια απο αυτες ηδη μου εκανε 2 αυγουλακια πριν 1.5 μηνα, τα οποια ειναι άσπορα φυσικα και τα εβγαλα απο το κουτι.

Σας ευχαριστω εκ των προτερων 🙂
 
Φυσιολογικό είναι. Το κουτί δεν είναι απλό παιχνίδι είναι μια φωλιά. Ξυπνάει το αναπαραγωγικό ένστικτο και τις φέρνει σε οίστρο. Από ότι φαίνεται οι αδερφές εχουν φτιάξει ζευγάρι Να το βγάλεις το κουτί και να αποφεύγεις παιχνίδια που μοιάζουν με φωλιές. Μερικές φορές κινδυνεύουν στην προσπάθεια τους να περάσουν από μια στενή τρύπα.
 
Ναι κι εγώ συμφωνώ να το βγάλεις γιατί θα είναι συνέχεια εκεί μέσα. Το ίδιο κάνουν και τα ζευγάρια με τις φωλιές αν τις αφήσεις εκτός αναπαραγωγικής τους διάθεσης. Κάθονται μέσα όλη μέρα.
 
Πάρε κ έναν αρσενικό να ζευγαρωσεις ν πάρεις κ απογόνους..
 
χαχα εε μην τους στειρει το μητρικό τους ένστικτο.. Να δει κ την μαγεία της αναπαραγωγης..
 
Αγαπητοι φιλοι, απο οτι διαβασα στις απαντησεις σας ως τωρα, με συμβουλευετε να βγαλω το κουτι απο το κλουβι...
Και αυτο θα κανω για να μπορεσω και εγω να καταλαβω οτι εχω πραγματι 2 πουλια μεσα στο κλουβι 😛

Οσο για τον φιλο που ειπε να τους φερω κανα γκομενο για αναπαραγωγη, δεν ειναι ωρα για τετοια ακομα :)
 
Ειμαι σχεδον απολητα συγουρος πως και να θελεις να τα ζευγαρωσεις δεν γινετε γιατι ειναι μεγαλωμενα μαζι και παραληλα μεγαλωμενα απο σενα αρα πρεπει να ξεχασουμε το ζευγαρωμα και να συνεχισεις να χερεσε τις φτεροτες φιλες σου οπως ειναι:)
 
Ειμαι σχεδον απολητα συγουρος πως και να θελεις να τα ζευγαρωσεις δεν γινετε γιατι ειναι μεγαλωμενα μαζι και παραληλα μεγαλωμενα απο σενα αρα πρεπει να ξεχασουμε το ζευγαρωμα και να συνεχισεις να χερεσε τις φτεροτες φιλες σου οπως ειναι:)

Δεν μπορουμε να ειμαστε απολυτοι με αυτο. Κανεις δεν μπορει να πει με σιγουρια πως θα φερθει το καθε θηλυκο πουλι ξεχωριστα μαζι με ενα ωριμο αρσενικο κι ειδικα κοντα στην αναπαραγωγικη περιοδο.

Αλλα δεν γινεται να παρεις ενα ταιρι μονο για την μια και η αλλη ξαφνικά να μεινει μονη της. Θα υποστει μεγαλο στρες.
 
Back
Top