Γενικά Την κατάκτησε εύκολα ο αρσενικός και σταμάτησε το κελάηδημα;

Giannis77

PB New Member
Εγγραφή
11 Μαρ 2020
Μηνύματα
166
Πόλη
Λαμία
Καλησπερα σ ολη την παρεα! Εχω δυο καναρινακια κ εχω διαβασει αρκετα θεματα για την εκτροφη κ την αναπαραγωγη των καναρινιων ! Ετσι ακολουθω προγραμμα διατροφης κ σκοπευω να τα ενωσω οταν θα ναι καταλληλες οι συνθηκες σε ωρες κ θερμοκρασια! Να συμπληρωσω πως ειναι εσωτερικης εκτροφης! Εχω μια απορια, απο τη μερα που ο αρσενικος ακουσε αρχικα την θηλυκια κ μετεπειτα την ειδε, δεν κελαηδαει! Πριν πυροβολουσε... Με το που σηκωνα τα πατζουρια το πρωι ξεκιναγε αλλα απ τη μερα που μυριστηκε θηλυκο τελος! Ποια η γνωμη σας;
 
Μάλλον!
Καλώς ήρθες!
Η αλήθεια είναι ότι σε άκουσμα του θηλυκού καναρινιού, συχνά το κελάηδημα του αρσενικού διακόπτεται. Αυτό δεν σημαίνει ότι παύει να τραγουδάει, αλλά όπως καταλαβαίνεις το ρεπερτόριο κάθε φορά διαρκεί όσο να τσιτσιρίσει το θηλυκό (συνήθως).
Όταν υπάρχει οπτική επαφή με το θηλυκό, και μάλιστα είναι κοντά μεταξύ τους, επίσης συχνά το αρσενικό σταματά να κελαηδά σχεδόν ολοκληρωτικά.
Όλα αυτά δεν είναι απόλυτα, εξαρτώνται και από το κάθε πουλάκι
 
Χθες το πρωι παιδια εβαλα για πρωτη φορα νημα κ τη φωλια μεσα με τη τσοχα στο κλουβι... Το απογευμα που ξαναπηγα να δω τα καναρινακια μου διαπιστωσα πως το σκορπισε ολο η καναρα! Δεν απογοητευτηκα το μαζεψα κ το ξαναεβαλα στη θηκη του! Σημερα οταν πηγα το πρωι για τα ανεφοδιασω με φρεσκο νερακι-σπορους-μηλαρακι-μπροκολο-ειδα μια στρωμενη φωλια κ αποφασισα να τα ενωσω. Κ αναμενουμε με αγωνια!
 
Ωραία, αν έχεις την ευκαιρία βγάλε μας μια φωτογραφία από τη στρωμένη φωλίτσα. Εναλλακτικά δώσε και άλλο νήμα (ίσως και λίγο βαμβάκι για το τελείωμα) ώστε να δεις αν θα συνεχίσει.
Να υποθέσουμε ότι κόκκαλο σουπιάς υπάρχει στη διάθεσή της και οι τροφές σου είναι συσκευασμένες των οποίων τη συσκευασία ανοίγεις ο ίδιος, ότι υπάρχει αυγό ή/και αυγοτροφή καθημερινά (κι αν ναι, ότι το αυγό το αλλάζεις κάθε 2-4 ώρες ώστε να μην αλλοιωθεί) και ότι έχεις διαβάσει το κατάλληλο άρθρο (αν όχι στο επισυνάπτω) https://community.petbirds.gr/threads/Η-αναπαραγωγή-των-καναρινιών.29538/
Καλή Επιτυχία και κράτησέ μας ενήμερους για τις εξελίξεις.
Εννοείται ότι για όποια απορία, είμαστε στη διάθεσή σου (αρκεί να γνωρίζουμε να απαντήσουμε 🙂 )
Υ. Γ.: όστρακα, άμμους, γκριτ αν υπάρχουν στο κλουβί, βγάλε τα
 
Το ότι βγάζουμε τα όστρακα δεν το ήξερα
Βασικά τα βγάζουμε όλα όσα σου έγραψα, για τον κίνδυνο να ταϊστούν στα μικρά και να καθήσουν στον πρόλοβό τους με θανατηφόρα συνέπεια.
 
Φιλε γιαννη ειμαι ακριβως 2 βηματα πισω απο σενα με ακριβως τις ιδιες καταστασεις(πεταμα υλικου φωλιας στο πατωμα σημερα) ακομα και στην διατροφη! Καλη επιτυχια και θα παρακολουθω τις εξελιξεις! Μενουμε σπιτι!
 
Όλο το νημα κάτω. Ενώ την ταΐζει. Πρέπει πρωτα να αρχίσει να κάνει φωλιά και μετά βγάζω το διαχωριστικό;

Έχουμε πει ότι κανόνες δεν υπάρχουν...

Εγώ, συνήθως, τα έχω μια εβδομάδα με το διαχωριστικό μετά τοποθετώ φωλιές και ΛΊΓΟ νήμα-χαρτί-βαμβάκι παρατηρώ συμπεριφορές και ενώνω τα ζευγάρια μόλις οι φωλιές είναι τουλάχιστον μισοστρωμένες...
 
Το νήμα το έβγαλα, να βγάλω και τις φωλιές;
Δε νομίζω, εγώ στη θέση σου θα το άφηνα κ το νήμα κ τις φωλιές κ μόλις άρχιζε να στρώνει φωλιά το θηλυκο θα τα ενωνα
 
Back
Top