Αναπαραγωγή Την τέταρτη ημέρα πρέπει να επιστρέψω τα αυγά στη φωλιά;

giannhslfc

PB New Member
Εγγραφή
4 Νοε 2018
Μηνύματα
149
Πόλη
Βέροια
Καλήμερα σε όλους. Η κανάρα μου σήμερα γέννησε το δεύτερο αυγό και όλα κυλούν ομαλά. Θα ήθελα να ρωτήσω αν η κανάρα κάνει 5 αυγά ή 6 αντίστοιχα και οχι 4, εγώ πάλι την τέταρτη ημέρα πρέπει να επιστρέψω τα αληθινά αυγά στη φωλιά;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ακόμη και επτά να κάνει η τέταρτη μέρα είναι μια καλή επιλογή για την επιστροφή των αυγών στη φωλιά.
Μπορεί να πιεστούν τα μικρά του 5 ή 6ου αυγού να βγουν και να μεγαλώσουν αλλά μια πιθανή καθυστέρηση (για 5-6η μέρα) ίσως καταστρέψει τη ζωή στο 1 και 2ο αυγό αντίστοιχα κυρίως λόγω των υψηλότερων από το κανονικό θερμοκρασιών στο περιβάλλον συντήρησης των αυγών.
 
Δεν ξέρω... Δεν το έχω τολμήσει ποτέ μέχρι τώρα ενώ γνωρίζω τα οφέλη...

Γιάννη την γνώμη σου για αφαίρεση των αυγών το απόγευμα της ίδιας ημέρας κατά τις 17:30;
[automerge]1552646584[/automerge]
Βέβαια δεν έχω ακόμα χάσει νεοσσό από αυτόν τον λόγο, μέχρι 4 έχω πετύχει ως τώρα στις φωλιές...
 
Για το πρώτο σίγουρα κανένα πρόβλημα
Για το δεύτερο ίσως έχει δυνατότητες απομάκρυνσης αλλά από το τρίτο και μετά είναι απίθανο να μπορείς να το βγάλεις με ασφάλεια.
Η κανάρα σπάνια μετά τη δεύτερη μέρα δεν έχει ανεβάσει θερμοκρασίες επώασης και πιθανόν η αφαίρεση τόσες ώρες μετά τη γέννησή του να ενέχει κινδύνους καταστροφής.
Για μια δυο ώρες δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά για τόσες ώρες μετά.. καλύτερα να παραμένουν μέσα στη φωλιά...
 
Καλήμερα σε όλους. Σήμερα η κανάρα μου είναι να κάνει το 3ο αυγό αλλά λόγο δουλειάς δεν θα μπορέσω να αντικαταστήσω το αυγό με ψεύτικο έγκαιρα δηλαδή μπορώ να το αντικαταστήσω κατα της 4 η ώρα. Τι θα πρέπει να κανω σε αυτή την περίπτωση; Να το αφήσω μέσα γτ λογικά θα έχει ήδη ανέβει η θερμοκρασία του και αυριο να βάλω και τα άλλα δυο που αντικατεστησα μέσα;
 
κανε το όταν γυρίσεις δεν υπάρχει πρόβλημα.
Ρωτάω γιατί πιο πάνω ο κύριος Γιάννης αναφέρει πωςγια μια δυο ωρες δεν υπάρχει πρόβλημα παραπάνω ισως υπάρξει και θέλω να είμαι σίγουρος. Βέβαια δεν κάνει και πολύ ζέστη ακόμα ώστε να ανέβει η θερμοκρασία πάρα πολύ και να μείνει σταθερή στη φωλιά. Δεν θα ήθελα να χάσω κανένα πουλάκι γιαυτό επιμένω. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
 
Από τις εμπειρίες μας γινόμαστε καλύτεροι! Μην έχεις άγχος ότι και εάν επιλέξεις θα πάρεις απογόνους αρκεί να είναι ενσπορα.
Αν το αφήσω μέσα και βάλω τα άλλα δυο αυγά αύριο το πολύ πολύ το ενα πουλάκι(σημερινό αυγό) να είναι λίγο μεγαλύτερο σωστά;
 
Δεν είναι σίγουρο αυτό, θεωρώ πως θα σκάσουν την ίδια μέρα ή με κάποιες ώρες διαφορά.
Αρα και να μην το βγάλω δεν υπάρχει πρόβλημα φαντάζομαι. Γιατί θα έχει περάσει αρκετή ώρα απο τη στιγμη που το γέννησε και λογικά η πιθανότητες έστω και μικρές ή μηδαμινές, σύμφωνα με τα λεγόμενα σου, να το χάσω είναι λίγο μεγαλύτερες σωστά; Μηπως είναι πιο ορθή η επιλογή του να μην το βγάλω;
 
Για εμένα δεν υπάρχει πιθανότητα να το χάσεις... Επέλεξε την μέθοδο που σου κάνει καλύτερα έτσι και αλλιώς θα σου τύχει πάλι και ίσως με 4-5 αυγα ώστε να ξέρεις τι να κάνεις.
 
Για εμένα δεν υπάρχει πιθανότητα να το χάσεις... Επέλεξε την μέθοδο που σου κάνει καλύτερα έτσι και αλλιώς θα σου τύχει πάλι και ίσως με 4-5 αυγα ώστε να ξέρεις τι να κάνεις.
Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Θα το αφήσω μέσα αυτή τη φορά. Θα ανεβάσω νέα και φώτο απο αύριο.
 
Back
Top