Γενικά Τη γνώμη σας για το φύλο και την ηλικία των μπάτζι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Jovanna
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αυτή την κακία συνήθεια, να πετάνε σκόπιμα όλα τα σπόρια απ' την τροφή κάτω, την ειχανε όλα τα θηλυκά μου μπατζι! Πραγματικά εκνευριστικό! Τελικά μία σταμάτησε να το κάνει όταν από κάτω έβαλα κάτι άλλα ρηχά δοχεία και δεν της άρεσε φαίνεται να βλέπει να πέφτουν εκεί! Ευτυχώς η Τσελσυ μου ακόμα δεν εμφάνισε τέτοια συμπεριφορά (προτιμά να"κατεβάζει" την τροφή της, μη πάει τίποτα χαμένο! )όπως και να χει να χαίρεσαι την ζωηρή Σουλτάνα σου! 🙂
 
η Σουλτανα όλη την ώρα σκαρφαλώνει στα κάγκελα του κλουβιού που είναι δίπλα ο Σουλης και προσπαθεί να μασησει τα σίδερα... Επίσης μπαίνει μέσα στο δοχείο των σπόρων και πέταει όλη την τροφή έξω με το στόμα της...

Η συμπεριφορά της είναι φυσιολογική Τζοβάννα μου! Το πουλί είναι μικρό σε ηλικία, και βλέπει την ταϊστρα σαν παιχνίδι! Ακόμα βρίσκεται σε αναγνώριση του νέου περιβάλλοντος της συν του ότι μόλις αποχωρίστηκε μια κλούβα με πολλά πουλιά και ξαφνικά είναι μόνη! Δω.στης λίγο χρόνο να προσαρμοστεί και θα δεις ότι θα ηρεμήσει! Ο Σούλης πάλι, που σαν αρςενικό είναι πιο ήρεμος και πιο συνεργάςιμος, ήταν σε μια καθημερινότητα μόνος του, με σας να ασχολείστε μαζί του, η οποία ξαφνικά διαταράχθηκε με την έλευση της Σουλτάνας, γι αυτό και δεν την δέχθηκε "με ανοικτές τις αγκάλες" ! Άλλωστε ξε συνήθισε να είναι με κάποιον του είδους του, έστω κι αν το τρίμηνο είναι λίγος χρόνος! Θα συνηθίσει κι αυτός μην ανησυχείς! Ακόμα και όταν τα βρουν πάντως, να ξέρεις ότι τέτοιου είδους κυνηγητά, θα είναι σε ημερήσια διάταξη και σε ανύποπτη στιγμή!:D

Να δω πως θα την εκπαιδευσω που δεν κάθεται σε ένα σημείο! 😛

Με πολύ υπομονή, επιμονή, και δωροδοκία με λιχουδιές που της αρέσουν!
 
Ο αρσενικός είναι ο Σουλης μου και την θηλυκη την ονομασα Σουλτανα! :-D :-D !
Από τότε που τα χωρισα, εδώ και τρεις μέρες, ενω εχω διπλα τα κλουβιά, η Σουλτανα όλη την ώρα σκαρφαλώνει στα κάγκελα του κλουβιού που είναι δίπλα ο Σουλης και προσπαθεί να μασησει τα σίδερα... Επίσης μπαίνει μέσα στο δοχείο των σπόρων και πέταει όλη την τροφή έξω με το στόμα της... Οταν τα είχα μαζί, τον κυνηγούσε για να είναι δίπλα του και τον άφηνε σε ησυχια μόνο όταν την τσιμπουσε για να φύγει από κοντά του! Τα έχω δει όλα με αυτην! Είναι το κάτι άλλο σε σχεση με τον ήσυχο αρσενικο... Να δω πως θα την εκπαιδευσω που δεν κάθεται σε ένα σημείο! 😛


Ακριβώς Μα ακριβώς το ίδιο ζω με τη μικρή μου που είναι 2 μηνών. Και εγώ αγνόησα την καραντίνα. Εμοιαζε άλλωστε φύσην αδύνατο να τα χωρίσω.. Αυτός ακολουθούσε παντού το κλουβί του και εκεί που νόμιζα πως αυτός θα γίνει διεκδικητικός έγινε αυτή... Τον ειχα μαλώσει κανα δυο φορές που την τσιμπούσε αλλά το μετάνιωσα όταν είδα τι τσιμπιά τρώει από τη μικρή στα μουλωχτά.. Οσο για τη συμπεριφορά της κάθεται στα Χαδια πράγμα που ενθάρρυνε τον μεγάλο να εμπιστευτεί πιο πολυ (το τάισμα από το χέρι μου έμοιαζε μακρινό όνειρο και τώρα κάποιες φορές όταν δεν παριστάνει το καβούρι πέρα δώθε τρώει από το χέρι μου). Ομως και εγώ έχω παρατηρήσει τη μικρή μεν να τον κυνηγάει και εκεινος είναι ικανος να πατήσει πάνω της να πάει πιο κει να την αποφύγει τη μουρλη.

προχθές ήρθα από τη δουλειά και βρήκα τον μεγάλο στη κρεβατοκάμαρα που δε πάταγε ποτέ και τη μικρή να έχει πετάξει όλη τη τροφή στο πάτωμα του κλουβιού... Τον ειχα βγάλει έξω πριν φύγω το πρωί να κάτσει λίγο μόνος του σε ένα ειδικά διαμορφωμένο σημείο του σπιτιού που έχει τροφή κ νερό κ κλαδάκι και τη μικρή την άφησα κλεισμένη μέσα.

Ωστοσο αν κάνω πως παίρνω το ένα από τα δυο να ασχοληθώ μεμονωμένα τσιρίζουν δίχως αύριο και οι δυο.η μικρή ειδικά μη τον χάσει από τα μάτια της.
 
προχθές ήρθα από τη δουλειά και βρήκα τον μεγάλο στη κρεβατοκάμαρα που δε πάταγε ποτέ και τη μικρή να έχει πετάξει όλη τη τροφή στο πάτωμα του κλουβιού... Τον ειχα βγάλει έξω πριν φύγω το πρωί να κάτσει λίγο μόνος του σε ένα ειδικά διαμορφωμένο σημείο του σπιτιού που έχει τροφή κ νερό κ κλαδάκι και τη μικρή την άφησα κλεισμένη μέσα.

Θα σου πρότεινα Αλκηστις να μην τα αφήνεις ελεύθερα μεσα στο σπιτι, όταν λείπετε! Παντα υπό την επιτήρηση σας οι έξοδοι τους, διότι οι κίνδυνοι ειναι πολλοί! Από το να πέσει πίσω απο επιπλα έως να μασουλησει καλώδια!
 
Ο σποτ είναι υπερβολικά ήσυχος για αυτό και τον εμπιστεύομαι (καλά όχι και 100% παπαγαλάκι είναι..). Αν δεν τον έβρισκα στο σημείο που του έχω διαμορφώσει εκτός κλουβιού πάντα τον έβρισκα εντός του κλουβιού να έχει επιστρέψει και να χουζουρευει η να τρώει. Πρωτη φορά μπήκε σε άλλο δωμάτιο. Ευτυχως έχω (σαν ψυχωτικός παρθένος) όλα τα καλώδια με ταιρ από δεμένα και σφηνωμένα πίσω από έπιπλα. Γενικα δεν έχει κάτι να χωθεί από κάτω η να στριμωχτεί. Ασε που μέχρι πριν μια βδομάδα πετούσε κανονικά μέχρι που αναγκάστηκα να του κόψω τα φτερά γιατί είχε παλάβωσει με τη μικρή. Οποτε για πτώση πίσω από έπιπλο η οτιδήποτε ούτε λόγος.
 
Ο σποτ είναι υπερβολικά ήσυχος για αυτό και τον εμπιστεύομαι (καλά όχι και 100% παπαγαλάκι είναι..).

Ακριβώς γι αυτο! Μην βασίζεσαι, δεν θέλει πολύ να γινει η ζημιά!
 
Back
Top