Φροντίδα Τιμές κτηνιάτρων για κόψιμο νυχιών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stelans
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Stelans

PB New Member
Εγγραφή
29 Μαϊ 2020
Μηνύματα
244
Πόλη
Πειραιάς
Καλησπέρα στην ωραία παρέα του φόρουμ. Σκεφτόμουν ότι τώρα που θα κλείσουν χρόνο τα 3 μου καναρίνια θα χρειαστεί να κόψω τα νυχάκια τους. Εγώ διαβάσει πολλά ενδιαφέροντα άρθρα εδώ στο φόρουμ αλλά επειδή δεν το έχω ξανά κάνει φοβάμαι να το επιχειρήσω πρώτη φορά μόνος μου βλέποντας απλά βίντεο. Ειδικά 2 από τα 3 καναρίνια μου έχουν σκουρόχρωμα νυχάκια άρα η φλεβιτσα δεν θα είναι ευδιάκριτη από έναν ερασιτέχνη σαν εμένα. Σε ένα pet shop που ρώτησα μου είπε μια κοπέλα άτυπα βέβαια που ξέρει γιατί έχει και αυτή καναρίνια να μου τα κόψει. Μια άλλη σκέψη μου ήταν για πρώτη φορά να πάω σε ένα κτηνίατρο ώστε να μου δώσει και συμβουλές να το κάνω μόνος τις επόμενες φορές αλλά θα ήθελα να ρωτήσω για 3 καναρίνια που μπορεί να κυμαίνονται οι τιμές; Δεν ξέρω αν είναι πρέπον να πείτε και ονόματα. Κάθε πρόταση πάνω στο θέμα δεκτή σας ευχαριστώ!
 
Να το κάνεις μόνος σου ή τέλος πάντων μαζί με την κοπέλα ώστε να δεις την πρώτη φορά , να κάνεις λίγο την δεύτερη και να το εμπεδώσεις στο τρίτο . Δεν τρέχουμε με στους γιατρούς για τέτοια πράγματα . Καλή συνέχεια .
 
Κατάλαβα έτσι το είχα στο μυαλό μου και εγώ να μου δείξει κάποιος και μετά να το κάνω μόνος γιατί θέλω να μάθω όντας και νέος (23). Απλά φοβάμαι το ενδεχόμενο αιμορραγίας καθώς όταν ήμουν ακόμα παιδί τότε είχαμε ένα καναρίνι και το είχε ματώσει ο πατέρας μου στο κόψιμο νυχιών.
 
@voxpaine Η αλήθεια είναι ότι μου τα έχει δώσει ένας ξάδερφος μου από το χωριό επαρχία που εχει κλούβα και ασχολείται ερασιτεχνικά (δεν πουλάει τα δίνει σε φίλους/συγγενείς). Ωστόσο ρώτησα σε ένα κοντινό μου Pet Shop και μου είπε μια ευγενική κοπέλα ότι επίσημα δεν υποστηρίζεται τέτοια υπηρεσία αλλά η ίδια προθυμοποιήθηκε να τα κόψει καθώς έχει και η ίδια καναρίνια και ξέρει.
 
@Stelans Πρόσφατα απέκτησα και εγώ ένα καναρινακι και φοβόμουν πάρα πολύ να του κόψω τα νύχια αλλά έφτασε η στιγμή που έπρεπε και είπα να κάνω μια προσπάθεια να τα κόψω. Τελικά δεν ήταν καθόλου δύσκολο ήταν όλα θέμα άγχους. Αν φοβάσαι τόσο πολύ όμως για πρώτη φορά πήγαινε στο pet shop να δεις πως το κάνει η υπάλληλος. Αλλιώς κάτσε κοντά σε ένα έντονο φως για να βλέπεις το νεύρο και μην το κόψεις πολύ κοντά.
 
@Demmy02 Μάλλον για πρώτη φορά θα πάω να μου το δείξει. Εδω εγώ φοβάμαι μόνο και μόνο που τα πιάνω στον καθαρισμό για αλλαγή κλουβιού μην τα τραυματίσω.
Καλύτερα γιατί άθελά σου από το άγχος μπορεί να κάνεις κάποια λάθος κίνηση. Ιδικά αν αυτό κουνιέται θέλοντας να φύγει.
 
Να πας να σου δείξει, αν και δεν είναι και πυρηνική φυσική . Το θετικό είναι πως βρήκες κάποια να σου δείξει και γενικότερα απ΄ότι αναφέρεις κάποιο να σε συμβουλεύσει. καλή συνέχεια .
 
@PantelisTs Μωρέ αυτό σκέφτομαι και εγώ απλά όταν τα πιάνω στο χέρι ήδη φοβάμαι μην μου φύγουν δεν ξέρω αν θα καταφέρω να τα κρατήσω και με τον τρόπο το σωστό ώστε να μπορώ ακινητοποιησω το πόδια τους. Σίγουρα δεν θα μάθω αν δεν προσπαθήσω βεβαίως.
 
Εδω εγώ φοβάμαι μόνο και μόνο που τα πιάνω στον καθαρισμό για αλλαγή κλουβιού μην τα τραυματίσω.

Μα δεν θα επρεπε να τα πιάνεις για να αλλάξεις κλουβι.
 
Δεν βλέπω κανέναν απολύτως λόγο, να μεταφερθούν τα πουλιά σε κάποια καθαριότητα του κλουβιού. Μπορεί να γίνει ένας πλήρης καθαρισμός με τα πουλιά μέσα. Τα πουλιά και φυσικά τα πιάνουμε κατά τακτά χρονικά διαστήματα αλλά για να κάνουμε έναν έλεγχο της σωματικής τους κατάστασης αλλά και της υγείας τους (κοιλιά-αναπνοή-παράσιτα).
Υ.Γ Οσο για το κόψιμο των νυχιών, ένας πρωτάρης δεν μπορεί να τα κόψει σε μελανινικά πουλάκια, ιδιαίτερα αν δεν αισθάνεται και άνετα με το πιάσημο των πουλιών.
 
Back
Top