Γενικά Τιμές παπαγάλων Lovebirds στην αγορά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stavros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Stavros

Administrator
Staff member
Εγγραφή
7 Απρ 2006
Μηνύματα
20.400
Σε ποια τιμή πωλούνται τα παπαγαλάκια Lovebirds; Ποσό πωλούνται στα καταστήματα και πόσο από τους εκτροφείς;

Αν είστε κάτοχος Lovebird, παρακαλώ αναφέρετε πόσο και πότε το αγοράσατε, για ποιο είδος - μετάλλαξη πρόκειται, σε τι ηλικία το πήρατε και από που (κατάστημα ή εκτροφέα);

Σχετικό περιεχόμενο​

Παπαγάλοι Lovebirds (Agapornis)
 
Αυτό που μου έχει μείνει το αγόρασα το 2010 είναι αρσενικό green peach faced. Είναι του 2009 πουλί, δηλαδή 8 ετών τώρα.
Το πήρα από την Ζωοφιλία στο Χαλάνδρι, 50 ευρώ.
Αν δεν κάνω λάθος οι τιμές έχουν ελάχιστα ανέβει, γύρω στα 70-80 ευρώ, εξαρτουμένου και από την μετάλλαξη (σπανιότητα κτλ).
Ο @kouklakis ίσως μπορεί να μας δώσει μια συνολικότερη εικόνα της αγοράς.
 
Καλησπερα περα για περα για περα!
Οι τιμες απο τι εχω δει ξεκινανε στις αγγελιες απο 25 ευρω αλλα οι συνηθισμενες ειναι γυρω στα 40-50ε στους εκτροφεις τοσο τα δινω και εγω.
Τωρα στα μαγαζια εχω δει απο 50-80 ευρω τα πουλακια αλλα αμφιβολου ποιοτητας και ζωης καθως τα ριμαζουν στον ηλιοσπορο που ειναι φτηνος για να μην εχουν εξοδα.
Τωρα εαν θες καποια περιεργη μεταλλαξη μπορει και να ανεβει η τιμη εως και 100 στον εκτροφεα
 
Πολύς κόσμος αναζητά μικρά νεογέννητα Lovebirds που έχουν ανατραφεί με τάισμα από ανθρώπινο χέρι. Πόσο κοστίζουν αυτά τα πουλιά σήμερα;

Και κάτι ακόμη... σε ποια ηλικία πωλούνται σε αυτές τις τιμές και σε ποια ηλικία πρέπει να τα αποκτά κάποιος που ενδιαφέρεται;
 
Τα Ημέρα ξεκινάνε και αυτά από τα 50ε και φτάνουν σε μερικούς εκτροφείς τα 70 ευρώ.
Καλό είναι να τα παίρνουν οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες από 2 μηνών και όχι πιο μικρά μα έχουν απογαλακτιστει πληρως
 
σε ποια ηλικία πρέπει να τα αποκτά κάποιος που ενδιαφέρεται;
Θα σχολιάσω το τελευταίο γιατί δεν είμαι ενημερωμένη για τις τρέχουσες τιμές.
Γενικά τα lovebirds απογαλακτίζονται σχετικά αργά μετά τις 45 ημέρες και γενικότερα θεωρείται ότι πτηνό κάτω των 3 μηνών ήμερο ή άγριο δεν πρέπει να πωλείται, είναι μικρό και δεν πρέπει να αποκόπτεται από τη θαλπωρή της αρχικής εστίας και να υποβάλλεται στο στρες της μεταφοράς και της αλλαγής τόπου διαμονής.

Αυτός είναι και ο λόγος που απαγορεύονται αγοραπωλησίες πτηνών κάτώ της ηλικίας των 3 μηνών στο petbirds.
Προς επιβεβαίωση των ανωτέρω, να υπενθυμίσω την περιπέτεια της Ηλέκτρας @ilie mp και του μικρούλη Μάνγκο, πρόωρα απογαλακτισμένου lovebird πριν ένα χρόνο ακριβώς που ευτυχώς είχε ευτυχή κατάληξη για τη ζωή του πουλιού Μαυρη κουτσουλια

μικρά νεογέννητα Lovebirds που έχουν ανατραφεί με τάισμα από ανθρώπινο χέρι.
Κάποιοι εκτροφείς αποκόπτουν πολύ νωρίς τα μικρά από τους γονείς, ώστε να γίνουν υποτίθεται απολύτως εξοικειωμένα με τον άνθρωπο. Μια τέτοια τακτική είναι απολύτως λάθος κατ' αρχήν γιατί στερεί από το νεοσσό τα απαραίτητα αντισώματα που αντλούν από τους γονείς αλλά και την απαραίτητη εκπαίδευση βασικής συμπεριφοράς. Ακόμα τα πουλιά αυτά βιώνουν μια κρίση ταυτότητας εφ' όρου ζωής, μην αναγνωρίζοντας τον εαυτό τους ως πουλί αλλά ως άνθρωπο. Τέτοια ψυχολογικά προβλήματα, μπορεί να οδηγήσουν σε συμπεριφορές αυτοκαταστροφικές, όπως συνήθως σε μάδημα φτερών κτλ.

Άλλοι τα αποκόπτουν γύρω στις 20 ημέρες, οπότε είναι βεβαίως θετικότερο αλλά και πάλι θεωρείται νωρίς.

Ιδανικός τρόπος για μας, απ' όσα μέχρι στιγμής γνωρίζουμε, είναι τα εκ παραλλήλου με τους γονείς ταΐσματα και από τον άνθρωπο, αποσκοπώντας στην υγιή εξοικείωση Ανατροφή νεοσσών με τη μέθοδο του co-parenting

Καλό θα είναι κάποιος να γνωρίζει, πως ένα ήμερο πουλί κάλλιστα μπορεί να αγριέψει από άστοχες συμπεριφορές, μικρή επαφή με τον φροντιστή του ή παραμέληση και αίσθημα ανασφάλειας λόγω κακών συνθηκών διαβίωσης.

Τέλος όσοι αποσκοπούν σε αναπαραγωγές ας έχουν υπ' όψιν τους πως το ποσοστό "κακών" γονέων των ταϊσμένων στο χέρι πουλιών είναι μεγαλύτερο αυτών που έχουν ανατραφεί από τους γονείς τους.

Από τα παραπάνω συμπεραίνεται πως η ιστορία της ζωής ενός πουλιού είναι σημαντικό να είναι γνωστή επακριβώς σε κάποιον που σκοπεύει να ζήσει κάποια χρόνια μια φιλική σχέση μαζί του.

Γι αυτό η επιλογή ενός καλού και φιλικού εκτροφέα είναι απαραίτητη και ιδανικά η "παραγγελία" να γίνεται από την ωοτοκία.
 
όσοι αποσκοπούν σε αναπαραγωγές ας έχουν υπ' όψιν τους πως το ποσοστό "κακών" γονέων των ταϊσμένων στο χέρι πουλιών είναι μεγαλύτερο αυτών που έχουν ανατραφεί από τους γονείς τους.
Ακόμα και με τη μέθοδο της παράλληλης σίτισης αυξάνεται η πιθανότητα να είναι μη καλοί γονείς;
 
Ακόμα και με τη μέθοδο της παράλληλης σίτισης αυξάνεται η πιθανότητα να είναι μη καλοί γονείς;
Όχι, γι αυτό προτείνεται, συντελεί στην συνολικά καλύτερη, κοντά στο φυσικό ψυχολογία του πουλιού.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Η τιμή είναι ανάλογη της ποιότητας, του είδους και τις μετάλαξης. Οι τιμές ξεκινάνε απο τα 20-25 και φτάνουν τα 2000-2500 (τιμές εκτροφέων).

2000-2500 euro ή αλλο νομισμα; . Για τι μεταλλαξεις προκειται;
 
2000-2500 euro ή αλλο νομισμα; . Για τι μεταλλαξεις προκειται;
Personatus turquise, (1500- 2500) Fischeri Opaline (500-1000) σε ευρώ πάντα.
Και για να μην μιλάμε πάντα για μεταλλάξεις, Canus 80-150, Taranta 80-200, Pullarius 300+
 
2500 Personatus turquise απο Βραζιλία πήρε γνωστός μου το περασμένο καλοκαίρι.
Και αμα λέμε για τους καλύτερους εκτροφείς Rudi Bleyen opaline fischeri's 1500. Εξαρτάται απο που ψωνίζει ο καθένας μας 😉
 
Σίγουρα τέτοια πουλιά και τέτοιες τιμές δεν απευθύνονται στην λιανική αγορά αλλά σε εκτροφείς με συγκεκριμένο εκτροφικό στόχο και με την έννοια αυτή μιλάμε για επιχειρηματική επένδυση και όχι τρέχουσες τιμές.
Πάντως δεν παύει να είναι εντυπωσιακό!
Έχεις κάποια φωτογραφία Γρηγόρη; @inca1099
 
Σίγουρα τέτοια πουλιά και τέτοιες τιμές δεν απευθύνονται στην λιανική αγορά αλλά σε εκτροφείς με συγκεκριμένο εκτροφικό στόχο και με την έννοια αυτή μιλάμε για επιχειρηματική επένδυση και όχι τρέχουσες τιμές.
Πάντως δεν παύει να είναι εντυπωσιακό!
Έχεις κάποια φωτογραφία Γρηγόρη; @inca1099

Σίγουρα δεν απευθύνονται σε κάποιον που θέλει ενα πουλάκι για συντροφία. Άλλωστε τι να το κάνεις αν δεν ξέρεις τι πρέπει να το κάνεις (ως εκτροφή). Οι τιμές μεταβάλοντε διαρκώς, όταν μια νέα μετάλλαξη βγαίνει έχει και κάποια τιμή, όπως και όταν κάποια είδη έχουν ιδιαίτερη διαχείρηση και δεν ''βγαίνουν'' τόσο εύκολα, έχουν και αυτά κάποια αυξημένη τιμή κ. Ο. Κ. Οι τιμές ποικίλουν απο τον ενα εκτροφέα στο άλλον, αλλοι ακριβότεροι άλλοι φτηνότεροι, άλλοι σε πιάνουν κορόιδο άλλοι είναι πιο σωστοί.
Απο το συγκεκριμένο όχι δεν έχω φωτό αλλά παρόμοιο μπορείς να δείς εδώ:
http://www.guidokempeneers.be/The f...personatus/agapornis_personatus_turquoise.htm
 
παρόμοιο μπορείς να δείς εδώ:
Πανέμορφα πουλιά αλλά σίγουρα στα μάτια ενός αδαούς όπως τα δικά μου, δεν γίνεται αντιληπτό τι είναι αυτό που εκτοξεύει την τιμή του :)
Γι αυτά στηριζόμαστε σ' εσάς τους προχωρημένους εκτροφείς μας να μας ενημερώνετε και να μας προφυλάσσετε από τις κακοτοπιές :D
 
Η συζήτηση είναι ενδιαφέρουσα αλλά για να μην ξεχνάμε και τη χρηστικότητα του θέματος, ας κάνουν ένα κόπο οι κάτοχοι των Lovebirds να μας πουν πόσο αγόρασαν (είτε από κατάστημα είτε από εκτροφέα) τα δικά τους πουλιά, σε ποια ηλικία και για ποια ποικιλία πρόκειται, ώστε να δημιουργήσουμε και να διατηρήσουμε στη συνέχεια ένα αρχείο με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς.
 
Καλησπέρα. Σε γενικές γραμμές οι τιμές που παίζουν σε χομπιστες εκτροφεις για όλες τις κοινές μεταλλάξεις Lovebirds, είναι στα 30 με 35 ευρώ για άγρια πουλάκια και 50-70 ευρώ για ήμερα. Στα καταστήματα είναι λίγο δύσκολο να βρεις ήμερο lovebird και οι τιμές για άγρια είναι κάπου στα εξήντα ευρώ.
 
Καλησπέρα σε όλους,
Είμαι εκτροφέας lovebirds peachface και τα δίνω 30 ευρώ το ένα και 15 ευρώ χονδρική
Τέλεια, καλώς ήρθες!
Κάνε ένα κόπο γράψου κι εδώ, https://community.petbirds.gr/threads/Εκτροφείς-Παπαγάλων-Μέλη-του-petbirds.24825/, δεν ξέρω αλλά θα έλεγα εκεί να μην βάλεις τιμές γιατί δεν ξέρεις τι γίνεται αύριο, μεθαύριο.
 
Back
Top