Ασθένειες Τιμπραντο 6 μηνων δεν κελαηδα ακομα και ανοιγοκλεινει το ραμφος του

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης demimp82
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

demimp82

PB New Member
Εγγραφή
17 Ιαν 2017
Μηνύματα
35
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα. Ειμαι νέο μέλος και θα ήθελα τα "φώτα" σας σχετικά με ενα καναρινάκι που έχω. Είναι τιμπραντο,το πήρα πριν δύο μήνες και τότε μου είπαν ότι είναι 3-4 μηνών. Ακομα δεν κελαηδείκαι εκτός από το γνωστό "τσίου"έχει αρχίσει να κάνει μερικούς μπερδεμένους ήχους αλλά σιγανα. Να υποθέσω ότι δεν κελαηδεί γιατί είναι ακόμα μικρούλης;
Και κάτι ακόμα που δε ξέρω σαν είναι τυχαίο ή σημαίνει κάτι. Ειναι πολύ δραστήριος,τρώει κανονικά, είναι κινητικότητας αλλά εδώ και δύο με τρεις μέρες τον βλέπω να ανοίγει το ράμφος του ενώ δεν τρώει. Δεν βγάζει περίεργους ήχους και αρκετές φορές σκουπίζει το ράμφος του στα κλαδάκια, τινάζεται και με το ράμφος του ξυνεται κάτω από το λαιμό του. Πρέπει να ανησυχήσω η γίνομαι υπερβολική; Σας ευχαριστώ πολύ!
 
Καλησπερα. Το πήρα από petshop και μου το έδωσαν για αρενικο. Δεν ξέρω και ακριβώς πότε αρχίζουν να κελαηδουν! Τώρα είναι 6 μηνών!
Αυτό ήταν βιταμίνη που του είχα βάλει την πρώτη μέρα πριν του πάρω αυγοθηκη.

Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αλλά η τροφή που του δίνω είναι χύμα... Μου έδωσαν χωρίς μπισκότο γιατί μου είπαν ότι ειναι καλύτερη!
 
Δήμητρα, την χύμα την τροφή να την κόψεις... Διάβασε αυτό το λινκhttps://community.petbirds.gr/threads/Χύμα-ή-συσκευασμένη-τροφή-για-το-πουλάκι-μας.19008/
Και απο δω και πέρα να αγοράζεις μόνο συσκευασμένη τροφή για το πουλάκι σου https://community.petbirds.gr/threads/Μείγματα-σπόρων-για-καναρίνια-σε-μικρές-συσκευασίες.28589/
Αυτή η βιταμίνη.. Είτε είναι χύμα είτε είναι σε διαφανή σακουλάκια είναι εντελώς ακατάλληλη για τα καναρίνια μας... Μπορεί να μυρίζει ωραία, αλλά τις περισσότερες φορές εκτός απο μπαγιάτικη που μπορεί να είναι, παχαίνει τα καναρίνια μας και μπορει να προκαλέσει και πρόβλημα στο συκώτι...
Μπορείς όμως να του αγοράζεις συσκευασμενες αυγοτροφές... https://community.petbirds.gr/threads/patee-υγρές-αυγοτροφές-μικρών-συσκευασιών.28584/
Η να του βράζεις καλά ένα αυγό το οποίο θα το δίνεις μαζί με το τσόφλι και δεν θα το κρατάς στο κλουβί πολλές ώρες... (1 φορά την εβδομάδα η μια φορά στις 10 μέρες είναι οκ) η θα του φτιάχνεις μόνη σου αυγοτροφές...
https://community.petbirds.gr/threads/Η-δικιά-μου-σπιτική-αυγοτροφή.18764/

 
Για την τροφή θα το τακτοποιήσω το συντομότερο! Δεν ήξερα ότι το αυγό το δίνουμε με το τσόφλι! Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και ελπίζω αυτά τα περίεργα που είδα να είναι τυχαία αλλά εννοείται ότι θα το παρακολουθώ!
 
Ολα μου φαίνονται φυσιολογικά! Αν έχει δακτυλίδι μπορείς να μας διαβάσεις όλα τα γράμματα και τους αριθμούς;
Μπορείς να δείς και το άρθρο: δαχτυλίδια ταυτότητες
Το αυγό 15 λεπτά βρασμό.
Καλως ήρθες, καλό διάβασμα!

Θυμάμαι ότι έλεγε FPO E16 ... Τα υπόλοιπα δεν τα θυμάμαι, αύριο θα τα δω ξανά και θα τα στείλω! Σε ευχαριστώ πολύ! Καλώς σας βρήκαμε!
 
Θυμάμαι ότι έλεγε FPO E16 ... Τα υπόλοιπα δεν τα θυμάμαι, αύριο θα τα δω ξανά και θα τα στείλω! Σε ευχαριστώ πολύ! Καλώς σας βρήκαμε!
Αν ειναι έτσι, είναι ελληνικό μπορούμε να βρούμε τον εκτροφέα και να σου λυθεί η απορία.
Εις αύριον τα σπουδαία.:)
 
Καλημερα! Κοίταξα το δαχτυλίδι του και γράφει fpo e333 C16 515.
Με προβλημάτισε όμως το εξής:τον παρατηρώ από την ώρα που ξύπνησε γύρω στις 7.30 και τον βλέπω που σκουπίζει συνέχεια το ράμφος του στις πατηθρες και ξυνεται και τινάζεται αρκετά συχνά. Αλλη παράξενη συμπεριφορά δεν είδα, τρώει κανονικά, είναι κινητικότατος και κελαηδαει με τις μπερδεμένες φωνουλες του!
 
τον βλέπω που σκουπίζει συνέχεια το ράμφος του στις πατηθρες και ξυνεται και τινάζεται αρκετά συχνά.
Υποψιάζεσαι κάτι;
Είναι κάτι που θέλεις να βάλεις στη συζήτηση;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Δεν έχω καθόλου πείρα από καναρίνια, τώρα μαθαίνω και το ανέφερα αυτό γιατί δύο μήνες που τον έχω δεν τον έχω δεν να το κάνει τόσο έντονα!
 
Μηπως εχει ακαρεα;
Ρωταω γιατι ειπες οτι ανοιγει το ραμφος του. Βεβαια θα μας πουνε οι πιο εμπειροι.

Ειναι παντως πολυ ομορφο, εχει απιστευτο χρωμα!
 
Μπορεί να το κάνει για πολλούς λόγους χωρίς να υπάρχει ανησυχία όπως συμβαίνει για παράδειγμα όταν βγαίνουν νέα φτερά.
Αν κάτι όμως πραγματικά το ενοχλεί και ξύνεται π.χ εσωτερικά ή εξωτερικά παράσιτα είναι κάτι που πρέπει να ερευνηθεί.
Έχεις κοντά σου κάποιον "ειδικό" που να μπορεί να το "δει" και να σου δώσει κάποιες οδηγίες;
 
Δυστυχώς δεν ξέρω κάποιον αλλά θα το ψάξωειδα καιι μία λίστα με γιατρούς,θα δω μήπως έχω κάποιον κοντά μου! Ελπίζω να είναι τυχαιο πάντως και να μην έχει τίποτα!
 
Μηπως εχει ακαρεα;
Ρωταω γιατι ειπες οτι ανοιγει το ραμφος του. Βεβαια θα μας πουνε οι πιο εμπειροι.

Ειναι παντως πολυ ομορφο, εχει απιστευτο χρωμα!
Σε ευχαριστώ πολύ!Έχω διαβάσει τόσα για τα ακάρεα που φοβηθηκα κι εγώ αλλά θα το ψάξω!
 
Πρώτα να αλλάξεις σταδιακά την τροφή από χύμα σε συσκευασμένη και να παρατηρήσεις αν αυτό το κάνει αφού έχει φάει αυτή την κίτρινη βιταμίνη που του έχεις να τρώει (την οποία πέτα την). Αυτή είναι μικρόκοκκη και ιδιαιτέρως λιπαρή και ενδέχεται να κολλάει στο ράμφος του, οπότε προσπαθεί να απαλλαγεί.
Ας τσεκάρουμε πρώτα τα απλά και μετά αν δεν ισχύουν προχωράμε στα πιο δύσκολα, το καλύτερο με την βοήθεια γιατρού.
 
τον παρατηρώ από την ώρα που ξύπνησε γύρω στις 7.30 και τον βλέπω που σκουπίζει συνέχεια το ράμφος του στις πατηθρες και ξυνεται και τινάζεται αρκετά συχνά. Αλλη παράξενη συμπεριφορά δεν είδα, τρώει κανονικά, είναι κινητικότατος και κελαηδαει με τις μπερδεμένες φωνουλες του!
Απόλυτα φυσιολογική συμπεριφορά ενός υγιούς ζωηρού καναρινιού που τρώει και σκουπίζεται 😀! Πολύ καλά κάνεις και το παρατηρείς αλλά δεν νομίζω πως χρειάζεται να ανησυχείς.

Για καλύτερη παρατήρηση, μπορείς καθημερινά να του βάζεις σε κάθε ταίστρα 4 κουταλιές του γλυκού σπόρους. Έτσι κάθε μέρα θα μπορείς να βλέπεις αν τρώει και ποιους σπόρους προτιμάει. Κάθε μέρα θα φυσάς τα τσόφλια για να μπορέσει να ΄φάει και τους υπόλοιπους σπόρους. Μην του δίνεις καθημερινά φρέσκια τροφή και πετάς αυτή που έχει μείνει γιατί έτσι θα τρώει μόνο τους νόστιμους και λιπαρούς σπόρους και θα γίνει χοντρούλης. Για τη διατροφή σου είπαν τα παιδιά, πετάς τη χύμα και παίρνεις μια συσκευασμένη 1-2 κιλών, και αντί για την αποκαλούμενη βιταμίνη που κανείς δε ξέρει τι έχει μέσα προτίμησε ένα σφιχτοβρασμένο αυγό κομμένη στην μέση. Το αφήνεις λίγες ώρες και μετά το αφαιρείς. 😉

Το κλουβάκι που το έχεις; Σε ποιο χώρο;

Να σου ζήσει και να τον χαίρεσαι τον όμορφο!
 
Τον έχω στο δωμάτιο μου, είναι αρκετά φωτεινό και δεν είναι σε ρεύματα! Τροφουλα του πήρα σήμερα συσκευασμένη και αύριο θα ξεκινήσω και αυτό που είπες να του βάζω περιορισμένη ποσότητα για να τον ελέγχω!Έκανε και μπανακι σήμερα και μπορώ να πω ότι το ευχαριστήθηκε...😀!
 
Μπορεί να είδα λαθος! Από το δαχτυλίδι καταλαβαίνουμε την ηλικία;
 
Back
Top