Ασθένειες Τι άλλο να κάνω για να γίνει καλά;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Eμμα!
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Eμμα!

PB New Member
Πόλη
Αθήνα
Καλημερα σε όλους! Ειχα πει σε προηγούμενο θεμα οτι κάτι δεν πάει καλά με το καναρίνι μου. Μάλλον ειναι αρρωστο και με συμβουλέψατε να τον πάω σε πτηνίατρο! Πηρα λοιπόν τηλ τον πτηνίατρο του είπα τα συμπτώματα και μου ειπε οτι δεν εχει τίποτα. Απλά το επηρρέασε η αλλαγή περιβάλλοντος επειδη το πηρα απο το κλουβί των γονιών του εδω και 14 μέρες. Αυτο που πρέπει να κανω μονο ειναι να του βάλω βιταμίνες στο νερό. Εχω διαβάσει τα άρθρα με τις ασθένειες στη σελίδα και πιστευω οτι κάτι πρεπει να εχει! Πρώτον δεν εχει σταθερό πεταγμα. Εχει αστάθεια και υπνηλία. Δευτερον εχει ανορθωμένο πτέρωμα. Τρίτων εχει καποια κενα στο κορμακι, του λειπουν πούπουλα αλλα ο εκτρωφεας μου ειπε οτι οι γονείς του του το κανανε επειδη θελανε να φτιαξουν φωλιά το μαδαγανε. Πηρα λοιπον τη πρωτοβουλια να το κρατήσω ζεστο. Του εβαλα διπλα στο κλουβι μια λάμπα του εβγαλα την κελαιδινη και του εβαλα ενα καλα βρασμένο φρεσκο αυγο(να δυναμώσει). Το καναρινακι καθεται διπλα στη λαμπα πανω απο το αυγο και το τρωει. Ολο το βραδυ δεν κοιμήθηκα καθομουν και το παρατηρουσα. Και ομως το εφαγε ολο το αυγο και λατρεψε την λάμπα που το ζεστανε. Μηπως εχει πυρετο; Τα συμπτωματα εξακολουθούν να υπαρχουν αν και το παλευει να σταθει στα ποδαράκια του. Εκανα καλα; Τι άλλο να κάνω; Ουτε ανθρωπος να ηταν τοσο πολύ με απασχολει! Δεν θελω να αποτυχω, να το βλεπω ετσι αδύναμο και να το χασω... ☹ Σημείωση: Εφαγε ολο το αυγό μες το βραδυ και κελαιδινη που του εβαλα λίγο αλλα δεν το ειδα να πινει καθόλου μα καθολου νερο! Ευχαριστώ...

Είναι πολύ μικρό σε ηλικία. Εκανες πάρα πολύ καλά
μέχρι τώρα(ιδιαίτερα που το ζέστανες).
Μπορείς να τρύψεις λίγο μήλο και λίγο καρότο
(στην λεπτή πλευρά του τρύφτη) και να του το προσφέρεις μαζί, ή δίπλα
στο αυγό σέ άλλη αυγοθήκη. Μέχρι να το δείς να πίνει νερό
μη το παραλήψεις αυτό(kαι κάθε πρωί να το αντικαθηστάς με φρέσκο).
Βάλε και το νερό κοντά στις αυγοθήκες,
να το έχει εύκολο. Οταν αρχίσει να πίνει νεράκι βάλτου 2-3 σταγώνες
Multi-vit στην ποτήστρα για 10 μέρες.

Το σκέφτηκα και γω να του βάλω κοντά το νερο αλλα θα το ζεστάνει η λάμπα και εκτος αυτου καλο δεν ειναι να κουνιέται και λίγο μέχρι τη ποτήστρα; Ομως θα το κανω και αυτο μεχρι να βρει τις δυνάμεις του! Αλλά δεν ειναι πολυ μικρό. Τριών μηνών είναι γι' αυτο ειναι αδικαιολογητη η κατάσταση! Μεχρι πότε να του έχω τη λάμπα; Εντάξει θα του κάνω όλα αυτα που μου είπες Μάκη και ελπίζω να εχουμε θετικα αποτελέσματα! Ευχαριστώ πολυ!

Η λάμπα θα το ζεστάνει και θα το αναγκάσει να πίνει
περισσότερο νερό. Μ' αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις
να του δώσεις πολυβιταμίνες που θα το βοηθήσουν.
Πούπουλα η μητέρα του θα του έβγαζε σε ηλικία 20ημερών.
Αφου το έχεις πάρει 14 μέρες πότε έφτασε 3ων μηνών;
Αυτά που βλέπεις στην φωτό είναι 32 ημερών και είναι σαν
μπαλάκια του τένις. Οπως βλέπεις μεσημέρι και το ένα κοιμάται.
Είναι όμως υγειέστατα.

Συνημμένα

• PICT0357.webp
    PICT0357.webp
    24,5 KB · Προβολές: 110
Eμμα! post: 22460 είπε:
Ολο το βραδυ δεν κοιμήθηκα καθομουν και το παρατηρουσα. Και ομως το εφαγε ολο το αυγο και λατρεψε την λάμπα που το ζεστανε. Σημείωση: Εφαγε ολο το αυγό μες το βραδυ και κελαιδινη που του εβαλα λίγο αλλα δεν το ειδα να πινει καθόλου μα καθολου νερο! Ευχαριστώ...

Αν κατάλαβα καλά η λάμπα το φώτιζε όλη τη νύχτα και εκείνο αντί να κοιμάται έτρωγε.
Χρειάζεται όμως και ύπνο, οπότε καλό θα ήταν το βράδυ να μην έχει φως.

Στην προκειμένη περίπτωση Δαμιανέ, το πλέον απαραίτητο είναι η ζέστη.
Αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ζεσταθεί καλή είναι και η λάμπα.
Εξ άλλου τα νεαρά πουλιά κοιμούνται και καταμεσήμερο δεν
τα ενοχλεί το φώς, όταν νιώσουν την ανάγκη για ύπνο.
Τώρα προέχει να φάει και να πιεί για να συνέλθει.

Θα αφήσω τη λαμπα και σημερα το βραδυ γιατι βλέπω οτι βοηθάει την κατασταση. Του πηρα και τις βιταμινουλες και πινει κανονικα νερο τωρα αφου του το εβαλα διπλ του. Να ρωτησω και κατι άλλο... Το επιασα και το ψηλάφισα και ειδα οτι η κοιλίτσα του ειναι σαν πρισμένη. Και επειδη δεν ξερω πως ειναι το φυσιολογικο επιασα και το άλλο καναρίνι που εχω και ειδα την κοιλίτσα του και ειναι διαφορετικη, πιο φισιολογική... Μηπως υπαρχει κανενα τέτοιο σύμπτωμα σε καμια ασθενεια; ΄και τα περιττωματά του καπως αλλάξανε. Μάλλον επειδή επειδη εφαγε το αυγο τι να πω; Ευχαριστω πάρα πολυ που με βοηθάτε παιδια! Αλλιως δεν θα ηξερα τι να εκανα..

Γιατί δεν πας το καναρινάκι σου σε έναν πτηνίατρο; Αυτός θα σε βοηθήσει πολύ και θα σου πει τι έχει το μικρο!

Νομιζω πως ισως θα ηταν καλο μολις αρχισει να πινει νερο να του βαζεις Aviomycine[/URL]. Οταν αντιμετωπισα το ιδιο προβλημα αυτη ηταν η λυση.Ακομη και αν δεν πινει και χειροτερεψει βαλτου λιγο στο στομα με μια συριγγα.

Εμένα η γιατρός μου έδωσε Aviomycine για την διάροια και μαζί μου έδωσε και το anti-stress solusion της tafarm.

Σύμφωνα με τα συμπτώματα και απ' ότι διαβασα στις ασθένειες μαλλον για Σαλμονέλλωση μου κάνει. Θα παω να το παρω και αυτο το φάρμακο και μακαρι να εχει αποτελεσμα! Πηρα τηλ τον πτηνίατρο και μου ειπε οτι δεν εχει κάτι ομως απολείεται. Δεν είναι φυσιολογική συμπεριφορά αυτη! Τωρα έχει και διάρροια. Θα πάω σημερα κι'όλας να το πάρω να να του το δώσω.

Πρωτον απο τηλεφωνου διαγνωση; Περιεργο! Δευτερον αν ειναι μωρακι... Ολα αυτα μοιαζουν απολυτα φυσιολογικα.Ακομα και τα περιτωματα που αλλαξαν.. Αφου αλλαξε διατροφη λογικο δεν ειναι; Τριτον... Οσο για την λαμπα...ψαξε να βρεις μια κεραμικη. Ετσι ωστε θα εχει ζεστη χωρις φως... Τεταρτον, δεν δινουμε αντιβιωση..χωρις να ειμαστε βεβαιοι 100% για ασθενεια.

Τριών μηνών πάει 3,5 είναι μωράκι; Είναι αρκετά μεγάλο πιστεύω ε;

Back