Ασθένειες Τι άλλο να κάνω με το καναρίνι μου;

@ianos το orientation της φωτογραφίας. Συνήθως όταν κρατάς ένα καναρίνι οριζόντια κάνει κίνηση του κεφαλιού προς τα πάνω. Στην φωτό μου φάνηκε προς τα κάτω αλλά ήταν η κατεύθυνση αυτής λάθος όπως διαπιστώθηκε σωστά από τον Νίκο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Προς όλους οσους μου απάντησαν. Ενα update για το καναρίνι!! Λοιπον εψαξα και βρηκα μεσω γνωστών γνωστού... εναν έμπειρο εκτροφέα με πολλά πουλιά κλούβες κτλ. Μίλησα μαζι του ,το εδειξα το πουλί και μου είπε τα εξής..... Να σταματησω το φάρμακο για την ορνιθωση αμέσως και να ξεκινήσω baytril ξανά για να μη χασω το πουλί. Ρωτησα αν οοοολα αυτα ειναι πολλα φάρμακα και ισχυρά και μου λέει ξεκίνα άμεσα. Ξεκίνησα είναι δεύτερη μέρα και παρατηρώ οτι το φουσκωμα και το πυο είναι λιγότερο ερυθρα και εμφανώς ξεπρησμενο !!! Σήμερα τρώει πολυ καλύτερα σπορους και επίσης εκανε και μια απόπειρα να τραγουδήσει!!! Μιλαω με τον άνθρωπο και μου ειπε οτι το έχει δει και σε αλλα πουλιά αλλα και κάποια στιγμή στα δικά του υποτροπή επεφυκιτιδας και φλεγμονή....και οτι ετσι γίνεται !!! Επίσης μου είπε οτι στην ορνιθωση τις περισσότερες φορές αν οχι παντα γίνονται και τα δυο μάτια έτσι και το πουλι μοιάζει με βάτραχο! Αν μπορέσω θα σας βαλω φωτογραφία και βίντεο για να δείτε ποσο αισθητή ειναι η διαφορά!!!
 
Πραγματικά μακάρι να είναι αυτό το φάρμακο που θα το κάνει καλά. Και χωρίς να θέλω να σε αποθαρρύνω, του είπες του εκτροφέα το σχήμα φαρμάκων που είχες δώσει στην αρχή; Διότι και τότε είχε δοθεί bytril. Σου πρότεινε άλλες δόσεις / συχνότητες χορηγήσεων;
 
@ianos ναι του ειπα απο την αρχή τι έγινε και τι πηρε αυτό που είπε 5μερες στα 100 ml ενα πατημα. Και μετα να μιλήσουμε παλι να δούμε πωςθα πάει
 
Δε ξέρω κατα ποσο φαίνεται απο τη κάμερα μου. Ειναι λιγότερο ερυθρό και πιο ξεπρησμενο.... δεύτερη μερα το ξαναλεω θελω να πιστεύω οτι στις 5 θα ειναι ακομα καλύτερα. Επίσης εδω του βάζω ορο στα μάτια οποτε γιαυτο φαίνεται να έχει υγρό. Το καθαρίζω οσο πιο επιμελώς μπορώ για να το βοηθήσω ακόμα περισσότεροIMG_20230922_214832.jpg
 
ολες οι φωτο για συγκριση.Μια ερωτησητο κιτρινο που φαινεται αναμεσα στα δαχτυλα σου ειναι ενα απο τα νυχια του?
και εχει το ιδιο χρωμα (κιτρινο ) που εχει περιμετρικα του ματιου? Υπαρχει περιπτωση να το ξυνει και να το εχει ανοιξει σε καποιο σημειο με αποτελεσμα να περναει το υγρο(απο την πρησμενη περιοχη) στην περιοχη του ματιου?
 

Συνημμένα

  • IMG_20230920_014640.webp
    IMG_20230920_014640.webp
    134,7 KB · Προβολές: 9
  • IMG_20230920_014640.webp
    IMG_20230920_014640.webp
    134,7 KB · Προβολές: 9
  • IMG_20230922_214832.webp
    IMG_20230922_214832.webp
    66,2 KB · Προβολές: 11
  • IMG_20230922_214832 detail.webp
    IMG_20230922_214832 detail.webp
    25,3 KB · Προβολές: 9
@φιλομαθης το νύχι του είναι ναι τον εχω δει να ξυνεται ναι αλλα τωρα που το καθαρισα με ορο δεν έτρεχε.... το καθαριζω με γαζουλα και ριχνω και ετσι σταγονιτσες. Δε θα επρεπε να τρέχει?? Θα το προσεξω και αυριο αυτο καλύτερα θα τον παρακολουθώ. Αλλα τα φτερά του δεν ειναι εντελώς λευκα ειχε και κατι πινελιές κιτρινο. Παρολα αυτα σ ευχαριστώ που μου το ειπες θα τον παρακολουθώ!!! Αν εχει γίνει αυτο τι να κανω?? Θα μιλησω αυριο και με τον άνθρωπο βέβαια..... ! Βαζω με προσοχή αραιωμένο μπεταντιν???

Εσένα πως σου φαίνεται???? Έχει διαφορά ή εγω ειμαι η χαζη και βλεπω καλυτέρευση!??
 
Βαζω με προσοχή αραιωμένο μπεταντιν???
νομιζω οτι υπαρχουν πιο καταλληλα και ασφαλη φαρμακα για εφαρμογη τοσο κοντα στα ματια. Ο χρωματισμος σε αυτο το σημειο κοντα στα ματια εμενα μου δειχνει απο το υγρο που παραγεται απο την λοιμωξη. αν εχεις καποια παλιοτερη φωτο του θα μπορεις να το συγκρινεις.Και σε εμας οι λοιμωξεις μολυνσεις στα ματια δινουν κατι τετοια καλαισθητα και ομορφα συμπτωματα /s
 
@ianos σήμερα αν και κανονικά δεν πρέπει θεωρώ του εβαλα μπανιέρα για 5 λεπτά είχες δίκιο τα νύχια του οχι ολα ηταν κιτρινα μαλλον απο τροφη αυγο κροκο. Μετα το μπάνιο καθάρισαν.Σημερα τον παρακολουθώ πιο στενα δεν ξυνεται με τα νύχια του το πρήξιμο δεν έφυγε αλλα ξεκοκκινισε ακόμα περισσότερο. Δεν τον επιασα ειπα μη το ταλαιπωρησω.... ελπίζω να φαίνονται
 

Συνημμένα

  • IMG_20230923_142842.webp
    IMG_20230923_142842.webp
    148 KB · Προβολές: 10
  • IMG_20230923_142837.webp
    IMG_20230923_142837.webp
    154,2 KB · Προβολές: 10
Τελευταίο update σχετικά με το πουλί είναι εμφανώς καλύτερα το πρήξιμο μειώνεται και μαραζώνει αργά αλλά σταθερά !! Τρώει κανονικά τους σπόρους πίνει νερακι και σήμερα κελαιδησε κανονικά για λιγο και τον ακούω κανει ένα τρου τρου.... οπως πριν κελαΐδήσει!!! Θα αργήσει αυτο στο μάτι να φύγει μπορεί να μη φύγει και τελειως τελειως αλλα οπως το βλέπω πιστεύω παμε καλα. Ο άνθρωπος που μου είπε να ξαναδωσω αντιβίωση μου είπε οτι θα βγάλει ξανα φτερα αλλα μπορεί να κανει και κανα 1 με 1.5 μηνα!!! Η γωνία της φωτογραφίας είναι καπως αλλα δε μπορεσα να τον βγαλω αλλιώς!! Τωρα δε θελω να τον πολυ πειραζω θελω να τον αφησω να ηρεμήσει οσο το δυνατόν περισσότερο!!!IMG_20230927_103556.webp
 
@Antmerkara αν βλέπεις βελτίωση, σίγουρα θα φαίνεται σε εσένα που το έχεις μπροστά σου. Σε εμένα δεν πολύφαίνεται αλλά είναι κ θέμα φωτογραφίας.
. εναν έμπειρο εκτροφέα με πολλά πουλιά κλούβες κτλ.

Ο άνθρωπος που μου είπε να ξαναδωσω αντιβίωση μου είπε οτι θα βγάλει ξανα φτερα αλλα μπορεί να κανει και κανα 1 με 1.5 μηνα!!!
Όποιος κ αν είναι αυτός ο άνθρωπος, θα σου έλεγα να ακολουθήσεις την συμβουλή των προηγούμενων μελών κ να το ξαναπάς σε πτηνιατρο ή/ κ να στείλεις κουτσουλιές σε Κτηνιατρικό διαγνωστικό κέντρο όπως αυτό της Κομοτηνής.
 
Νομίζω οτι είναι πολύ καλύτερα κι'αν συνεχιστεί το ίδιο "κουράρισμα" , το πουλάκι σε μια εβδομάδα θα είναι μια χαρά. Πρέπει να προσέχεις διότι στα νέα φτερά, που γρήγορα θα βγάλει, μπορεί να εμφανιστεί κάποιο λάμπ. Πρέπει να αφαιρεθεί γρήγορα, όσο είναι μικρό.
 
@mgerom Ναι.... και σήμερα κελαιδησε γενικά η διάθεση του είναι καλύτερα δεν φούσκωνει πια....!! Θα το προσεξω. Ερώτηση αν σε καμια βδομάδα δωσω pterophen για τα φτερά θα βοηθήσει ???
 
@mgerom .......... Ερώτηση αν σε καμια βδομάδα δωσω pterophen για τα φτερά θα βοηθήσει ???
Οχι ιδιαίτερα, αλλα φυσικά ένα σωστό βιταμινούχο δεν κάνει και κακό.
 
Back
Top